Nem szexel velem a meccsek miatt: rámehet egy kapcsolat a focivébére?

Forrás: Thinkstock -
meccs szex Deáki Tímea focivébé fociVB szakértő szakítás kapcsolat veszekedés szexhiány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dübörög a focivébé, zajlanak a meccsek, otthon azonban gyűlnek a viharfelhők. Lehetnek ugyanis akármilyen szexi félistenek a pályán, nem minden nőnek fűlik a foga napi két-három meccs végignézéséhez. Aki pedig nem rajong a futballért, nem szívesen statisztálja végig a világbajnokságot. Deáki Tímea párterapeuta segít, hogyan vészeljük át ezt az egy hónapot.

Nem csak a stadionban, a lakáson belül is komoly szabályok vonatkoznak a résztvevőkre. A csatárok esetében gond, ha lesen vannak, de a nappaliban is járhat sárgalap akkor, ha az ember lánya rossz helyen áll. Például a tévé előtt.

Az a nő, aki valamit is tud a férfiakról, és tisztában van azzal, hogy a párja mekkora focirajongó, tudván tudja, hogy ilyen kaliberű sportesemény idején, mint amilyen a brazíliai vébé is, a meccsek idejére a televízió a pasié. Bele sem érdemes menni olyan parttalan vitákba, hogy miért is kell minden meccset, plusz az ismétléseket és az összefoglalókat megnézni, vagy hogy minek izgulja végig valaki a Mexikó-Kamerun összecsapást, ha egyszer a braziloknak szurkol. Ez ugyanis nem erről szól...

Forrás: Thinkstock

Az egészséges kompromisszumokon túl azonban ha nem tartja be mindkét fél a szabályokat, nyár közepére csúnya vége lehet az őrült rajongásnak. Hogy veletek ez ne történjen meg, és hogy a döntőt ne szakítás kövesse, a Life.hu párterapeuta szakértőjét hívta segítségül. A bíró szerepében Deáki Tímea.

Hogyan kezeljük, ha a párunk teljesen rákattant a focivébére, nem foglalkozik velünk, sem a családdal, nem viszi le a kutyát, nem dobja ki a szemetet, és nem törődik a kötelességeivel?

Ha a párunk nem egy minden világversenyt őrületesen végigülő pali, akkor mindenkinek az a legjobb, ha egy évben egyszer adunk neki egy hónap (vagy ameddig az általa preferált torna tart) olyan szabadságot, amit ő is annak tart.

Ahogy egyéb kérdésekben, úgy ebben is lehetnek ugyanis félreértések azzal kapcsolatban, hogy kinek mit jelent szabadnak lenni. A férfiak a szeretett nő kedvéért sokszor, sok mindenről képesek lemondani, még akkor is, ha nem mindig értik az okokat. Aki őszintén magába néz, és azt látja, hogy a párja bizony hajlandó önös érdekeit olykor-olykor háttérbe szorítani, az ne is gondolkodjon azon, hogy mit kell tennie a vébé alatt!

Hogyan rángassuk vissza legalább két meccs között kicsit a valóságba?

Jó, ha a párok az elején megbeszélik ennek az egy hónapnak a menetét. Ez a nőnek is jó alkalom arra, hogy kicsit magában, baráti vagy családi környezetben töltse ideje egy részét. Persze nem kell most akkor hetekre kivonulni a férfi életéből, de fontos, hogy a csajok is szervezzenek maguknak programokat.

Ha mégis otthon van a nő két meccs között, fontos, hogy ne rontson a párjára a mérkőzés lefújása percében. A férfi ugyanis ilyenkor még nincs jelen. Mert hiába fújta le a bíró a meccset, a pasi még ilyenkor számol, elemez. A legjobb, ha megvárja, hogy a férfi tegye meg az első lépést. A sportrajongó akkor érzi magát teljesen jól, ha a kedvese azon túl, hogy békén hagyja, még támogatja is. Kajával, piával, csenddel. Lesz eredménye, érdemes rá várni!

Mit tehetünk, ha a szexuális életünkben is változás mutatkozik? Ha az esti, sokszor éjszakai meccsek, a kocsmázás, a haverok és az egyéb tényezők miatt nem jut idő egymásra?

Amelyik kapcsolatba nem fér bele, hogy pár hétig kicsit visszaessen a szex, ott valami egészen más gond is van. A sok éjszakázás, a végeredménnyel és várakozással teli izgalom elterelheti a férfit az ágytól. Az persze fontos, hogy ez csak erre az időszakra szóljon, és azt sem kell feltétlen hagyni, hogy teljesen megszűnjön egy hónapig. A kevesebbel viszont megéri a nőnek beérni a vébé idejére, hiszen a másik út a parttalan vita. Az azonban fontos, ha a nő ebben partner, egy esetleges hasonló helyzetben (például ha ő egy lelkitréning-sorozaton vesz részt, ami teljes odafigyelést és elvonulást kíván) a férfinak is megértőnek kell majd lennie. Ezt is érdemes jó előre tisztázni, nehogy eltolódjanak az arányok.

Forrás: Thinkstock

Hogyan kerülhetjük el a folyamatos veszekedéseket emiatt?

A legjobb, ha ezt eleve úgy fogja fel a nő, hogy ettől lesz majd a párja kedves és elragadó. Ez egy befektetési időszak, ami akkor térül csak meg, ha a férfi nem áll folyamatos kereszttűzben. Vagyis a veszekedés elkerülésének lehetősége egyértelműen a nő kezében van. A becsmérlő, lekicsinylő megjegyzések rossz irányba is vihetik a kommunikációt és akár magát a kapcsolatot is. Ha valaki nem ért egyet párja hóbortjával, ne tegye, de ennek ne nagyon adjon hangot. Biztosan a másik félnek is van olyan dolga, amit a párja nem ért, mégsem tesz megjegyzéseket.

Mi a dolga ma a tökéletes barátnőnek, feleségnek a focivébé ideje alatt?

Nem egyértelműen kijelenthető, hogy egy nőnek mi a dolga ebben a helyzetben. Minden attól függ, hogy milyen a kapcsolatuk. Van focirajongó, akinél belefér az is, ha egy-egy meccset ki kellett hagynia, és van olyan, aki egy hónapig csak ebben a lázban ég. A feleségnek, barátnőnek annyi a dolga csupán, hogy ismerve társát, igyekszik mindkettejük számára nemcsak elviselhetővé, de komfortossá is tenni ezt az időszakot. Arról persze ne feledkezzünk meg, hogy ez kölcsönös empátia legyen, és a férfi is hasonló odaadással kezelje nője hóbortosnak vélt szokásait. És akkor minden rendben lesz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.