Izlandi Taylor Swift és spanyol Shakira is megszorongathatja Boggie-t

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Szerbia Litvánia Izland Csemer Bogi Boggie Spanyolország Csemer Boglárka Eurovíziós Dalfesztivál Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor A Dal győztese, Csemer Boglárka a döntő után a Life.hu-nak nyilatkozott, úgy beszélt a Wars For Nothingról, hogy mindenki számára világos legyen, nem egy eurovíziós tucatdalról van szó. Nos, igen, a már meglévő eurovíziósokat végighallgatva tényleg kilóg a sorból a magyar dal. De ez persze nem probléma, sőt.

Boggie-nak ezzel együtt nem lesz könnyű dolga, vélhetően a többi eurovíziós istennő is pont így vélekedik a saját énekéről. A laikus Life.hu most összegyűjtötte azokat a nótákat, amiket egész egyszerűen jó hallgatni, és melyek az Eurovízió olvasztótégelyében tucatdalok talán, de önmagukban zseniálisak, szórakoztatók, és amelyeket nem kapcsolnánk el azonnal, ha a dugóban ülve csendülnének fel a rádióból. Lássuk hát, milyen csajokkal áll szemben Csemer Bogi!

Boggie Fotó: Margitay Klára/Life.hu

1. María Ólafsdóttir, az izlandi Taylor Swift

Ha egy kicsit belefeledkezünk abba, hogy épp a fiatal izlandi lány Unbroken című dalát kagylózzuk, úgy érezhetjük, mintha egy Taylor Swift slágert hallgatnánk. A zene stílusa ugyanis igencsak közel áll az amerikai countryénekesnő számaihoz, kivéve, hogy Taylornak azért jóval magabiztosabb a a hangja. Szerinted is hasonlít?

2. Edurne, a spanyol Shakira

Edurne egy sokhajú, szőke díva, akinek Amanecer című daláról és hajlításairól Shakira Can't Remember to Forget You című száma jut eszünkbe, amelyet a kolumbiai énekesnő Rihannával együtt követett el. A spanyol szőkeség májusban az alábbi produkcióval érkezik Bécsbe:

3. Bojana Stamenov, a szerb Adele

A Ceo svet je moj című dalra is biztosan sokan ragasztanák fel a tucatcímkét, a szerb énekesnő hangja viszont azonnal jobb belátásra téríti a szkeptikusokat. Adele-hez hasonlóan valami olyan őserő van a torkában, amit nehéz utánozni, hamisítani, lemásolni. Egyszerűen bizsergetően hat:

4. Aminata, a litván Ellie Goulding

Ha már szóba kerültek a brutális hangok, érdemes megemlíteni Aminatát is. A litván lány zenéje, a Love Injected nem indul ugyan erősen, viszont, amint az énekesnő vesz egy nagy levegőt, és rákezd, a hallgató alig bír a helyén maradni. Felkavaró, amolyan Ellie Goulding-os finomsággal:

5. Maraaya, a szlovén Amy Winehouse

Nyugati szomszédaink sem cicóztak, amikor a különlegességek közül válogattak. Egy nem mindennapi hangot kvalifikáltak az Eurovízóra; a picit orrhangon előadott Here for You is tuti siker lesz Ausztriában:

6. Mélanie René, a svájci Alicia Keys

Time To Shine egy igazán dögös zene, kiabál, felráz, éneklésre és táncolásra késztet. Mélanie Renének pedig nem csak a szája, a szeme is mosolyog hozzá, így pedig a kellemes dallamok még elemibb erővel hatnak ránk:

7. Nina Sublatti, a grúz Lady Gaga

Két Warrior című nóta is felcsendül majd Bécsben, melyből az egyik Grúziából érkezik, méghozzá Nina Sublati torkából. Nina január 31-én mindössze a 20. életévét töltötte be, és máris az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán mutathatja meg, mire képes. Érdemes lesz tehát figyelni rá:

