Szex, milliók, börtön: akik örökre megváltoztatták a pornóipart

Forrás: Denni's Hard Drive -
felnőtt film pornó szex Szex a neten Larry Flynt, a provokátor webkamera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pornóipar világában soha nem az a kérdés, hogy el lehet-e adni a szexet, hanem az, hogy hogyan. A világ legnagyobb pornóstúdiójának királya, Steven Hirsch 2011-ben például 5 millió dollárt ajánlott Pippa Middletonnak, Katalin hercegné kishúgának egy felnőttfilmért cserébe - a választ természetesen mindenki előre sejthette, ám ez esetben - a jó marketingnek köszönhetően - a pénzzé váltható sikerhez elegendő volt csupán feltenni egyetlen bizarr kérdést…

Néhányak fejében a pornóipar egyenlő az erkölcstelenséggel, a züllött és aljas életvitellel – de akár bevalljuk, akár nem, még a legkonzervatívabbak is fantáziálnak szexről. És ha már megszületett a vágy, a jó öreg kapitalizmus elvei szerint kifizetődő az igényeket kiszolgálni. Íme, négy olyan ember, akiket szerethetsz vagy gyűlölhetsz, egy biztos: örökre megváltoztatták a pornóipart – és a sikereiket nem lehet elvenni tőlük.

Joe Francis, aki nélkül ma nem lenne webcam

Joe Francis indította el a Girls Gone Wild felnőttfilm-sorozatot 1997-ben – a mai webkamerázás elődjeként. Ebben a sorozatban eleinte ismeretlen egyetemista lányok vetkőztek le kamera előtt, vadultak meg és elégítették ki magukat. A sorozat az első két évben több mint 20 millió dollár hasznot hozott a producernek, Joe Francisnak. 2002-től már szinte minden jelentősebb amerikai hálózat sugározta a sorozatot, DVD-ken jelentek meg az egyes epizódok, ruhákat dobtak piacra a sorozat nevével jelzett márkanévvel, az amatőr lányokat pedig hamarosan felváltották a profik. 2012-ben a „Keressük Amerika legforróbb lányát” tehetségkutató verseny győztesét, Abbey Wilsont a producer feleségül vette és mesterséges megtermékenyítés után idén október elején megszülettek ikerpár lányaik. A férfi többször került már bajba adócsalásért, verekedésért, de óvadék ellenében minden alkalommal szabadlábra helyezték.

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Steven Hirsch, akinek köszönhetően életstílus lett a pornó

A Vivid Entertainment második generációs tulajdonosa, Steven Hirsch elérte azt, amit a pornóiparban csak el lehetett érni: a neve egybeforrt a felnőttfilmekkel az Egyesült Államokban – ami nem csoda, tekintve, hogy az összes, forgalmazott DVD-k közül minden harmadiknak ő a kiadója. Több pornósite kapcsolódik a nevéhez, piacra dobta saját márkanévvel ellátott vodkáját, óvszerét, snowboard naptárját – így valóságos életstílust teremtett az általa forgalmazott filmek mögé. És ez még nem minden! Az ő nevéhez fűződnek a hírességek szexvideói is, így neki köszönheti a világ Pamela Anderson és Tommy Lee, Janine és Vince Neil, Jimi Hendrix és Kim Kardashian emlékezetes szexjeleneteit is.

Forrás: Northfoto

Danni Ashe, a legnézettebb nő a neten

Azt hiszem, exhibicionista vagyok. Legalábbis szeretem magamra felhívni a figyelmet, talán ezért is csináltattam magamnak óriási melleket fiatal koromban.” – említette meg egy ízben az amerikai aktmodell, színésznő. A Guinness-rekordok könyve még most is tátott szájjal igyekszik ellenőrizni Danni Ashe bejelentését, aki nem kevesebbet állít, minthogy képeit több mint 841 millió alkalommal töltötték le az internetezők az elmúlt négy évben, és ezzel ő a világrekorder. Ebben az összegben értelemszerűen nincs még benne a mintegy húsz hírcsoport, hét Yahoo-rajongói klub és egy rakat no name szexoldal sem, ahol folyamatosan pörgetik a képeit. A 841 millió úgy jött ki, hogy összeszorozták az 1996 óta betért látogatók számát (103 millió) a fejenként átlag 8,1 letöltöltött képpel. Danni amúgy egymaga elnököl vállalata élén, amelyik leginkább erotikus tartalmú oldalakat gyárt. A webérzékeny fotómodellnek az internet hajnalán lett elege az útszéli meztelen riszálásból, és elkezdte bombázni a hírcsoportokat a fényképeivel. Néhány hónap HTML-gyakorlattal a háta mögött Danni összespórolt 8000 dollárjából számítógépeket és szervert vásárolt, majd megalakította Denni's Hard Drive vállalatát. Az Alexa Internet felmérése szerint Danni oldala olyannyira befutott, hogy nézettségben lenyomta Martha Stewart és Oprah Winfrey portálját is.

