Ezért hazudik a férfi, ezért sír a nő - Így dobjuk oda az érveinket

Forrás: Thinkstock -
nők párkapcsolat Deáki Tímea férfi hűtlenség párkapcsolati szakértő megcsalás szakértő kapcsolat félrelépés napi hím férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naphosszat elemezhetnénk a hűtlenség okait, a félrelépések miértjeit, egyértelmű recept, ellenszer azonban továbbra sincs rá. Sorozatunk, amelyben végigvettük, hogyan nyomulnak más nők a pasijainkra, mit gondolnak a megcsalásról a férfiak, és miért is jövünk össze valakivel, akiről tudjuk, hogy kapcsolatban él, igyekszik kapaszkodót nyújtani ezen a bizonytalan terepen. Most a Life.hu párterapeutája teszi fel a témára a koronát érveivel és véleményével.

Deáki Tímea szerint a nagy találkozás pillanatában a férfi és a nő leginkább csak imponáló dolgokat oszt meg a másikkal. "Szeretik az emberek a legjobb arcukat mutatni azokban a helyzetekben, amikor komoly tétje van a dolognak. Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy nem tudják nem a legjobb oldalukat kidomborítani, hiszen ez egy zsigeri állapot" - kezdi az elemzést a szakértő.

Forrás: Thinkstock

Nem tudhatod, van-e barátnője...

"Ilyenkor az ember a cél érdekében, a pozitív stressz hatására, merthogy ilyen is van, intenzívebbé, aktívabbá válik. Ebben a fokozott állapotban, amikor a cél a nő megszerzése, a legritkább esetben kerül szóba, hogy a férfi már elkötelezett."

"Ha valamikor ezután derül fény a mögöttes kapcsolatra, és már mélyek az érzelmek, onnan kezdve a nő (a szerető) minden ponton felmenti magát, a férfit és a helyzetet, akkor is, ha a lelkiismerete azért dolgozik. A tényleges konfliktusok akkor kerülnek elő, amikor a férfi majd hezitál, és nem tud dönteni a két nő között" - állítja Deáki Tímea.

Párterapeutánk véleménye szerint ha a nő már a kapcsolatkialakítás pillanatában tudja, hogy a férfi elkötelezett, az egy kicsit más eset. "Nem azt jelenti, hogy az ilyen típusú nőknek ne lennének elvei, de a szerelemérzés, a birtoklási vágy, a tudat, hogy ő majd megmutatja a férfinak, hogy milyen egy remek társ, feloldozást ad."

Ilyenkor még előbb törnek fel belőle az Összejövök a pasival akkor is, ha tudom, hogy van barátnője című cikkünkben részletezett gondolatok, miszerint:

- A nő tehet arról, hogy a férfi így bánik vele
- Velem ezt nem lehetne megcsinálni
- Tulajdonképpen nekem ezzel nem is kell foglalkoznom, hiszen ez az ő (férfi) döntése
- Úgyis hamar rájön, hogy én vagyok az ideálisabb számára, és akkor ejti a nőt
- Biztos, hogy már nincs köztük semmi, csak nehezen konfrontálódik stb.
Forrás: Thinkstock

"Hogy ez mekkora csapda, arra előbb-utóbb rájönnek az emberek. Az a férfi ugyanis, aki szemrebbenés nélkül játszik két kapura, nem valószínű, hogy az új partnerével szemben tisztességes lesz a jövőben" - tájékoztat minket Tímea. Erről a jelenségről egyébként a Miért gondolja a nő, hogy a férfi megváltozik érte? című cikkünkben írtunk.

Deáki véleménye szerint persze vannak olyan a férfiak, akik valóban nem akarják megbántani a jelenlegi partnerüket, mégis elkezdenek újabb préda után futni. Itt számos ok lehet:

- Elképzelhető, hogy fél egyedül maradni, ezért még fogja az egyik ágat, amíg nincs egy újabb.
- Lehet, hogy kihűlt a kapcsolat, de mert nem szereti a konfliktust, inkább egy új szerető felvállalásával provokálja ki a nőből a szakítást.

