Így növeld gyorsan a szexvágyadat! Íme, 15 filléres, libidónövelő csodaszer

bizsergés borókabogyó szex gyömbér tömjén zsálya bazsalikom vágy levendula szerelem libidó erotika jázmin Intimitás cédrus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az aromaterápiát rengeteg kultúra ismeri. Maga a Káma-szútra is foglalkozik az illatok csábító erejével, Kleopátráról pedig régóta tudjuk, hogy imádta a rózsa, a kardamom és a fahéj bódító keverékét használni a férfiak rabul ejtésére. A tantrikus szex során is szívesen használtak illóolajokat a vágy fokozására. Lássuk hát, mivel kelthető életre a vágy!

Az aromaterápia tudománya közel 5000 éves, de a fogalom viszonylag fiatal: az 1920 és 1930 között tevékenykedett francia kémikus, René-Maurice Gattefossétól ered. A tudomány arra épít, hogy szaglószervünk központja közvetlen összeköttetésben van az agy memória- és érzelemközpontjával, utóbbi tehát manipulálható a megfelelő illatok használatával.

Bazsalikom, bergamott, cédrusfa

A bazsalikom édes, kissé fűszeres aromája erotikus illatként ismert. Kapcsolatba hozható a szerelemmel, a csábítással és a termékenységgel. Felébreszti az érzékeket és az erotikus vágyat.

Bazsalikom Forrás: Thinkstock

A bergamott pezsdítő illat, igazán kedvre deríti a szerelmeseket. Citromos és virágos aromája emelheti a szerelmesek spiritualitását, és segíti az egymásra hangolódást.

A cédrusfa élénkítő illat, kinyitja az érzelmek birodalmát, és segíti a szerelmeseket a spirituális dimenziók elérésére szexuális tevékenységük során. Gyengíti a félelmeket, valamint a betegségeket, és bevezeti a szerelmeseket a gyönyörökkel teli, érzéki valóságba.

Zsálya, tömjén, gyömbér

A zsálya illata erotikus, mélyen érzéki és relaxáló, megnyugtatja a kedélyeket. Emellett a libidó emelésére is használatos.

Zsálya Forrás: Thinkstock

A tömjén élénkítő illat – bódító hatással. Igazán méllyé és gondolativá teheti a kapcsolatot, mivel beszélgetésre buzdítja a szerelmeseket, stimulálja az érzékeket, és ellazítja az elmét.

A kissé fűszeres gyömbér élénkíti a vitalitást, és növeli a libidót. Szenvedély keltésére kifejezetten ajánlott.

Jázmin, boróka, levendula

A jázmin illata igazán egzotikus és uralkodó. Megőrzi a szerelmet és a vágyat, erősít, és melegséget vált ki a befogadókban. Terhesség alatt azonban nem ajánlott a használata!

Jázmin Forrás: Thinkstock

Tiltólistás dolgok a terhesség alatt:

Azt remélhetőleg minden kismama tudja, hogy a kábítószer-fogyasztás és a cigarettázás kifejezetten tiltott a terhesség alatt. Ám vannak olyan ételek, mozgásformák, élethelyzetek, amiket szintén érdemes kerülni abban a bizonyos kilenc hónapban. Ha már várandós vagy, de ha még gyermekvállalás előtt is állsz, jó, ha tisztában vagy a tiltólistás dolgokkal! Korábbi cikkünket a témában itt érheted el.

A boróka megszabadít a negatív érzésektől, és stimulálja az érzelmeket. Használd a bizalom megerősítésére és a bizonytalanság érzetének kivédésére. Terhesség alatt ez sem ajánlott, ahogy a levendulát is kerülni kell.

Ha viszont nem vársz babát, a levendulát bátran használd: megnyugtatja a szívet, relaxál és kiegyensúlyozottá tesz. Nagyon jó a kapcsolatok gyógyítására és az elme kitisztítására.

Lime, narancs, pacsuli

A lime előhívja az érzelmeket, a romantikus gondolatokat, és növeli a libidót. Megtisztítja az utat a kommunikációhoz.

Lime Forrás: Thinkstock

A narancs életre kelti az otthon és a kapcsolat melegét, miközben vidámságot visz a kapcsolatba. Nyomában garantált az élvezet és az érzékiség.

A pacsuli igen mély és érzéki, spirituális illat. Szexuális provokációhoz és a vágy növeléséhez abszolút ajánlott.

Szantálfa, ilang ilang

A szantálfa igen édes, bódító, vágyfokozó illat. Gyakran használták őseink is szexuális rituáléik során, mivel megnyitja a fizikai érzékek és érzelmek birodalmát.

Forrás: Thinkstock

Az ilang ilang pedig igazi energiabomba az afrodiziákumok birodalmában. Nemcsak a libidót növeli, de segíti az erotikus és érzéki megnyilvánulásokat.

Így lehetsz szédítően jó az ágyban: eláruljuk, mit egyél!

A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak az egészséged és az alakod miatt fontos, hanem a libidód szempontjából is. A megfelelő táplálkozás ugyanis létfontosságú az olyan hormonok termeléséhez, amelyek fenntartják a szexuális vágyat. Ezért, ha mostanában úgy érzed, utóbbi hagy némi kívánnivalót maga után, lehetséges, hogy egyszerűen csak rosszul táplálkozol. Erről itt olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.