8. Amber, a máltai Miley Cyrus

A másik Warrior zene Málta szigetéről jön, méghozzá Ambertől, aki a hírek szerint negyedszer vágott neki, hogy végre képviselhesse hazáját a nemzetközi megmérettetésen. Május 19-én kiderül, mire elég Amber dala. Kíváncsian várjuk:

Az utolsó két helyre pedig jöjjenek a duettek:

9. Uzari & Maimuna - Time

Ha van olyan, hogy tipikus Eurovíziós dal, akkor egész biztosan Uzari & Maimuna slágere, a Time az. Ennek ellenére el lehet hallgatni Fehéroroszország zenéjét (a belorusz muzsikát), amely dallamos és trendi. Az élő hegedűszó természetesen sokat dob rajta:

10. Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday

Észtország is egy különös hangzásvilággal, és fekete-fehér színpadi képpel támad. Elina Born és Stig Rästa dala tökéletes kiegészítője lehet egy vasárnap reggeli ébredésnek, amikor a konyhai rádió hangját éppen csak a kenyérpirító kattanása zavarja meg. Hogy Bécsben mire lesz ez elég, egyelőre még rejtély, de az kétségtelen, hogy az észt nóta nem annyira erőltetett, mint a többi, kifejezetten szórakoztató és kellően üde:

Kerekesszékes énekesnő képviseli Lengyelországot:

Személyes élettörténetéből táplálkozik a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Lengyelországot képviselő Monika Kuszynska előadása: a kerekesszékes énekesnő In The Name of Love című dalában az akadályok legyőzéséről énekel. A 35 éves énekesnőről itt írtunk bővebben.

Eurovíziós Dalfesztivál: A német válogató győztese nem vállalja a megmérettetésthttp://www.life.hu/kult/20150306-eurovizios-dalfesztival-a-nemet-valogato-gyoztese-andreas-kummert-nem-vallalja-a-megmerettetest.htmlKis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben - írja az MTI. Kult--Csemer Bogi: „Nem egy eurovíziós tucatdalról van szó"http://www.life.hu/bulvar/20150301-csemer-boglarka-boggie-az-mtva-a-dal-2015-gyoztese-fog-becsbe-utazni-az-eurovizios-dalfesztivalra.htmlCsemer Bogi letisztult, egyszerű és mély mondanivalót tartalmazó dalával, győzött az MTVA, A Dal 2015 versenyén. Az énekesnővel a döntő utáni pillanatokban beszélgetett, a Life.hu újságírója.TV + Bulvár--Tóth Vera Mujahid Zolit látná szívesen az Eurovíziónhttp://www.life.hu/bulvar/20150228-toth-vera-mujahid-zolit-latna-szivesen-az-eurovizios-dalfesztivalon.htmlÍgy drukkol kedvencének Tóth Vera.TV + Bulvár--Véget ért A Dal: Csemer Boglárka "Boggie" megy az Eurovíziórahttp://www.life.hu/bulvar/20150228-csemer-boglarka-bogie-kepviseli-magyarorszagot-a-2015-os-eurovizios-dalfesztivalon.htmlA zsűri szavazatai alapján Csemer Boglárka "Boggie", Mujahid Zoli, Szabó Ádám és a Spoon kerültek be abba a kalapba, ahonnan már tényleg csak a nézői szavazatok repíthették Bécsbe A Dal döntősét. Nos, a tévénézők döntöttek.TV + BulvárOrigoDown-szindrómásokból és autistákból álló zenekar indul az Eurovíziós Dalfesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20150204-down-szindromasokbol-es-autistakbol-allo-zenekar-indul-az-eurovizios-dalfesztivalon.htmlEgyelőre még 17 másik finn zenekarral áll versenyben a Pertti Kurikan Nimipaivat, hogy az országot képviselhessék a döntőben. Kult--Nem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon Kállay-Saunders Andráshttp://www.life.hu/bulvar/20141031-kallay-saunders-andras-enekes-nem-indul-jovore-az-eurovizios-dalversenyen.htmlA tavalyi remek szereplés után az énekes úgy döntött, jövőre nem próbálkozik az Eurovíziós Dalfesztiválon, hanem átadja másoknak a terepet.TV + BulvárFotó: Rostás Bianka/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.