Hogyan érjük el, hogy az emberek szeressenek minket?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem szakértő kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki úgy vélekedett, hogy őt nem kell szeretni. Ő ezzel az állításával nem téged csapott be, hanem saját magát, hiszen a szeretve lenni állapot utáni vágy túlmutat az ego önző akaratán.

A valóságban a folyamat nagy valószínűséggel így zajlott nála. Nem szerette saját magát, ezért másnak sem tudott szeretetet adni. Ha viszont nem adott szeretet, az azt a nyilvánvaló következményt vonta maga után, hogy nem is kapott szeretetet. Ezek után egyszerű volt gyártani egy önigazolást, hogy "engem nem kell szeretni".

Forrás: Thinkstock

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Na jó, de akkor hogyan érjük el, hogy az emberek szeressenek minket? Sehogy. Ugyanis ez is egy következmény. Amit megtehetsz, az csak annyi, hogy egyenes vagy, őszinte érdeklődést adsz az embereknek, visszaigazolod őket a jó cselekedeteikben, eredményeikben, képességeikben, és szeretetet adsz nekik.

Ha ezt hittel és őszintén teszed, cserébe ugyanerre számíthatsz.

A nyugdíjba vonult emberek halálozási rátája gyorsan emelkedik. A haszontalanság érzésével halálra gyötrik magukat, hogy ők már nem fontosak. Kiesnek a teremtésből, és kevesebb jót okoznak a környezetüknek, így kevesebb a visszaigazolás is, amiben részesülhetnek. Elkezdenek introvertálódni, magukra figyelni, és már be is zárult a kör.

A mondás szerint a "veszítsd el magad, hogy megtaláld magad" pont ezt jelenti.

Ne magadra figyelj! Adj hitet, erőt, figyelmet és visszaigazolást az embereknek, és cserébe szeretetet kapsz tőlük!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.