A mai napot csak akkor kapod meg teljes egészében, ha elengeded a tegnapot

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor egy ember ragaszkodik egy helyzethez, egy állapothoz, egy személyhez vagy egy tárgyhoz, hidd el, hogy oka van rá. Nyomós oka. Valamiért úgy érzi, hogy segíti az ő túlélését. Ez még egy betegség esetében is így van...

Nem vicc, a betegségnek is vannak előnyei. Foglalkoznak velünk, ápolnak minket, kevésbé kell konfrontálódni a környezettel, és bizony kisebb mértékben kell felelősséget vállalni saját magunkért.

Attól még, hogy zsákszámra olvassuk a spirituális könyveket az elengedésről, és érezzük is belül ennek az igazságát, nagy valószínűséggel ragaszkodni fogunk a viselt dolgainkhoz.

Forrás: Thinkstock

Ragaszkodni fogunk hozzájuk, mert segítenek minket, vagy azt hisszük, hogy segítenek minket. Nincs az az ember, akiért lemondanánk róluk, hiszen ha megtennénk, akkor azt gondoljuk, hogy az veszélybe sodorhatná a túlélésünket, ezt az áldozatot pedig senkiért nem hozhatjuk meg. Bármit, de ezt nem.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Az egyetlen esélyünk abban van, hogy felismerjük, csak akkor válthatja fel a rosszat a jó, a jót a még jobb, ha képesek és hajlandóak vagyunk az elengedésre. Nincs szükség fájdalmas búcsúra, hiszen van, hogy ugyanazt szeretnénk megkapni, csak egy teljesebb formában, jobb minőségben. Ha ezzel a céllal és szándékkal tesszük, máris könnyebb. Sőt ez nem is olyan, hogy "két dudás nem fér meg egy csárdában”, hiszen a mi vágyott dudásunk ennél sokkal szégyenlősebb. Ő csak akkor fog színre lépni ha tiszta a terep, így hát egyszerűvé válik a képlet.

Engedd el, hogy megkaphasd!

Én nagyon sokáig azt hittem, hogy az elengedés veszteséggel jár. Bizonyos értelemben természetesen így is van, de néha megkönnyebbülés elveszíteni dolgokat.

Ilyen többek közt a félelem, a harag vagy a neheztelés.

Ezeket is csak akkor tudod elveszíteni és megszabadulni tőlük, ha elengeded őket, különben egy láthatatlan pórázzal összekötve rángatod magaddal, bármerre mész a világban. Ezek az emóciók nem velünk született negatív érzések. Mi magunk szereztük őket. Így elengedni is csak nekünk áll hatalmunkban. Nekünk viszont hatalmunkban áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.