Génvadászat indul - fiatalabb pasira hajts, ha gyereket akarsz!

Forrás: Thinkstock -
fogantatás idősebb középkorú nő fiatal férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
40 év felett szeretnél babát? Keress hozzá fiatalabb pasit! 

Meglepő eredményt tettek közzé egy kanadai kutatásban: nagyobb eséllyel lesz terhes az a 40 feletti nő, akinek sokkal fiatalabb a partnere. És a magyarázat sem kevésbé érdekes: nem csak a spermaszámon és a hormonokon múlik... hanem a nő boldogságán.

Sam Taylor-Wood, 47 éves filmrendezőnő már második gyermekével ajándékozta meg 23 évvel fiatalabb férjét, Aaront. Halle Berry pedig 48 évesen szült babát kilenc évvel fiatalabb kedvesének. Ez csak két kiragadott példa arra, hogyan nő meg a szülési kedv, ha a partner fiatalabb.

Forrás: Thinkstock

Dr. Dahan és kollégája Noof Al-Asmari 631 negyvenes nő terhességeit vizsgálta meg, és két meglepő magyarázatra akadt a jelenség kapcsán. 1. A petesejt válogat: a fiatal, job minőségű spermát még akkor is szívesebben befogadja, ha az esetleg kissé hibás, és inkább "kijavítja" a hibás génszakaszt, míg idős sperma esetén bele sem fog a javításba, inkább be sem engedi ágyazódni az idősebb partner örökítőanyagát. 2. Ahogyan napi egy tégely fagyi is boldoggá tesz, úgy a fiatal szerelmes partner is - és a boldogság olyan hormont termel, amely a fogékonyságot is növeli. Ezért ha 40 év felett babát szeretnél, keress hozzá fiatalabb pasit - és az eredmény nem marad el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.