Biszex igazságok: Férfival vagy nővel jobb randizni?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat intim randi erotika biszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár tudjuk, hogy a nemi sztereotípiák feleslegesek és értelmetlenek, hisz minden ember viselkedhet és érezhet bárhogy függetlenül attól, mely nemmel azonosítja magát, mégis mindannyian elgondolkodtunk már azon, hogy milyen különbségek vannak, ha valaki férfival vagy nővel randizgat. Nyilvánvalóan azokat a legcélszerűbb megkérdezni ezekről a tapasztalatokról, akik mindkét nemhez vonzódnak - a Reddit pedig pontosan ezt tette. Sok érdekességet lehet olvasni a népszerű közösségi oldal erről szóló thread-jében, a Life.hu most összegyűjtötte a legérdekesebb kommenteket.

„Nem egy fázis"

A biszexualitás izgalmas, ám mindenképpen ellentmondásos téma, és egyfajta megbélyegzés kapcsolódik hozzá a mai társadalmunkban.

A legtöbb emberből negatív reakciót vált ki, ha valaki azt mondja: „biszex vagyok",

és történelmileg is úgy tekintettek erre a szexuális irányultságra, mint egy szégyenteljes és elfogadhatatlan devianciára.

A mindkét nemhez vonzódó egyénekről sokan úgy tartják, hogy ők csak „kísérleteznek", és előbb-utóbb átkerülnek egy másik kategóriába.

Forrás: Thinkstock

Maga a szexuális orientáció azonban ennél sokkal összetettebb, ezért a biszexualitás definiálása is rendkívül bonyolult,

és nem egy „fázis"- ahogyan a híres szupermodell, Cara Delevingne fogalmazott egy Vogue interjúban, ahol többek között arról is mesélt, hogy hosszú időbe telt, míg elfogadta a saját másságát. Ma már egyre többen (különösen a fiatal felnőttek) vállalják fel nyíltan nemi identitásukat, és mesélnek őszintén arról, hogy milyen tapasztalataik vannak az ismerkedésről, randizásról, párkapcsolatokról – akár nővel, akár férfival.

A nők mélyebben élik meg az érzelmeiket

Nem a nemünk határozza meg, kik vagyunk

Lelki értelemben heterónak számítok

Forrás: Thinkstock

Soha nem bántottak emiatt

A férfiak jobbak az orális szexben

A barátnőmet nem érdekli a múltam

Forrás: Thinkstock

Férfiakkal együtt lenni teljesen más

Mit mond a szakértő?

Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus szerint a szexuális viselkedésre minden társadalom bizonyos szabályokat, normákat alakít ki, így ennek megfelelően kétféle ember létezik: az, aki követi a normákat, vagyis a „normális" és az, aki eltér a normáktól, vagyis „abnormális". Kérdés azonban, hogy ki hozza ezeket a szabályokat, hiszen a szexuális deviancia éppúgy viszonylagos fogalom, mint a normalitás. Attól függ, melyik társadalomra, közösségre vonatkozik ugyanaz a szabály. Az, hogy a társadalom közvetít bizonyos értékeket, nem jelenti azt, hogy maximálisan tudunk vele azonosulni. Ezért is nehéz ma hazánkban heteroszexuálistól eltérő szexuális orientációt vallani. Ezeket az embereket még mindig sok sértés, megbélyegzés, kirekesztés éri, pedig sem a biszexuálisok, sem a homoszexuálisok esetén nem beszélhetünk betegségről. Mindemellett szerencsére sok olyan szervezet, mozgalom is van már, ami kiáll ezen csoportok mellett.
A biszexuális orientációt nem szabad összekeverni a mai tizen- és huszonévesek divathóbortjaival, mikor is menő egy buliban megcsókolni a legjobb barátnőt, hogy a fiúknak bizonyítsanak a lányok, vagy épp kedvenc énekesüket utánozzák. Ez egyáltalán nem jelent biszexuális beállítódást – mondta a Life.hu szakértője.

Te mit gondolsz azokról, akik nőkkel és férfiakkal is járnak?

Péniszt eszünk és pisit iszunk - Mindenre képesek vagyunk a jó szexért? (18+)http://www.life.hu/intim/20141003--bizarr-afrodiziakumok-a-vilag-minden-tajarol-tigrispenisz-leves-es-pavianpisi.htmlVannak, akik az osztrigára esküsznek, mások csokoládét majszolnak vagy vörösbort isznak, hogy felpörgessék a szexuális életüket. A világban azonban ennél jóval őrültebb afrodiziákumok is léteznek, amelyek első hallásra nem tűnnek túl bizalomgerjesztőnek, ezért többségük csak erős gyomrúaknak ajánlott. Ha kíváncsi vagy arra, milyen furcsaságokat hajlandóak elfogyasztani egyes kultúrákban a libidó növelésére, a Life.hu most összegyűjtötte a legőrültebb stimulálókat! Intim--Lakatos Levente: "Az anális szex megosztó, a nézőközönség kizárt! Mire izgulnak a nők?"http://www.life.hu/intim/20150926-lakatos-levente-blogjaban-a-noi-szexfantaziak-utan-kutat.htmlKülönös felmérést készített a népszerű magyar író, Lakatos Levente - a női szexfantáziákat vette górcső alá. IntimThinkstock5 lenyűgöző trükk, amire képes a pénisz - Igazi varázspálca!http://www.life.hu/intim/20150925-6-lenyugozo-trukk-amire-kepes-a-penisz.htmlElég sok csodára képesek a péniszek, ez már jó párszor bebizonyosodott. De akad egy-két olyan szuperképessége is a hancúrlécnek, ami rejtett volt, de csak mostanáig. Intim--Te hogyan reagálnál, ha egyszer csak eléd állna életed szerelme? http://www.life.hu/intim/20150924-te-hogyan-reagalnal-ha-egyszer-csak-eled-allna-eleted-szerelme.htmlValószínűleg te sem bírnád ki sírás nélkül, ha egyszercsak elédállna életed szerelme.IntimThinkstockKinek áldás, kinek átok - Tuti szexpózok, ha túl nagy a szerszám (18+)http://www.life.hu/intim/20130716-szex-szerelem-parkapcsolat-a-legjobb-szexpozok-ha-tul-nagy.htmlAmikor a férfiasságról esik szó, általános vélekedés, hogy a nagyobb jobb, ám ha a pasid megnyerte a genetikai lottón a főnyereményt, könnyen lehet, hogy eleinte túl nagy falat - a szó legszorosabb értelmében. A Life.hu most kiderítette, mely pózokban használhatod ki leginkább a nadrágjában rejlő tehetséget, fájdalmak és kellemetlenségek nélkül.IntimThinkstockLégiutas-kísérő gratulált a repülőn szexelő párnakhttp://www.life.hu/intim/20150909-repulon-szexelt-a-par-lebuktattak-oket.htmlValószínűleg a szerelem fővárosa késztette egy kis légi romantikára azt a párt, amely a Párizsból Stockholmba tartó járaton szexelt egyet.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.