Akié akkora, hogy eléri, annak csak jó – Pasik a hüvelygyűrűs szexről

Forrás: FLOW PR -
terhesség hüvely párkapcsolat szex védekezés fogamzásgátlás hüvelygyűrű felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közelmúltban egy sajtórendezvényen ért a felismerés, miszerint a hüvelygyűrűt a férfiak nemcsak, hogy ismerik, de érzik is odabent, sőt, vannak, akik külön szeretik is. Ez eléggé meglepett, mivel sokan még a nőismerőseim közül is összekeverik ezt a fogamzásgátló módszert a péniszgyűrűvel. Olyan pasit viszont, aki nemcsak a kezével érintette már ezt a kis szerkentyűt, nem is volt olyan nehéz találni.

Hevenyészett statisztikám alapján gyanítható, hogy igen sok nő használ manapság hüvelygyűrűt. Legalábbis ez derül ki abból a korántsem reprezentatív kutatásból, amit a közeli férfiismerőseim közt végeztem. Olyan urakat kerestem, akik szexeltek már úgy, hogy tudták, a mennyei örömökön felül mást is találhatnak majd odabent.

Forrás: FLOW PR

Kíváncsian faggattam őket élményeikről, tapasztalataikról, és kértem, osszák meg tudásukat más módszerekkel védekező társaikkal, nem utolsósorban pedig az érdeklődő csajokkal. Mielőtt azonban sorra vennénk, mit éltek át a srácok, amikor valami oda nem illőbe ütköztek, vegyük át, mit is tud maga a hüvelygyűrű, mert úgy tűnik, a lányokra is ráfér egy kis fejtágítás.

Jó, de mi az a hüvelygyűrű?

Amiről most szó van, az egy 54 mm átmérőjű, puha műanyagból készült, hormontartalmú gyűrű. Alacsony dózisban kétféle hormont, egy progeszteron és egy ösztrogén származékot tartalmaz, amely a 21 napos ciklus alatt fokozatosan szívódik fel a hüvelynyálkahártyán keresztül.

A "miért jó?" kérdésre azt mondják, egyrészt azért, mert a tablettaszedés napi macerája helyett ezzel csak havi egyszer kell foglalkozni. Másrészt pedig, mert a gyűrű kevésbé terheli a májat, hatékonyságát pedig nem befolyásolja sem a hányás, sem a hasmenés. Jó tudni, hogy mindezek ellenére éppúgy hormontartalmú eszköz, mint a fogamzásgátló tabletta, így pedig ugyanolyan rizikófaktorokat is hordoz magában. Feledékenyeknek viszont tökéletes megoldás, hiszen csupán három hét után kell eltávolítani, majd az egyhetes szünet alatt jelentkezik a havi vérzés.

Jó, de hová kell tenni?

Amikor elveszítjük hüvelygyűrű-szüzességünket, jobb, ha nőgyógyász csinálja, utána azonban magunknak is tudjuk cserélgetni a kis kütyüt. A gyűrűt ugyanis úgy kell felhelyezni, mint egy tampont. A két ujjunkkal összecsípjük, majd kényelmes testhelyzetben felhelyezzük - állítják a hozzáértők. A gyűrű ezután felveszi a hüvelyizomzat alakját, így biztosan a helyén marad, és mivel ott már nincsenek idegvégződések, érezni sem lehet.

Legalábbis nőként. Pasiként ugyanis, mint ismeretes, kitapintható kézzel, és nem csak azzal. Jöjjenek hát az urak, akik találkoztak már olyan lánnyal, aki a különböző fogamzásgátló módszerek közül épp ezt választotta, és annak ellenére, hogy három óráig, vagyis egy kiadós szex erejéig kivehető, bent hagyta az akció idejére. (Ajánlott irodalom: Legalább egy pasi van Győrben, aki három órán át bírja)

Zsolt 26, egy létező személy, álnéven

Szexeltél már olyan lánnyal, akinek hüvelygyűrűje volt?
Igen. Egyéjszakás kaland során futottunk össze. A hölggyel már találkoztam máskor, de nem tudtam, hogy ilyen védekezési módszert alkalmaz.

Tudtad, hogy mire számíthatsz, vagy meglepetésként ért?
Meglepetésként ért. Jelezte, hogy nem kell védekeznünk. Mikor bedugtam, megéreztem, miért.

Mit éreztél szex közben?
Egy fura műanyag szerkezetet. Mintha ottfelejtettek volna valamit.

Jobb volt vele a szex, vagy éreztél valamilyen különbséget, pluszt?
A guminál természetesen jobb volt, mert jobban éreztem a hüvely területét. Hozzá lehet szokni, persze, aki gyógyszert szed, annál nem találkozol gyűrűvel sem. Így az sokkal szabadabb együttlét.

Nem volt furcsa, kellemetlen a dolog?
Furának fura volt, kellemetlennek nem mondanám. Inkább meg kell szokni.

Nem féltél, hogy kijön, vagy elmozdul, és gond lesz vele?
Ha a nő bízik ebben, és úgy döntött, ezt használja, akkor nem aggódik az ember.

"A szilikonmellnél is lehetne akkor ilyen alapon aggódni, mi van, ha túlzottan megrángatja az ember."

Forrás: Thinkstock

Péter 29, egy másik létező személy, álnéven

Szexeltél már olyan lánnyal, akinek hüvelygyűrűje volt?
Igen, volt már ilyen csajhoz szerencsém.

Tudtad, hogy mire számíthatsz, vagy meglepetésként ért?
Meglepődtem, mert nem számítottam rá, hogy "találok" bent valamit.