A szakértő tanácsa:

"Tény, hogy a konfliktusok felvállalása gyakran fájdalmas, mégis hosszú távon célravezető, és nem utolsósorban ez a legtisztességesebb."

A Jazz + Az egykori slágerének, a Helló, édes című számnak néhány sora tökéletesen ide passzol:

"A tönk meg a széle, és csönd. A szív pedig döng és kisebesedik. Ahogy a se-ki-se-be-figura végzetesedik. Lélekszakadok, bujdokolok, de nincs mit tenni ellenem. Aki nincs velem, én mindig azt szeretem. Egy, két, há! Ismertek engem! Küldjetek el, csak nekem ne kelljen!"

Hogyan érjük el, hogy az emberek szeressenek minket?http://www.life.hu/intim/20150716-pilat-gabor-szeretsz-vagy-nem-szeretsz-a-szeretve-lenni-allapot-utani-vagyrol.htmlBiztosan találkoztál már olyan emberrel, aki úgy vélekedett, hogy őt nem kell szeretni. Ő ezzel az állításával nem téged csapott be, hanem saját magát, hiszen a szeretve lenni állapot utáni vágy túlmutat az ego önző akaratán.IntimThinkstock"A szex mocskos dolog" - Persze csak ha jól csináljákhttp://www.life.hu/intim/20150713-pilat-gabor-a-szex-mocskos-dolog-persze-csak-ha-jol-csinaljak.htmlHallottam egyszer egy rádióműsort arról, hogy mi a normális a szexben. Ez legalább annyira jó kérdésfelvetés, mintha a tanár azt kérdezné a diákoktól, hogy kinek mi a kedvenc fagylaltja, az tegye fel a kezét!IntimThinkstockSzexi mamák reflektorfényben - Miért gerjednek a pasik a MILF-pornóra?http://www.life.hu/intim/20150713-milf-porno-avagy-miert-gerjednek-a-pasik-az-idosebb-nokre-a-szexi-mamakra.htmlLábfétis, kukkolás, édeshármas, spriccelős orgazmus, gangbang orgiák - a felnőttfilmek világában nincs olyan, ami nincs, de létezik egy olyan műfaj, ami előkelő helyet foglal el a legtöbb férfi vágylistáján. Ha elmúltál 25, de még nem vagy 35, valószínűleg te is abba a nem csekély számú közönségbe tartozol, aki a legtöbbször egy érett negyvenesről fantáziál a szoba sötétjében, amikor magányosnak érzi magát.IntimThinkstockIntim képet készített Behati Prinsloo: Vajon az Adam Levine mellette a kádban?http://www.life.hu/intim/20150712-adam-levine-neje-behati-prinsloo-habos-kadas-kepet-posztolt-kozossegi-oldalara.htmlAdam Levine neje, Behati Prinsloo habos-babos, kádas képet posztolt közösségi oldalára.Intim--Debreczeni Zita és Gianni Rómában: Végre egy magyar sztárpár, akik nem a Soundra mentekhttp://www.life.hu/intim/20150710-debreczeni-zita-es-gianni-romaban-vegre-egy-magyar-sztarpar-akik-nem-a-soundra-mentek.htmlKijelenthetjük, hogy Zita és Gianni őrülten jófejek. Amíg ugyanis a teljes magyar celebvilág a Balaton Soundon csapatja, addig ők kettecskén romantikáznak az olasz fővárosban.Intim--Azért akarod birtokolni a társad, mert nem bízol benne?http://www.life.hu/intim/20150705-pilat-gabor-azert-akarod-birtokolni-a-tarsad-mert-nem-bizol-benne.html"A börtön ablakába soha nem süt be a nap...", csakhogy nagyon sokszor önként, a saját börtönünkbe zárjuk be magunkat. Az egyik ilyen cellába vezető egyirányú út a partnered birtoklása.IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.