"Álmomban pont ilyen seggem van, és ezt csinálom egy ilyen fiúval" - Őket irigyli most a világ

modell élet luxus párkapcsolat pénz utazás szerelem szórakozás szabadság Jay Alvarrez világjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor beleszaladtam Jay Alvarrez Instagram-oldalába, azt gondoltam, nem leszek sem dühös, sem irigy. Nem teszem fel azt a kérdést, hogy mégis miből telik ennek a kis taknyosnak arra, hogy bejárja a világot, luxuskocsikat hajtson, és kipróbálja a világ legextrémebb sportjait. Hogy képzeli, hogy szabadon és szerelemben él, továbbá hogy bármit megtesz, amihez kedve van és amit nem szégyell?

Aztán úgy döntöttem, elengedem az egészet, mert Jay Alvarrez és Alexis Ren életét és kapcsolatát ép ésszel, egy magyarországi munkahelyen ülve úgysem lehet sem felfogni, sem megérteni. Így pedig nem is érdemes vele próbálkozni.

Jay a szerelmével "Tropical lush & lust..." című képükön. Forrás: Instagram/jayalvarrez

De miről is van szó?

Két fiatalról, Jayről és Alexisről, akik élőben közvetítik áloméletüket Instagram- és Tumblr-oldalukon, és mindennap azon dolgoznak, hogy egyre jobban irigyelje őket a világ. Adott egy pofátlanul fiatal, mindössze 19 esztendős modellfiú, akit emellett fotósként, atlétaként, és simán csak "webvideosztár"-ként is jegyeznek, és 18 éves, szintén modell kedvese, Alexis.

"Hawaii memories" Forrás: Facebook/Alexis Ren

Ők azok, akik képeiken keresztül valami olyasmit közvetítenek, ami manapság egy hazai, átlagos, 20 év körüli párnak (és mindenki másnak is) teljesen elképzelhetetlen. Egy tökéletes szerelem, egy működő párkapcsolat, egy Hawaiitól Indonéziáig tartó világ körüli út, elképesztő luxus, állandó szabadságérzés, drága és különleges sportok, álomszerű helyek és pillanatok. Ezek jellemzik a kaliforniai páros mindennapjait, akik szándékosan ontják ránk boldogságukat, megmutatván, hogy bizony így is lehet élni.

Forrás: Instagram/jayalvarrez

Hogyan, miből és egyébként is...

Lehet morfondírozni azon, hogyan lehetséges mindez. Miképpen kivitelezhető, hogy két fiatal csak úgy útra kelljen, és semmitől sem zavartatva éljék az életüket, méghozzá ilyen csodálatos körülmények között. Hogy miből futja minderre, hogy nekik miért nincsenek kötelezettségeik, amelyeket teljesíteni kell, hogyan működhet így a kapcsolatuk, mitől lehetnek ilyen boldogok, és hogy egyébként is, hogyan csinálják ezt. Igen, el lehet gondolkodni mindezeken, de felesleges.

Világ körüli útjon a tizenhat éves Laura Dekker:

Egy év alatt, tizenhetedik születésnapja előtt kerülte meg a földet Laura Dekker. A kamasz vitorlás ezzel rekordot döntött, így 2012-ben ő volt a világ legfiatalabb magányos hajósa. A Guinness-rekordok könyvébe azonban nem kerülhetett be, mert az 2009 óta nem tartja nyilván a kiskorúak által felállított rekordokat. Az Origo korábbi cikkét Lauráról itt érheted el.
/1504/Fiata201541416742

Ha jobban belegondolunk, és hagyjuk az elménket, hogy elrugaszkodjon a valóságtól és a realitás talajáról, beláthatjuk, nem is olyan ördögtől való ez az egész. Jobb sorsú országokban teljesen normális lehet, hogy a középiskola és az egyetem között pár évet csak úgy utazgatunk. Főleg, ha modellek vagyunk, ezzel bármennyi pénzt megkerestünk, és valójában simán megtehetjük. Ha pedig a szerelmünk is osztja az utazás és a magamutogatás iránti vágyunkat, akkor az csak hab a tortán.

Forrás: Instagram/jayalvarrez

Tényleg ilyen az életük?

Azon is lamentálhatunk, vajon Jay Alvarrez és Alexis Ren valódi élete is ilyen? Vagy minden, amit a Tumblr-en a külvilág felé mutatnak, színjáték csupán? Tényleg lehet úgy élni, hogy minden egyes perc csodálatos, a legtöbb pillanat izgalmas, az összes nap romantikus, a világ minden tája, ahol csak ér minket a reggel, az álomszép és egzotikus? Hogy kézen fogva járunk-kelünk a földön, egymást csókolva, fürdőzve, kutyával, Ferrariban, helikopteren, óceánparton, szállodában, a világ tetején, mindenhol és valahol...

A "Valahol" című fotón. Forrás: Instagram/jayalvarrez

A boldogság útja:

A Ho’oponoponót sokan talán valamiféle varázsigének vélik, pedig ez a néhány ficánkoló kedvű betű egy ősi hawaii problémamegoldó technikát jelöl. A módszer rendkívül egyszerű, és segítségével te is rendbe hozhatod a saját életed. A Life.hu korábban Mabel Katzcal, a Ho'oponopono világhírű tanítójával beszélgetett magyarországi látogatása okán, hogy bemutathassa a módszert. Tanításaiért kattints ide!

Nekem lehet ilyen életem?

"Álmomban pont ilyen seggem van, és ezt csinálom egy ilyen fiúval" - gondoltam magamban, amikor azon kezdtem agyalni, nekem vajon lehetne-e ilyen életem. Hogy mit kéne mindehhez tennem, miket kellene feladnom, hogyan lehetnék csak egy egész kicsit olyan, mint ők. És hogyan húznám magam után a szerelmemet Malibun. Nos, valahogy így:

Forrás: Instagram/jayalvarrez

Valahol láttunk már ilyet:

Ezt a képet elnézve felötlenek bennünk Murad Osmann orosz fényképész fotói, aki azzal lett híres, hogy álomszép képeket készített a világ legszebb helyein, miközben a barátnője hátranyújtott kezét fogta. Osmannak és kedvesének ezzel sikerült elérniük a celebstátuszt, mára több mint 2 millióan követik őket az Instán.

Céljuk az volt, hogy híressé tegyék Osmann "hand-holding”, vagyis "kézen fogva” fotósorozatát. Ezek a képek óriási jelentéssel bírnak, komplett történeteket mesélnek, hiszen úgy tűnik, mintha a fotókon a barátnője vezetné körbe Osmannt a világ különböző tájain. A pár - Jayhez és Alexishez hasonlóan - vélhetően elég ritkán tartózkodik otthon (a Daily Mail információi szerint Los Angelesben van lakásuk), és az ő képeik is érdekesek, szexik. Ha pedig megnézed a fotókat, te is azt kívánod majd, bárcsak velük tarthatnál a kalandjaikon.

Ha tehát van időd álmodni, nyugodtan időzz el Jay, vagy éppen Alexis oldalán, és mindenféle irigység/dac nélkül (csak) képzeld el azt, hogy milyen lenne. Ha pedig nincs időd ilyesmire, kattints bele ebbe a videóba, amely öt percbe tömörít egy életnyi mondanivalót:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.