A csók habzsolva jó: ezek a filmtörténet "mindent beleadok first kiss"-jei

csók film Good Will Hunting Kegyetlen játékok Szürke 50 Dakota Johnson A bambanő A szürke ötven árnyalata Jamie Dornan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen voltak kíváncsiak Christian Grey és Anastasia Steele első csókjára, ami (szerintünk) alulmúlta önmagát és túlságosan erőltetettre sikerült. Ryan Gosling és Carey Mulligan szenvedélyes liftbéli csókja a Drive című filmben csak egy azon jelenetek közül, amiből éppenséggel tanulhatnának A szürke ötven árnyalatának készítői. Ennek apropóján most összegyűjtöttük a filmtörténet "igazi első, mindent beleadok csókjait", amik valóban felkorbácsolják az érzékeket.

A legmegindítóbb: Cinema Paradiso (1988)

Ha filmrajongó vagy, kihagyhatatlan csemege Giuseppe Tornatore szívmelengető mesterműve egy különleges barátságról. A Cinema Paradiso megindító (de nem émelyítő), szentimentális (de nem csöpögős), és az a fajta film, ami még a legkomorabb napot is bearanyozza. Az egyik legromantikusabb jelenet, amit valaha láttunk képernyőn, a gyönyörű Elena és az ifjú Salvatore első csókja a vetítőteremben. Édes, szenvedélyes, felemelő, amit még csodálatosabbá tesz Ennio Morricone zenéje.

A legzabálnivalóbb: Good Will Hunting (1997)

Amellett, hogy cuki, ez lehet minden idők egyik legviccesebb filmes csókja. A külvárosi munkásfiú, Will és az egyetemista lány, Skylar egy étteremben - két falat között - csókolják meg egymást először, nagy kuncogások közepette. Az Oscar-díjas filmben szereplő színész páros, Matt Damon és Minnie Driver 1998-ban vetett véget a kapcsolatának, ám Damon nem viselkedett úriember módjára, amikor Oprah show-jában egyszerűen letagadta a nyilvánosság előtt akkori kedvesét. Minnie Driver pedig utólag bevallotta egy interjúban, hogy a forgatás alatt teljesen belezúgott a partnerébe, és nagyon sajnálja, hogy nem maradtak barátok.

A leghangosabb: A bambanő (1999)

A "Óh, mindjárt az ajkaimhoz ér"-től már eleve szaporábbá válik egy lány szívverése, de az a tény, hogy valaki még soha életében nem csókolózott senkivel, teszi a pillanatot igazán felemelővé és különlegessé. Josie (Drew Barrymore) a legnagyobb chicagói napilapnál újságíró, aki beépül egy gimnázium diákjai közé, hogy leleplező riportot írjon róluk. Munkája közben beleszeret a jóképű angoltanárba, de teljesen elszúrja az esélyét nála, és a bocsánatkérés helyszínéül egy baseballpályát választ. Bár a jelenet ragad a szirupmáztól, mégis szívmelengető látvány, amikor Josie megkapja a férfitól a várva-várt csókot.

A legfülledtebb: Kegyetlen játékok (1999)

Ez volt az a film, amiben a két főszereplő, Ryan Phillippe és Reese Witherspoon már igazi párként forgatott együtt, így nem meglepő, hogy a kémia csak úgy sistergett közöttük. A történet röviden annyi, hogy a milliomosok fényűző életét élő Sebastian fogadást köt mostohatestvérével, hogy elcsábítja a naiv Annettet, aki szűzen akar férjhez menni. A film bővelkedik az erotikától túlfűtött jelenetekben, s bár a rosszfiú és a jó kislány első csókja is rendkívül szenvedélyes, Selma Blair és Sarah Michelle Gellar nyelves-nyálas csókjelenete viszik nálunk a prímet.

A legmeglepőbb: Egy szoknya, egy szoknya (2005)

A 2005-ben bemutatott romantikus vígjáték két nő szerelmi történetét meséli el. Rachel (Piper Perabo) az esküvőjén találkozik a virágárus Luce-szal (Lena Headey), majd ráébred arra, hogy vonzalmat érez a nő iránt. Komoly dilemmába kerül, hogy maradjon-e a férjével, vagy elinduljon az ismeretlen úton, aztán később szerelmet vall Luce-nak, és végre megtörténik a romantikus csók a nő virágboltjában. A film főként azért hat frissítően a nézőkre, mert a szereplők szexuális irányultsága alapvetően lényegtelen, az üzenete pedig az, hogy a szerelem első látásra bárkivel, bármikor és bárhol megtörténhet.

A legártatlanabb: Az élet habzsolva jó (2013)

A középiskolai románcok legújabb versenyzője Shailene Woodley, és az egyik legbájosabb jelenete Miles Tellerrel nagyon reálisan ábrázolja az első csók ártatlanságát. Kettejükben nem sok közös vonás van: a népszerű srác nem tud mit kezdeni az olyan szerény csajokkal, mint Aimee, aki viszont nem tudja elképzelni, hogy komolyan felkelthetné Sutter érdeklődését. Az ominózus csókjelenet annyira spontánnak és természetesnek tűnik, hogy sok néző úgy gondolta, a színészek improvizálták őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.