Itt a tudományos magyarázat, miért szeretik egyes pasik a szőkéket, mások a barnákat

Forrás: Thinkstock -
nők barna magyarázat szőke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudjuk, hogy a szépség nem hajszín vagy testalkat függvénye, és nincs pontos meghatározása annak, ki a szép. Mindenkinek más tetszik,  de vajon a férfiak a szőke vagy a barna nőket részesítik előnyben?

Ha azt mondjuk, szép nő, leggyakrabban Marilyn Monroe neve ugrik be az embereknek. Marilynről pedig a szőke haj. Nem véletlenül alakult ki főként a szexi színésznőnek köszönhetően a platinaszőke őrület. A szőke haj évtizedeken át őrjítette meg a férfiakat, és nők milliói vágytak szőke fürtökre. Persze mindig is voltak férfiak, akiket nem érintett meg a Monroe-láz, és inkább barna pártiak maradtak. A Daily Mail kutatása szerint mostanában sokkal inkább a barna nők indítják be a férfiakat, alábbhagyott a szőke imádat.

Forrás: Thinkstock

Viren Swami kutatása szerint nem csak egyszerűen ízlés kérdése, a szőkék, barnák, vörösek vagy feketék a férfiak kedvencei, a dolog sokkal összetettebb, mint gondolnánk.

Swami kísérletekkel mutatta be, miről is van szó pontosan. Az első kísérlet alatt egy nő ment el több héten keresztül egy bárba, különböző hajszínekkel, és számolta, egy óra alatt hány férfi szólítja le. Míg 42 férfi szólította le barnaként, addig 60-nak tetszett jobban szöszi hajjal.

Swami második kísérletként férfiaknak mutatott fotót ugyanarról a nőről, két különböző hajszínnel, így viszont egészen más lett az eredmény, sokkal inkább a barna hajú fotót részesítették előnyben.

Amilyen a frizurád, olyan a természeted

Szőke, barna, fekete vagy vörös a hajad? Most eláruljuk, mit mond frizurád a természetedről!

Az eredmény a következő kérdést veti fel: Ha jobban tetszik a férfiaknak a barna haj, miért a szőkéket szólítják le gyakrabban a bárban?

Swami és társa, Berrett kutatásai alapján könnyebben közelítik meg a férfiak a szőke nőket, valószínűleg azért, mert ezt a hajszínt a vidámsághoz, fiatalsághoz társítják a fejükben, ezáltal sokkal dominánsabbnak és magabiztosabbnak érezhetik magukat.

A City University of London kutatásában 1500 férfinak kellett elmondani, szerintük milyen személyiségjegyekkel rendelkezik egy barna nő, amelynek eredményeként 81 százalékuk azt állította, intelligens, 67 százalékuk szerint pedig magabiztos, míg a szőke nőket mindenképp a vidámsággal, fiatalossággal kapcsolták össze.

Fehér-arany vagy kék-fekete? Ezen a ruhán vitatkozik most az egész világhttp://www.life.hu/news/20150227-feher-arany-vagy-kek-fekete-a-ruha-ezen-a-ruhan-vitatkozik-most-az-egesz-internet.htmlJelen pillanatban két féle vélemény létezik most az egész Földön: fehér és arany, vagy kék és fekete. Így kavart hatalmas port egyetlen ruha.NewsOrigoNapsütés sehol - ilyen idő lesz a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20150226-hetvegi-idojaras-ilyen-ido-lesz.htmlMég várni kell a napsütésre: a hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható eső. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. News--Csillámporrá változtak a testnedvekhttp://www.life.hu/news/20150225-vert-konnyet-hanyast-helyettesit-fotoin-a-muvesz.htmlA női szépséget akarta bemutatni Hannah Altman, a 19 éves egyetemista And Everything Nice című fotósorozatával, amelyben a testnedveket csillámporral helyettesítette. News--Megölték a gyönyörű topmodellt - hármas gyilkosság történthttp://www.life.hu/news/20150226-megoltek-az-america-s-next-top-model-egyik-szereplojet-mirjana-puharra-t.htmlKedden este holtan találták lakásában Mirjana Puhara topmodellt, kedvesét és egy közös barátjukat. Állítólag hármas gyilkosság történt.News--Cukiság! Bagolybár nyílik Londonbanhttp://www.life.hu/news/20150225-bagoly-bar-nyilik-londonban-nehany-napra.htmlA macskás kávézók ideje lejárt, itt a bagolybár. Legalábbis néhány napra. NewsThinkstockSzelfizés egy űrséta alatt – Van ennél menőbb?http://www.life.hu/news/20150224-barry-butch-wilmore-es-terry-virts-urhajosok-urseta-alatt-szelfiztek.htmlBarry Butch Wilmore és Terry Virts az Amerikai Űrállomás új egységének kábelfektetésén dolgoznak. Ha pedig már ott voltak, toltak néhány szelfit is.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.