Mit éreztél szex közben?
Éreztem, hogy van ott valami, de nem ezzel foglalkoztam elsősorban, hanem a csajjal.

Jobb volt vele a szex, vagy éreztél valamilyen különbséget, pluszt?
Nem volt kifejezetten jobb a szex, inkább csak olyan más volt. Bár lehet, hogy csak nem fordítottam, fordítottunk erre külön figyelmet. Jobban belegondolva: volt, amikor igen, adott némi extra élményt a dolog.

Nem volt furcsa, kellemetlen a dolog?
Kellemetlen semmiképpen sem volt, de furcsának is csak egy-két pillanatig, amíg felfogtam a helyzetet. Utána nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget.

Nem féltél, hogy kijön, vagy elmozdul, és gond lesz vele?
Egyáltalán nem, mert azt gondolom, hogy ezek a dolgok nem véletlenül vannak úgy kitalálva, ahogy. Ha egy "hétköznapi" szextől is félni kellene, hogy gondot okoz az eszköz működésében, akkor szerintem nem is igazán lenne létjogosultsága,

hiszen pont azzal nem lenne összeegyeztethető, ami miatt eleve a legtöbben használják.

Tamás 27, egy következő létező személy, álnéven

Szexeltél már olyan lánnyal, akinek hüvelygyűrűje volt?
Igen, történt már ilyen.

Tudtad, hogy mire számíthatsz, vagy meglepetésként ért?
Tudtam, hogy a partnerem hüvelygyűrűt használ, de mivel a magyar férfiak 100%-ához hasonlóan a tabletta-óvszer tengelyen mozgott a fogamzásgátlókkal kapcsolatos ismeretanyagom, így fogalmam sem volt, mire számíthatok.

Mit éreztél szex közben?
Éreztem valami keményet "fent". Egyébként úgy tudom, hogy néhány órára ki is lehet venni, ha valakit zavarna szex közben.

Jobb volt vele a szex, vagy éreztél valamilyen különbséget, pluszt?
Igazából nem volt különösebben zavaró, én éreztem, de ez inkább csak hozzátett a történethez.

Nem volt furcsa, kellemetlen a dolog?
Egyáltalán nem. Egy nőgyógyász ismerősöm sok csajtól hallja, hogy szeretik a csávók, mert egy plusz stimuláló dolog szex közben. Már annak, akié eléri.

Nem féltél, hogy kijön, vagy elmozdul, és gond lesz vele?
Megmondom őszintén, eszembe se jutott ilyesmi (hiszen, mint mondtam, nem igazán hallottam még előtte az eszközről, és azt hittem, hogy valahol bent van a méhben). Azt sem tapasztaltam, hogy a partnerem aggódott volna a cucc miatt, elvileg ez egy elég biztonságos módszer.

Forrás: Thinkstock

Dávid 30, az utolsó hozzászóló, álnéven

Szexeltél már olyan lánnyal, akinek hüvelygyűrűje volt?
Igen.

Tudtad, hogy mire számíthatsz, vagy meglepetésként ért?
Mivel az volt az első ilyen élményem, ahol az együttlét kapcsán ezt a típusú védekezési formát választottuk (mert tartós kapcsolatról volt szó, és így a választás közös volt), ezért új tapasztalásnak volt mondható. Szóval már tudtam, hogy a hüvelygyűrű könnyedén megjelenhet az aktus alatt, ergo nem marad rejtve, mint a tablettás védelem, amire maximum a női partnernek kell gondolni, mikor naponta beveszi.

Mit éreztél szex közben?
A hüvelygyűrűt lehet érzékelni bizonyos helyzetekben, pozíciókban. Úgymond bele lehet ütközni, ami nem zavaró, de érezhető.

Jobb volt vele a szex, vagy éreztél valamilyen különbséget, pluszt?
Jobbnak semmiképpen nem mondanám vele a szexet, mert azt gondolom, egy fogamzásgátló nem tudja jobbá tenni a szexet, maximum felhőtlenebbé. De tapasztalatom szerint ez esetben a felhőtlenség alacsonyabb faktorral bír, mint a tabletta esetében, mivel "figyelmet kap". Természetesen hormonális szempontból lehet biztonságosabb.

Nem volt furcsa, kellemetlen a dolog?
Amennyire észrevehető az eszköz, inkább kellemetlennek mondanám, mint pozitív plusznak, tekintve, hogy aktus közben érzékelheti a férfi, és egy játékosabb hancúrozás után nem egyszer az is előfordult, hogy az ágyneműk közül került elő.

Nem féltél, hogy kijön, vagy elmozdul, és gond lesz vele?
Mivel együttlét közben érezhető, ezért az ott mozog bent valószínűleg, ez kétlem, hogy bármilyen gondot okozna, de mindenesetre megosztja valamelyest az ember figyelmét. Továbbá, mikor kiesett, akkor le kellett tisztítani újra visszahelyezés előtt. Higiéniai szempontból nem volt probléma, de nem tudom, hogy ez egyébként mennyire biztonságos, és milyen rizikófaktorral bír.

Szerintem a férfiak és a nők számára is kényelmesebb egy tablettás vagy olyan megoldás, ahol a fogamzásgátló láthatatlan, tapinthatatlan, érzékelhetetlen biztonságot nyújt a "háttérből".

Melyik fogamzásgátló módszer illik hozzád?

Ma már szerencsére rengeteg fogamzásgátlási lehetőség áll a rendelkezésedre, melyek közül kiválaszthatod az egészségi állapotodnak vagy jelenlegi életmódodnak, igényeidnek legmegfelelőbbet. Korábbi cikkünkben segítettünk kiválasztani a leginkább testhezállót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.