A Pszichológus Pasi: A vonzás törvénye - működik, vagy sem?

boldogság pszichológus terápia vonzás A Pszichológus Pasi népbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú távú terveink között ott szerepel a lottóötös, a életfogytig tartó boldogság, a szakmai sikerek és a megfelelő önbecsülés is.  A Pszichológus Pasi ezúttal a vonzás törvényét veszi górcső alá, amelyet ha komolyan vennénk, talán nem húznánk gátat a saját életünk csodái ellen!

Akarhatunk nagyobb házat, jobb munkát vagy boldog párkapcsolatot, de ha nem jutunk hozzá közelebb - és a vágyaink vizualizációján túl sem jut - jó eséllyel mi magunk szabotáljuk a boldogságunkat.

Ha előre akarunk jutni az életben, akkor azoktól a negatív gondolatoktól és hiedelmektől kell megszabadulnunk, amik visszatartanak minket.

Forrás: Thinkstock

Az ismeretlentől való félelem vagy az önbecsülés hiánya a „nem vagyok elég jó”, „nem érdemlem meg” és hasonló mondatok mind erről árulkodnak.

Bizonyos, a témában íródott könyveknek hála néhány év alatt elterjedtek a köztudatban az olyan új kifejezések, mint a gondolat teremtő ereje vagy a vonzás törvénye. A legtöbb embernek megvan a maga véleménye, ám általában két csoportba sorolhatóak: akik azt vallják, hogy hisznek benne, és akik badarságnak tartják. Mindkét tábor tagjai gyakran vétenek egyszerű logikai hibákat.

Mennyire befolyásol minket a gondolatok ereje?

Pszichológiai alapokon kijelenthető, hogy

a gondolataink meghatározzák a közérzetünket, viselkedésünket, döntéseinket – így sorsunkat is.

Gondolatainkon keresztül változtathatjuk meg életünket, ám ennek is megvannak a maga korlátai. Az akarat, a vágy és a cél fogalmai nem összekeverendőek, és nem elég kívánni a lottóötöst sem a jóléthez.

Korunk népbetegsége, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy ki ő valójában, és mit is akar igazán. Így ha az életünk nem abban a mederben folyik, mint amit szeretnénk, ezeket a kérdéseket érdemes tisztázni. Ebben nagy segítség lehet egy pszichológus, ám egyedül is képesek lehetünk rá: ha tisztázzuk magunkban a kérdéseket, és az önbecsülésünket is helyretesszük, az egész világunk megváltozik.

Forrás: Thinkstock

A Pszichológus Pasi

Tóth Dániel vagyok, pszichológus. Az önismereti munka számomra életforma. Hiszem, hogy önmagunk jobb megismerésén keresztül a világot is jobban megérthetjük, beleértve problémáinkat is, arról nem is beszélve, hogy valódi önbizalmunk, önbecsülésünk is csak ezt követően alakulhat ki. Minél jobban ismerjük hát önmagunkat, annál szabadabbá, elégedettebbé és egészségesebbé válhatunk. A mai kor emberének a felgyorsult tempó mellett az önismeret még fontosabb, mint valaha, hiszen az újszerű jelenségek – például az internet, közösségi oldalak és videojátékok – számos új kihívást és lehetőséget hordoznak. A rohanó világban igyekszem gyors segítséget nyújtani, elgondolkodtatni, egyszersmind támpontokat és irányelveket adni.

nextgenpsyche.eu
www.facebook.com/apszichologuspasi

A saját bőröm rabjává váltam – egy tanorexiás nő történetehttp://www.life.hu/drlife/20150818-tanorexias-szolariumfuggo-no-valt-a-bore-rabjava-tortenet.htmlNicole átlagos tiniként viselkedett és nem akart eltérni a kortársaitól, így a napbarnított bőr sem maradhatott le a tökéletességre törekvési listájáról. Eleinte csak napozott, aztán beruházott egy saját szoláriumra, de szenvedélyét a bőre nem úszta meg szárazon.Dr. LifeOrigoEgy kutatásból kiderült, hogy milyen nőkre buknak a férfiak!http://www.life.hu/drlife/20150806-gyumolcs-zoldseg-vonzalom-ragyogas.htmlÚgy tűnik, a sok szépségápoló termék helyett már jóval egyszerűbb módszerrel is képes egy nő hódítani: ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszik! Az erről szóló kutatás során másra is fény derült.Dr. LifeThinkstockKészülj fel! A pasid aputestesedése elkerülhetetlenhttp://www.life.hu/drlife/20150723-aputest-koverseg-kover-pasik-terhesseg.htmlA mostanában trendi aputestről megoszlanak a vélemények. Mint kiderült, az apukák testtömegindexe átlagosan 2,6 százalékkal gyarapodik már az első gyermekük születésekor – állítják a szakemberek. Dr. LifeThinkstockSzőrből lett és szőrré lesz? Ilyen az élet farkasemberkénthttp://www.life.hu/drlife/20150804-szor-hipertrichozis-farkasember-kina-kislany.htmlA Kínában élő kislány élete nem egyszerű. Mindennap, amikor a tükörbe néz, egy mindenhol szőrrel borított arcot és testet lát. Eközben az Indiában élő, ugyanúgy szőrös lányok a szívük legmélyén sem adják fel, hogy valaha ilyen külsővel menjenek férjhez. A hipertrichózis, más néven farkasember-szindróma nem csupán őket érinti, a világon még páran együtt élnek ezzel a genetikai mutációval. Mindegyikük ugyanarra vágyik: a lézeres kezelésre, amely normális életet tudna biztosítani számukra.Dr. LifeNorthfotoHíresek és megszállottak: sztárok fura függőségei 2. részhttp://www.life.hu/drlife/20150803-hiressegek-fuggoseg-betegseg-mentalis-problema.htmlÖt sztár, akiknek ugyanaz a baja: menthetetlenül rá vannak valamire vagy valakire kattanva. Némelyik a házasságát is feláldozza, míg másikuk állandóan a szájában tart valamit, a harmadik pedig folyamatosan rág. Sztárok, akik fura függőséggel élnek együtt, 2. rész.Dr. Life--A Pszichológus Pasi: A Disney-mesék ötven árnyalata http://www.life.hu/drlife/20150730-disney-szepseg-statusz-pszichologus-velemeny.html„Aki igazán szép, az mindenki szerint a legszebb.” A Pszichológus Pasi nem zárkózott el a meséktől, azonban pályafutása során komoly összefüggéseket fedezett fel pár klasszikus – ugyanúgy végződő – mese és bizonyos élethelyzetek, emberi viselkedésformák között. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.