Kiderült, meddig tart az ideális szex

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex kutatás tanulmány időtartam egyetem együttlét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők átlagosan 7 perccel tovább nyújtanák az együttlétet, a férfiak pedig még 11 percet kérnének a lepedőgyűrögetésből. De mennyi az annyi? Most lerántjuk a leplet!

Alfred Kinsey szexuálpszichológus korábbi kutatásai szerint a negyvenes években átlagosan 2 percig tartott egy menet a megkérdezettek nagy részének emlékei szerint.

Forrás: Thinkstock

Hála a hatvanas évek szexuális forradalmának, egyre hosszabbra nyúltak az együttlétek: az ebből az időből származó kutatások szerint a párok 5-10 perc közötti időtartamot mértek. A New Brunswick Egyetem legutóbbi felméréséből származó adatok szerint nagyjából ugyanennyi ideig tart ma egy légyott.

Kiderült továbbá, hogy míg a hölgyek 7 perccel hosszabbították volna meg a szexet, addig a férfiak átlagosan 11 perc pluszt kérnének, ám a 20 percet már mindketten túl soknak tartják. Az ideális időtartam tehát 13-15 perc között van.

5 dolog, amit minden férfi utál az ágyban (18+)

A pasikon nehéz kiigazodni. Azt hiszed, hogy az egyik dologtól tűzbe jönnek, de valójában ki nem állhatják. Amiről pedig azt gondolod, hogy nem tartják szexinek, egyszerűen megőrjíti és szenvedélyes csődörré varázsolja őket. Lerántjuk a leplet a férfiakat lelombozó női szokásokról! A Life.hu cikkéért kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.