Neked milyen a szex a gyerek mellett?

Forrás: Thinkstock -
helyszín szex akadály póz erotika gyerek Intimitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha csak kifogás, máskor azonban valóban komolyan akadályozhatja a gyerek vagy gyerekek jelenléte, hogy a szexuális életed pezsgő legyen. A Life.hu interjúalanyok segítségével járta körbe a témát, ki, hogyan oldja vagy oldotta meg a kínos szituációkat.

Hárítás - amikor fedezék a gyerek

Tényleg képes átírni a gyerek a szülők szexuális programját: le tudja lohasztani a vágyakat, képes kihűteni a hitvesi ágyat? Vagy csak a szülők (vagy az egyik szülő) hárítja az erotikát a gyerekre hivatkozva? Ebben a cikkben nem a gyerekágyra, az egészen kicsi babák miatti fáradtságra és az azzal kapcsolatos vágytalanságra fókuszálunk, hanem azokat a szitukat vesszük sorra, amikor a gyerek jár-kel, felbukkan, figyel és a maga módján reagál a szülők tetteire.

Forrás: Thinkstock

Zsuzsa, 34 éves, banktisztviselő

Az első házasságomban és az első gyereknél én voltam az, aki pajzsként használtam a kisfiamat. Sokszor mondtam nemet a volt férjemnek arra hivatkozva, hogy a gyerek még nem alszik, vékonyak  a falak, meg hogy minden pisszenésre felriad. Ma már látom, hogy ez csak "védekezés" volt a részemről. Menekülés egy olyan aktus elől, ami túl sok örömet nekem nem jelentett. Nem voltunk őszinték egymáshoz se a szexben, se más területen, el is váltunk néhány éve. A jelenlegi páromtól van egy kétéves kislányunk, és mivel érettebb vagyok már, a kapcsolat pedig fényévekkel jobb, mint az előző, a szex pedig épp olyan, ahogy jó nekem, eszemben sincs a gyerekre hivatkozva nemet mondani. Eget-földet megmozgatok, hogy aludjon el már végre, és őszintén szólva nem rebbenük fel az első nyöszörgésére. Azt nem mondom, hoy nem kapom fel a fejem, de nem rángat ki a hangulatból a lányom.  

Az ágy lábánál állt és nézett minket

Mások azonban nem tudnak könnyedén belemerülni az erotikába akkor, ha tudják, a gyerek szöszmötöl a másik szobában, vagy éppen várható a felbukkanása. Hosszú időre "lecsendesítheti" a feleket a tapasztalat és az élmény, amikor a gyerek "rajtakapja" szüleit.

A mai napig rosszul érzem magam a helyzet miatt - mesélte első interjúalanyunk, Réka, akinek hároméves kislánya nézte ámulva - ki tudja mióta - az apja és az anyukája egyesülését. Egyszercsak felnéztem, és láttam, hogy a kis tündérkénk áll az ágy végénél mezítláb, sírásra görbül a szája és csak néz minket csendesen. Nem tudom, hány perce settenkedett be a szobába, nem tudom, mit látott pontosan, és mit hallott. Nem vagyunk nagyon csendesek és visszafogottak az apjával, vagy legalábbis addig nem voltunk azok. Persze, amint észrevettem Annát, azonnal "lelöktem" magamról a páromat, magamra húztam a köntösöm és felkaptam a gyereket. Nem is tudom, mit éreztem: szégyent, zavart, félelmet és persze féltettem a kislányt is, nem akarom, hogy a látott jelenet hatással legyen majd rá. Egy biztos, azóta nagyon óvatosan megy nálunk a móka, ha a gyerekek otthon vannak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szex gyakorisága csökkent volna. Tudom, másoknál a gyerek nagy válságot tud okozni.

Mintha érezte volna a gyerek, mindig felsírt az ölelésünknél

Akadanak párok, akiknél nem és nem megy a szex, ha egy gyerek szuszog a lakásban. Néha a puszta tény is zavaró, hogy nincsenek egyedül, hogy pisszegve kell élvezni az ölelést, vagy hogy nem lehet ugyanúgy megélni a kéjt, mint a gyerek születése előtt, mert a kicsi szinte érzi, hogy valami történik és jelzi jelenlétét.

