Mitől találnak a nők vonzónak egy férfit? Íme!

Forrás: Thinkstock -
nők vonzalom férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Trech Insider munkatársai egy nagyon frappáns videóban mesélik el nekünk, hogy mik azok a külső tulajdonságok, ami miatt a nők vonzónak találnak egy férfit. Íme a 8 leglényegesebb külső tulajdonság, kiegészítve némi magyarázattal. 

Humor, kedvesség, magabiztosság, célorientáltság – néhány a legfőbb olyan belső tulajdonságokból, amit a nők vonzónak találnak egy férfiban. No de mi a helyzet a külső tulajdonságok terén? A Trech Insider munkatársai erre válaszoltak, íme a videó:

1. Izmok

Nem meglepő, hogy az izmosság szerepel a listán. Az izmos férfi már az ősidők óta vonzónak számít, hiszen az izmos férfiegyedek tűntek a legalkalmasabbnak a túlélésre. Minél izmosabb, erősebb volt valaki, annál nagyobb esélye volt annak, hogy képes megvédeni a csoport tagjait, beleértve a nőt, az utódokat és persze önmagát is. Akkoriban ez az egyik, ha nem a legfontosabb dolognak számított.

Forrás: Thinkstock

Ezen belül még megemlíthetjük a széles vállat és az erőteljes mellkast, melyek szintén hasonló oknál fogva vonzóak a nők számára. Ám egy dolgot tisztázzunk mindezek kapcsán:

A nők ugyan vonzódnak a sportos, izmos férfitesthez, de nem igazán szeretik a kigyúrt fickókat.

Ennek egyszerű oka van. Ilyen esetekben úgy érzik, hogy férfi többet foglalkozik a saját szépségével, mint a nőével. Vagyis a fitt, természetes izmosság vonzó, a testépítős nem. Erről egyébként a 2011-ben elhunyt Ranschburg Jenő beszélt néhány éve zseniális előadásában (a konkrét téma 43:40-től):

2. Arcszőrzet

A férfi arcszőrzetének növekedését a férfihormonok okozzák. Minél magasabb egy férfi tesztoszteronszintje, annál gyorsabban nő a szakálla. Tehát az arcszőrzet a férfiasság jele. Ám nem mindegy, hogy milyen hosszú az a bizonyos szakáll.

Forrás: Thinkstock

A kutatások szerint a nagyjából háromnapos borosta a legvonzóbb a nők számára.

3. Piros ruha

Abból is a cseresznyepiros a leginkább. Egy pár évvel ezelőtti kutatás szerint azok a férfiak, akik ilyen színű felsőben vannak sokkal vonzóbbak a nők számára. A piros szín varázsa abban rejlik, hogy végső soron

a férfiak sokkal erőteljesebbnek, dominánsabbnak tűnnek tőle.

Hogy mi ennek az oka? A kutatók szerint egyrészt társadalmi gyökerei vannak a piros szín „hatalmának”, ugyanis szerte a világban – az ókori Kínától egészen az ókori Rómáig – a gazdagság és a hatalom jelképe volt ez a szín. Másrészt biológiai alapjai is lehetnek a piros szín vonzerejének. Egyes főemlősöknél, például a mandrilloknál vagy a barna páviánoknál a piros a dominancia jele, és ez a szín az egyik legintenzívebb jelzése annak, hogy ki (lesz) az alfa hím.

Forrás: Thinkstock

4. A szimmetria

A szimmetria mindig is fontos szerepet töltött be az emberiség történetében, elég csak a művészetekre gondolni. Nem meglepő tehát, hogy a szimmetria is szerepel a listán. A nők (és egyébként a férfiak is) azért tartják vonzónak a szimmetrikus külső jegyeket, mert

a szimmetria az esztétikai vonatkozásain túl az egészségesség jele.

A további, érdekes okokról ITT olvashatsz

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.