Csak azzal szexelhetünk, aki beleegyezik? Vagy legalább nyilatkozni tud róla?

Forrás: Thinkstock -
parafília szex közösülés állatok erőszak vágy fétis fájdalom kielégülés perverzió aktus perverzitás kielégítés gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő, de Dániában még csak most, 2015 áprilisának végén lett tilos az állatokkal való szexuális aktus. Hogy mégis miért lehetett mindezidáig legális a parafíliának ezen területe az Európai Unió egyik tagországában? Most végre kiderült.

A bestialitás, vagyis az embernek állattal való természetellenes nemi érintkezése egészen napjainkig jogtiszta formája volt a nemi vágy kiélésének a skandináv országban. És nem pusztán a dánok űzték ezt a beteges szokást, hanem turisztikai szempontból is népszerű célpont volt Dánia, mert olyan élményben részesülhettek az utazók, amelyben más EU-tagországban nem. Végül épp az állatszexturisták miatt szigorítottak a korábbi törvényeken...

Forrás: Thinkstock

A Reuters információi szerint a módosítás előtt csak abban az esetben volt tiltott a szex az állatokkal, amennyiben bizonyos volt, hogy az fájt nekik. A mezőgazdasági miniszter véleménye szerint azonban ezt túl nehéz volt bizonyítani, vagy bármilyen módon alátámasztani.

Dan Jorgensen:

A jelenlegi szabályozás nem védte eléggé az állatokat. Nehéz volt ugyanis igazolni, hogy egy állatnak valóban fájdalmat okoz-e, ha egy ember szexel vele. Ezért meg kell adni a kételkedés lehetőségét.

Tény, hogy a szex ember és állat között nem ismeretlen jelenség, a világirodalom számos alkotása foglalkozik ezzel a témával, és az ókori mondavilág vissza-visszatérő eleme az ember és állat közötti kölcsönös vágyódás - derül ki korábbi cikkünkből, amelyben egy természetfotós és egy delfin "szerelméről" is szót ejtettünk.

Forrás: Thinkstock

Egy 2011-es kutatás 10-15%-ban határozta meg azoknak az eseteknek a számát, amelyben a szexuális interakció (vagy akció) ember és állat között zajlott. Hazai szakemberek szerint ez azért nagy valószínűséggel túlzó szám, hiszen ez azt is jelenthetné, hogy minden tíz, tizenötödik ember "vetett már szemet" állatra, vagy engedte, hogy egy állat szexuális vágyódása az ő részvételével beteljesüljön. Más megközelítés alapján viszont azt is jelentheti, hogy az állati szexet élvező emberek elképesztő gyakorisággal művelik azt, és élményeikről bátran be is számolnak - írtuk korábban.

!

Amikor ember és állat közötti szexről hallunk, szinte biztos, hogy egy külvilágtól elzárt helyszínen élő, műveletlen és faragatlan, magányos férfi képe jelenik meg előttünk. A valóság napjainkban azonban egészen más irányba mutat, hiszen a nők egy része sem zárja ki teljesen a szexuális kapcsolat lehetőségét egy állattal.

A már említett felmérésből az derül ki, hogy az illető, aki állati szenvedélyének hódol, nem feltétlenül iskolázatlan, nincsenek szocializációs hátrányai, valamint nem kell nélkülöznie a szexuális aktusokra is kész emberi kapcsolatokat. Ennek ellenére a szexualitása rendkívül szélsőséges keretek között mozog. Ezek az emberek a külső kontroll megléte és a várható következmények mérlegelése mellett is felvállalják az állatokhoz fűződő vágyaikat.

Forrás: Thinkstock

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus véleménye:

Az állatokkal folytatott szexuális aktus már nem a játék-, vagy fétiskategória, hanem parafília, azaz betegség. Nem lett divatos vagy trendi az utóbbi években, nem véletlenül. A szexualitás az emberi társakhoz köt bennünket, aki állathoz címezi, az olyan, mintha valaki nem egyedül és nem is egy másik emberrel, hanem csak egy kutyával bontana fel egy üveg bort.

Nem lehet tudni pontosan, hogy mekkora a zoofilek száma, mivel ritkábbnál is ritkábban kérnek segítséget, inkább rendőrségi hírekből értesül róluk a közönség. Viszont kifejezetten soknak érzem a 10-15%-ot, egyéb adatokra támaszkodva 1-2% alá becsülném a mennyiségüket. Nem hétköznapi életet érintő, sokkal inkább hátborzongató téma ez, amelynek oka, súlya van.

Meghökkentő szexfétisek:

Ostor csattan, bilincs csörren, csikorog a latex, és csizmasarkak süllyednek a bőrbe. Nekünk persze azonnal a fétisek jutnak eszünkbe, hiszen ezek a szexkellékek valamennyire eltérnek a normálistól. Ahhoz azonban, hogy a különösen durva és már-már visszataszító fétisekig eljussunk, a csúnya beszédnél jóval mélyebbre kell ásnunk. Ezt pedig meg is tettük a Life.hu korábbi cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.