Forrás: Thinkstock

Virág, 30 éves, tanítónő

Nálunk egy idő után, már szinte előre lehetett borítékolni, hogy a gyerek, az akkor egyéves Bálint akkor fog felsírni, ha végre összebújunk a párommal. Tényleg, szinte érezte, hogy valami felnőtt dolog történik, valami feszültség van a levegőben. A hangok nem ébreszthették fel, elég messze van a szülői háló a gyerekszobától, és az ajtót is becsuktuk, mégis felneszelt és hangosan üvöltve követelte, hogy menjek át hozzá. Alig vártuk, hogy a nagyszülők elvigyék egy-egy estére vagy hétvégére, mert a szex náluk csakis teljes gyerekmentes övezetben tudott megvalósulni.

Többé már nem játék a szex?

Azok a párok nyilvánvalóan életük fontos veszteségeként könyvelik el (míg a gyerek tagadhatatlanul nyereség), hogy a szexszel kapcsolatos szabadság, a meztelen jövés-menés a lakásban, hogy a nap bármely szakában megkívánhatták egymás és meg is valósulhatott az aktus, korlátozódik. Az is veszteség lehet, hogy a szexben alkalmazott pozíciók és játékeszközök, jelmezek, szerepjátékok megélése valamelyest visszaszorul, hiszen egy néhány éves gyerek mellett, aki önálló és mobil annyira, hogy akár éjjel is kijöhet a gyerekszobából, mert pisilnie kell, mert rosszat álmodott, vagy mert igenis meghallott valamit, nem lehet ugyanazt a könnyedséget megélni az erotikában, mint előtte. Ez azonban nem feltétlenül jár a szexről való lemondással, hiszen lehet, csak magasabb szintű következetességet, fejlettebb logisztikát igényel, vagy figyelmet, hogy a szülők például kulcsra zárják a fürdőt vagy a hálót arra az időre, amíg megvalósítják szexuális fantáziáikat.

Tibor, 43 éves, jogász

Három tíz év alatti gyerekünk van a feleségemmel, és őszintén, ez a három kölyök simán kinyírta volna a házaséletünket, ha engedjük. Mi azonban bevezettük az "énidőt". Igen, a gyerekek tudják, hogy van olyan bizony, amikor az anyjuk meg én csak egymással szeretnénk lenni. Persze ha otthon vannak, magunkra zárjuk az ajtót, nincsenek hangos kiáltások, de elővesszük a játékszereinket és akkor is élvezzük egymást, ha tudjuk, hogy egyik vagy másik (vagy az összes) kölök még ébren van. És természetesen nem akkor szexelünk jelmezbe bújva, ha éppen éhesen ebédidőben tombolnak, de hétvégén szigorúan van "csendespihenő", és megköveteljük magunknak azt az egy órát, amikor egymásra figyelünk a párommal. Soha nem volt még "baleset", balhé vagy dráma ezekben az időszakokban. Cserébe a gyerekek megtanulták tolerálni a mi - számukra egészen pontosan ki nem fejtett - igényeinket.

Férfivélemény: "Ti nők félreteszitek a büszkeségeteket, és elnézitek a hűtlenséget"http://www.life.hu/intim/20140428-egy-hutlen-ferj-vallomasa-a-csalas-okairol.htmlKorábban a Férfivélemény: "Ha nem panaszkodik a nő, mi sem lépünk félre" című cikkünkkel igencsak nagy port kavartunk. Most egy újabb pasi, a 38 éves és papíron nős státuszú Zoltán osztja meg velünk gondolatait. Gyereke nincs, a szeretői számát pedig nem tudja. A Life.hu kérésére mesélte el, miért érzi úgy, hogy újra meg újra meg kell csalnia a feleségét.Intim--Így hatnak ránk a női magazinok szextippjeihttp://www.life.hu/intim/20140313-a-noi-magazinok-szextippjei-hatassal-vannak-a-noi-olvasok-onkepere-szexhez-fuzodo-kapcsolatara.htmlTudtad, hogy akkor is hatnak önképedre és szexuális szokásaidra a magazinok szextippjei, ha azokat eszed ágában sincs kipróbálni? A Life.hu saját olvasóin tesztelte, hogy tippjeinek, trükkjeinek van-e valójában foganatja. Érdekes eredmények születtek.Intim--„Még a spermám is begörcsölt” (18+)http://www.life.hu/intim/20131129-a-ferfiassag-teljes-megszunesehez-es-a-spermaszam-csokkenesehez-vezethet-a-kenyszeres-gyerekvallalas.htmlZoli 36 éves, válófélben lévő pedagógus. A párja is tanít, mindkettőjüknek van köze a gyerekekhez, saját mégsem születhetett. Most már közös talán nem is fog. Pár hónapja külön utakon járnak, és ennek oka éppen a gyerek ”akarása”.Intim

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.