Tényleg a nagy mellű nőkre buknak a férfiak?

mell mellek férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a miénk kicsi, megesz a sárga irigység egy nagy mellű nő láttán, ha meg nagy, bosszankodunk, hogy a kis mellűeknek milyen szép a dekoltázsuk (C kosaras push-up melltartót csak elvétve lehet kapni). Igen, saját magunknak éppúgy tetszeni akarunk, mint a többi nőnek (méricskéljük is egymást rendesen) – de vajon mit gondolnak erről a férfiak? 

2007-ben a francia Nicolas Guéguen professzor nem bízta a véletlenre: mivel alaposan felcsigázta a téma, kapásból két kísérletet is megtervezett. Mindkettőhöz ugyanazt a nőt kérte fel, aki a következő paraméterekkel bírt: 20 év, 170 cm-es magasság, 55 kiló, A kosaras melltartó, kék farmer, a felsőtestet hangsúlyozó fehér felső, valamint világos cipő.

Forrás: Thinkstock

Az első vizsgálatra egy éjszakai szórakozóhelyen került sor: itt kellett ücsörögnie, miközben a táncparkettet nézte. Nem szemezhetett, nem mosolyoghatott, semmilyen módon nem bátoríthatta az ellenkező nemet. Egy megfigyelő is jelen volt, aki egyrészt ellenőrizte, hogy minden rendben zajlik-e, másrészt feljegyezte, hogy egy óra leforgása alatt hány férfi próbált közeledni (ez alatt azt értették, hogy valaki konkrétan odamegy hozzá, és megszólítja).

Három hét alatt összesen tizenkét alkalommal vetették be a nőt, aki minden egyes alkalommal ugyanabban a ruhában és cipőben hódított. Egyvalami különbözött csak, mégpedig a melltartóméret (szivacsbetéttől függően): négyszer A, négyszer B, négyszer pedig C kosaras melltartóban jelent meg (a sorrend véletlenszerű volt).

Forrás: Thinkstock

A kísérletsorozatot egy kiülős kocsmában folytatták – az előbbiekhez hasonlóan itt is egy órát kellett eltöltenie (asztalnál, itallal), méghozzá 21 alkalommal. A módszer ugyanaz volt: különböző méretű melltartókban nyugodtan ülni, és várni, míg lecsap rá valaki.

Mindkét esetben azt találták, hogy a nagyobb mell jócskán dob a vonzerőn – a legtöbb férfi akkor szólította meg a nőt, amikor C kosaras melltartót viselt, a legkevesebb ismerkedési próbálkozás pedig az A kosár mellett történt.

Guéguen szerint ennek az eredménynek több oka lehet: először is, a férfiak a nagyobb mellű nőket szexisebbnek, kacérabbnak tartják, ugyanakkor kevésbé erkölcsösnek, és ezzel párhuzamosan nagyobb étvágyúnak is (tehát nem biztos, hogy hosszú távú kapcsolat lebeg a szemük előtt, amikor egy nagy mellűvel szemeznek). Harmadrészt (evolúciós szempontból) a mell a nőiesség és egyben a termékenység szimbóluma, a férfi pedig – mint tudjuk – arra játszik, hogy génjeit az utódba örökítse, és erre egy vénuszi idomokkal megáldott nővel nagyobb esélye van.

Forrás: Thinkstock

Mielőtt azonban plasztikai sebészhez fordulnánk minimum C kosárméretet követelve, gondoljunk bele, mennyi minden közrejátszik még a férfiak választásában: az arc, a derék, a csípő, a láb, a haj, az illat, a kéz, a szem, az orr vagy a mozgás. És akkor még nem ejtettünk szót a lényegről, hogy egy szempillantás alatt bele lehet szeretni egy olyan nőbe, aki örömében ugrál és tapsol, aki istenien főz (a borsólevestől a túrógombócig), aki otthont varázsol a lakásból (négyzetmétertől függetlenül), és aki... (na, de ezt majd Ő megmondja).

Poliamória: Avagy így működik ma a többszerelműséghttp://www.life.hu/intim/20151129-mi-az-a-poliamoria-ami-magyarul-tobbszerelmuseget-jelent-es-hogy-mukodik.htmlSzerelem egyszerre több emberrel? Lehetséges ilyen? És ha igen, hogyan működik, és mit lehet kezdeni vele? És mit csinálnak azok, akik ezt választják életformájuknak? 6 kérdés és 6 válasz a poliamóriáról. Férfiszemmel és férfiaggyal!IntimThinkstockVarga Viktor Cinthya lábai között szelfizetthttp://www.life.hu/intim/20151130-varga-viktor-enekes-kedvese-cinthya-dictator-oleben-szelfizett-indiaban.htmlAz már nem kérdéses, hogy az egykor elválaszthatatlan sztárpár a szakítás után Indiában újra egymásra talált - Viktor most egy sokatmondó üzenettel posztolt közös fotót. Intim--Eva Longoria hűtlen exférje a fájdalmas válásról beszélt...http://www.life.hu/intim/20151130-eva-longoria-exferje-tony-parker-a-fajdalmas-valasrol-beszelt.htmlBár már jó ideje elvált egymástól Eva Longoria és exférje, Tony Parker, a kosaras most beszélt a fájdalmas időszakról. Intim--Mészáros Dóra ma is óriásit villantotthttp://www.life.hu/intim/20151130-meszaros-dora-playmate-szexi-mellbedobast-villantott-hetfo-reggel.htmlA szexi playmate ismét megmutatta bájait: sejtelmes félhomályban szelfizett hatalmas mellei társaságában.Intim--Liv Tyler eljegyzési gyűrűje láttán leesett az állunk: Fotó!http://www.life.hu/intim/20151130-liv-tyler-tekintelyes-gyemantgyurut-villantott-jovore-valoszinuleg-egybekel-a-sztarpar.htmlA 38 éves színésznő már egy ideje együtt jár David Gardnerrel, akitől februárban egy gyermeke is született. A hivatalos bejelentés eddig váratott magára. Intim--Ki ez a csinos kis szöszi lány Brooklyn Beckham ölében?http://www.life.hu/intim/20151129-david-beckham-es-victoria-legidosebb-fia-brooklyn-beckham-mar-csajozik.htmlNem titok, hogy Beckhamék igen jó kapcsolatot ápolnak Gordon Ramsay családjával. Így persze nem is meglepő, hogy a két família együtt ünnepelte Jack Ramsay születésnapját.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.