Körkefe, korrektor a szülőszobán? Menjünk neki együtt Katalin hercegnőnek

Katalin Katalin hercegnő szülés brit királyi család támadás Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt persze sejtettük, hogy Katalin szülése és a kis hercegkirálykisasszony (a kommentekbe biztosan bekerül majd, hogy ilyen szó nincs) világra jötte nem csak az adott napra lát el minket írni- és olvasnivalóval. Mint ahogy az ivásra, a támadásra is igen könnyű okot találni, így pedig egyáltalán nem meglepő, hogy Vilmos neje máris kapja az ívet. Kicsit "van kabát, nincs kabát, van sapka, nincs sapka" érzésünk van a dologgal kapcsolatban, de legalább addig is van miről írni...

Azt, hogy Cambridge hercegnője hogyan jutott be a Lindo Wingbe szombat hajnalban, hogyan zajlott a szülés, és miképpen érkezett Vilmos a kis Györggyel a kórházhoz, nem érdemes újra részletezni, akit érdekel a téma, pontosan tisztában van az újszülött kishercegnő szombati, tényleg igen sűrű programjával.

Forrás: AFP

Sokkal érdekesebb az, ami a bababemutatási világpremier után következett, vagyis ahogyan az immáron kétgyermekes anyuka a támadások kereszttüzébe került. Ebből ő persze semmit sem észlel, mert vélhetően épp szoptatni és altatni próbál felváltva a Kensington-palotában, és családi körben gyönyörködik a kislányában, ahogy azt minden más anyuka tenné. Ez persze egyáltalán nem zavarja a rosszakarókat, a zsörtölődőket és a szkeptikusokat, mert hát ugye gonosznak lenni általában jó.

Az oroszok tudnak valamit...

A világsajtó egy emberként a Komszomolszkaja Pravda című újságra hivatkozik, mely szerint ha a hercegné természetes úton szült volna, biztosan nem így nézne ki. Elméleteik szerint Katalin az elmúlt hónapokban terhességet színlelő haspárnával mutatkozott, és a gyerekét is béranya szülte meg. Sőt, még azt is látni vélték, hogy a hercegnő szemében nincs is anyai tekintet. Ráadásul a bébi is túl nagynak tűnik, túl fehér és sima az arca.

A vasárnap egyértelműen az összeesküvés-elméleteket szövögetők napja volt, akkor láttak ugyanis napvilágot az olyan híresztelések, miszerint a pici már jóval korábban megszületett, mondván, nem tűnik elég aszottnak a hordozóban, vagy hogy éppen a büszke mama néz ki túl jól ahhoz képest, hogy órákat vajúdott. Hirtelen mindenki (újságírók és kommenttrollok is) azonnal szülész-nőgyógyásszá változtak, és előkerült számtalan "bezzeg én a szülésem után" sztori is arról, hogy ha én nem tudtam másfél napig lábra állni, akkor bizony más se topogjon magas sarkúban.

Forrás: AFP

Több sebből vérzik a szépülős sztori is:

A Daily Mail tudni véli, hogy a kórház előtt ácsorgók észrevették, amint a bemutató előtt néhány órával megjelent a csapat, melynek tagjai kezelésbe vették Katalin külsejét. Úgy hírlik, a frizuráról a brit királyi család fodrásza, Amanda Cook Tucker gondoskodott, aki nem sokkal a szülés után már elővarázsolta a Katalintól megszokott ragyogó, hullámos tincseket. Ami a sminket illeti, Katalin híres arról, hogy saját maga gondoskodik arcfestéséről, lapinformációk szerint pedig ez most sem volt másként. (Ez azért elég gyanús.) A manikűrjét azonban már szakemberre bízta, méghozzá Marina Sandovalra, akitől egy egyszerű, natúr árnyalatú, körülbelül 50 fontra becsült manikűrözést kért, amelynek elkészülése nagyjából egy teljes órát vett igénybe. "Katalin valami természeteset szeretett volna, ezért úgy gondoltam, ez a szín szépen illik majd a bőre árnyalatához" –mondta el a Daily Mailnek később Sandoval, ami szintén furcsa, mert kizárt, hogy a titkos udvari manikűrös amint letette a reszelőt, leadta a drótot a sajtónak...

Amikor azt írjuk Katalinról (vagy bármely más közszereplőről), hogy nyúzottan vagy előnytelen ruhában jelent meg egy rendezvényen, rögtön mindenki a védelmére kel, hogy ő is egy hús-vér ember, és mindenkivel előfordul, hogy hibázik a külsejét illetően. Amikor azonban makulátlan outfittel áll a kamerák elé, attól megy falnak a világ, mondván túl szép, túl csinos, túl lapos, túl vékony, és miért nem lehet legalább egy kicsit rondább. Most tényleg az fáj, hogy valaki jól néz ki a szülés után?

Nos, azért nem lehet egy hercegnő fáradt, nyúzott és rosszkedvű, mert ez a nap (annak ellenére, hogy például David Beckhamnek is születésnapja volt, és százezer más dolog is történt még) igenis a brit királyi családról és a trónörökösről szólt. A protokollszabályoknak megfelelően, és úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. (Vagy legalábbis Katalin sokoldalas házassági szerződésében biztosan.)

Forrás: AFP

Nyilvánvaló, hogy pontosan tudta, mit vállal, amikor hozzáment Vilmoshoz, és az is egészen biztos, hogy minden cselekedete előre rögzítve van a megfelelő mellékletben. Talán pont ezek azok a hercegnői finomságok, amiket mondjuk nem akart vállalni egy Cressida Bonas-típusú kócos hippilány, vagy egy Chelsy Davy-féle szabadságmániás ügyvédbojtár, akik inkább kidobták Harry herceget, mint hogy a szülés után a gyermekük helyett körkefét és korrektort hozzanak a kórterembe, II. Erzsébet pedig kint toporogjon a váróban.

Vilmos kedvese tehát azért olyan, amilyen (bájos, kedves, kifinomult, csinos, kipihent és mennyei) a szülészetről kilépve, mert pontosan ilyennek kell lennie. Mert Anglia nem állíthat ki a kirakatba egy ápolatlan, karikás szemű, kialvatlan anyát a hetek óta az épület előtt strázsáló fotóshad elé. (Mondjuk, ha megtenné, legalább arról is lehetne írni...) És mert a világon minden segítséget megkap ahhoz, hogy tökéletesen nézzen ki.

Valójában beérhetnénk azzal, hogy minden test, minden terhesség és minden szülés más, és más. Alkat-, helyzet-, szerencse-, orvos- és babakérdés is, hogy kinek milyen élmény lesz, amikor életet ad a gyermekének. Egy, a Life.hu-nak nyilatkozó szülésznő szerint az az édesanya, akinek komplikációmentes volt a terhessége és a szülése is, másfél óra múlva lazán sétálhat a folyosón, és van, aki Katalinhoz hasonlóan még aznap el is hagyhatja a kórházat. És persze ki lehetne rittyenteni minden hős anyukát, aki életet teremtett, és mindenki kaphatna húszezres manikűrt, meg tündéri, virágos ruhácskát, csak épp teljesen felesleges. Mert ha kilépsz az Uzsoki Kórház ajtaján, karodban a gyönyörű, egészséges gyermekeddel, oldaladon a szerelmeddel és a szeretteiddel a hátad mögött, egész biztosan királynőnek fogod érezni magad, akkor is, ha lapos talpú cipőben vagy, és össze is van fogva a hajad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.