Jön a távirányítható fogamzásgátló

Forrás: Thinkstock -
hormon távirányító platina fogamzásgátlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beültethető, vezeték nélkül vezérelhető fogamzásgátló chipet fejlesztett ki egy massachusettsi cég. A kütyü előreláthatólag 2018-ban kerül forgalomba. 

A 20 négyzetmilliméteres szerkezetben 30 mikrogrammnyi található a levonorgestrel nevű hormonból, amit egyébként például itthon is használnak fogamzásgátlásra. A fenékbe, az alkarba vagy a hasba ültetett chip 16 éven át látja el feladatát - írja az az IFL Science nyomán a hvg.hu.

Forrás: Thinkstock

A hatóanyag platina és titán membránnal védett tározókban van. Amikor a chip elektromos jelet ad, a membránok elolvadnak, és a szükséges mennyiségű hormon felszabadul a tározókból.

A MicroCHIPS nevű cég által kifejlesztett eszköz legnagyobb előnyének a vezeték nélküli vezérelhetőséget tartják, ám felmerül a biztonsági kérdés is, a vezeték nélkül vezérelhető eszköz ugyanis meghackelhető, adott esetben kikapcsolható, vagyis nem túl megbízható.

A legújabb, legmodernebb fogamzásgátló eszközökről már írtunk korábban, IDE kattintva merülhetsz el a témában! De megtudhatod azt is, melyik módszer illik hozzád a legjobban, ha ITT utánaolvasol!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.