Forrás: Denni's Hard Drive

Nem hat ránk a pornó?

Holland kutatók szerint nem olyan nagy mértékben, mint hinnénk. Fellélegezhetnek a felnőttfilm-rajongók, hiszen a legfrissebb kutatás szerint a pornó nem okolható a társadalmunk sokat emlegetett elferdüléséért. Ami azt illeti - és erre a tudósok is rámutattak -, a fiatalok viselkedésére is csak minimálisan hat. A holland tanulmány, melyet a Journal of Sexual Medicine című tudományos lapban tettek közzé, összesen 4600 ember bevonásával készült, 15 és 25 év közötti fiatalokkal. Érdekesség: a tanulmányban megkérdezett férfiak 90%-a nézett pornót az elmúlt egy évben, míg a nőknek nagyjából csak a fele tette mindezt (vagy a többiek egyszerűen nem merték bevallani). A kutatók szerint nagyon kevés az összefüggés a pornó és a mindennapi szexuális életünk között. A vad gyönyörök gyakorlói tehát nemcsak a pornó hatása miatt bocsátkoznak ilyenfajta kalandokba, hanem több más tényező is befolyásolja őket választásukban.

Larry Flint, a provokátor

A fiatal Larry megspórolt pénzéből nyitotta meg újra édesanyja egykori kocsmáját, amiből egy jól menő, vidéki sztriptízbárt varázsolt, ezt követően pedig megalapította a szexipar egyik alapkövét: a Hustler magazint. Nevét akkor ismerte meg a világ, amikor újságjában megjelentek a napozás közben, Jacqueline Kennedyről készült, azóta világhírűvé vált fotók. A Hustler megindításától kezdve állandóan jogi eljárásoknak nézett elébe több államban is: 1977-ben például obszcenitás és szervezett bűnözés gyanújával került Cincinnatiben bíróság elé, majd miután sajtóhadjáratot indított Jerry Falwell konzervatív hitszónok ellen, egészen 1988-ig tartó pereskedésbe bonyolódott vele. Az ügy a legfelső bíróságon fejeződött be, amelynek tagjait az alperes minősíthetetlenül sértegette. Nem mellékes tény, hogy egy ízben az FBI is nyomozott utána, fél évet pedig börtönben töltött zászlógyalázás miatt. Flint szexmagazinjai ma már – a szélessávú internetes pornó és a házi szexvideók virtuális világában – ugyan meghaladottnak számítanak, de hatásuk maradandó. Larry csaknem negyed százada tolószékhez kötve él (2013-ban végezték ki azt a rasszista merénylőt, aki megnyomorította), a kezét is alig tudja mozgatni, akadozva beszél, túlsúlyos, és számos betegség kínozza.

Forrás: Northfoto

Az életét feldolgozó filmet – ha még nem láttad - kötelező megnézni!

A párom túl sok pornót néz - a pszichológus véleménye

Győri Szilvia szexuálpszichológus, a Life.hu szakértője szerint a problémára az a megoldás, ha azonosulunk azzal a gondolattal, hogy alapjában véve nincs benne semmi kivetnivaló, ha a párunk pornót néz. A pornót elsősorban férfiak nézik, a legtöbbet inkább számukra gyártják, nem pedig a nőknek. Hiszen míg mi az érzelmi szálakat, a romantikát részesítjük előnyben, nekik fontos, hogy kielégítsék kíváncsiságukat, újdonság iránti vágyukat és legtöbbjük imád fantáziálni is a szexről. Ez nem jelenti azt, hogy megcsalják partnerüket, és ha valaki rendszeresen pornót néz, nem eredményezi azt, hogy ne kívánná ugyanúgy a párját, vagy hogy kevésbé kötődik hozzá. Ezek a fantáziák, vizuális élmények nem helyettesítik a valós partnerkapcsolatot és az abban megélt intimitást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.