Ez történik, amikor a nem jó "miértet" kezelitek

probléma párkapcsolat szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előfordul, hogy két embernek problémája van egymással, kialakul kettejük között anézeteltérés. Ha valami úton-módon megtalálják a probléma gyökerét, és azt jól kezelik, akkor azt tapasztalják, hogy ez a probléma egy szempillantás alatt megoldódott.

Viszont ha nem találják meg azt a pontot, ahonnan ez kiindul, vagy megtalálják, de nem a jó kezelést alkalmazzák, akkor azt fogják tapasztalni, hogy a fennálló probléma egyre bonyolultabb lesz.

Forrás: Thinkstock

Az egész ügy egyre szövevényesebbé válik. Egyre kilátástalanabbá és egyre megoldhatatlanabbá.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Két alapvető hibát szoktak elkövetni az emberek

Az egyik, amikor elfogadják a helyzetet, egyfajta magyarázattal szolgálnak annak igazolására. Mondok egy példát. Azt tapasztalják, hogy egyre kevesebbet beszélgetnek egymással, egyre felszínesebben. Azt a magyarázatot találják ki maguknak, hogy ennyi idő után elfogadott dolog, hogy kevesebbet beszélgetnek egymással a párok. Nyilván ezzel egyfajta hamis állítást visznek bele a kapcsolatukba, hogy az fenn tudjon maradni. A helyzet természetesen nem fog változni. Sőt ennek van egy olyan hátulütője is, hogy már egyre kevesebb szándékuk lesz arra, hogy megoldják a kialakult helyzetet.

A másik hiba sem jobb: amikor ugyan megtalálják az igazi okát a kettejük közötti problémának, de rossz kezelést alkalmaznak. Nézzünk erre is egy példát!

Vannak olyan témák, amivel rendre zátonyra futnak, amikkel többször beleszaladtak a zsákutcába, és valahogy sikerült kikecmeregni belőle. Előveszik a témát, beszélnek róla, de nem történik változás. Aztán valamelyik megsértődik, vagy esetleg összeveszés a vége. Másodszorra, harmadszorra vagy negyedszerre már nem akarnak róla beszélni, és úgy döntenek, hogy „legyen ez tabu”. Innentől kezdve kialakult a következő gond, hogy nem kommunikálnak egymással erről a problémáról, így az nem oldódik meg, és még bonyolultabb lesz.

Forrás: Thinkstock

Mert sajnos vagy hál' Istennek ebben az univerzumban stagnálás nincsen, valami vagy javul, vagy romlik, de ugyanolyan nem marad.

Tehát minden egyes rossz kezelés alkalmával azt fogjuk tapasztalni, hogy a helyzet is egyre rosszabbá válik. Ez nagyjából olyan, mint amikor találkozol egy párral, és azt mondják, hogy vannak ugyan problémáik, de kezelgetik azokat.

"És mióta kezelitek?" - kérdezed.
"Közel két éve, de rajta vagyunk, dolgozunk rajta" - jön a válasz.
"És javult valamit a helyzet?"
"Hát igazából még nem javult."

A tévedés nagyon minimális kockázatával, így reagálhatnál:

"Kedves barátaim, az a gyanúm, hogy nem az igazi miértet kezelitek. Nem találtátok meg a valós okot, vagy nem jó kezelést alkalmaztok."

Nyilván nehezen hinnék el, hiszen ők jó szándékkal már két éve tényleg azon vannak, hogy rendbe rakják ezt a dolgot. Valamit egyszerűen nem jól tesznek. Vagy nem találták meg az igazi okot, vagy nem jól kezelték.

Forrás: Origo

Ha megtaláljuk, és jól kezeljük, akkor az a tapasztalat, hogy a probléma nagyon gyorsan meg tud oldódni. Tehát nem feltétlenül idő kérdése, hogy egy nagyon nagy gond, probléma, ellentét semmivé váljon két ember között, ha azt ilyen módon tudják kezelni.

Hoppá! Közös szelfit lőtt az überszexi Gigi Hadid és Lewis Hamiltonhttp://www.life.hu/intim/20150830-gigi-hadid-es-lewis-hamilton-kozos-szelfit-lott.htmlA Forma-1 kétszeres világbajnokánál nem is lehet követni, hogy éppen kivel múlatja az idejét. Nicole Scherzinger után feltűntek mellette a Jenner-lányok, aztán Rihanna is, most meg Gigi Hadiddal pózol.IntimOrigoSzent ég! Majdnem kiposztolta a csúnyáját Miranda Kerrhttp://www.life.hu/intim/20150829-miranda-kerr-modell-majdnem-kiposztolta-a-csunyajat-az-instagramra.htmlIjedten kattintottunk a gyönyörű modell, Miranda Kerr Instagram oldalára. Első látásra ugyanis úgy tűnt, a szépség többet mutat meg magából a kelleténél.IntimDurva! Nőgyógyászati kengyelből fotózta magát a sorozatsztárhttp://www.life.hu/intim/20150829-lena-dunham-nogyogyasznal-jart-instagram-oldalanak-tanusaga-szerint.htmlA Csajok című sorozat főszereplője és megálmodója mindig igyekszik valami realisztikussal sokkolni. Nos, ez megint sikerült neki.Intim--Megnyugodhatunk, Kylie Jenner popsija még mindig kerek: Fotó!http://www.life.hu/intim/20150829-kylie-jenner-popsija-meg-mindig-kerek-szexi-fotot-posztolt-a-celeblany.htmlMivel a kis Kylie Jenner is szorosan kapcsolódik a Kardashian-klánhoz, nem csoda, hogy neki is lenyőgöző testalkata van. Olyan formái vannak, hogy szinte nem is lehet felfogni ésszel...Intim--24 éves csajszit újított magának a 68 esztendős Benkő Dánielhttp://www.life.hu/intim/20150829-benko-danielnek-24-eves-baratnoje-van-bazsarozsa-a-neve.htmlA 68 esztendős Benkő Dánielt saját bevallása szerint is az tartja fitten, hogy folyamatosan az erotika körül jár az agya. Ezúttal pedig egy igen kiváló partnert is talált magának. 24 éves kedvesét Bazsarózsának nevezte el.IntimOrigoAz ágyban szajha, a konyhában tündér, amúgy úrinő - Na, persze!http://www.life.hu/intim/20150827-pilat-gabor-egy-no-legyen-szajha-az-agyban-tunder-a-konyhaban-es-urino-a-tarsasagban.htmlEgy nő legyen szajha az ágyban, tündér a konyhában és úrinő a társaságban? Esetenként persze a konyhában is lehet szajha...IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.