Egymillió szó szükséges, hogy a férfi ágyba vigye a nőt

Forrás: Thinkstock -
párkeresés társkeresés ismerkedés felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak udvarláskor mindent beleadnak, és a tetteket jobbára megelőzik a szavak. De nem is akármilyenek. Hajlamosak ritka, figyelemkeltő szófordulatokat használni, nem beszélve a kedves becézgetésekről, sőt, néha odáig ragadtatják magukat, hogy kedvenc versünkből idéznek. Mindezt persze nem ok nélkül teszik, hanem, hogy kiüssék a többi potenciális jelentkezőt, és elkápráztassanak minket nyelvi bravúrjaikkal.  

Dunbar és munkatársai (1997; idézi Miller, 2006) brit felnőttek beszélgetését tanulmányozva arra jutottak, hogy szociális témákat (Éva barátnőm férjhez ment, Pisti a másodikról új kocsit vett) a férfiak 55 százaléka, míg a nők 67 százaléka hozott szóba. Ennél érdekesebb, hogy szerintük a férfiak előszeretettel dicsekednek kapcsolataikkal (például hány felsővezetőt tudhatnak a baráti körükben), és jellemzően intellektuális témákat is ők dobnak be (gondoljunk itt a dicsőséges hadjáratoktól kezdve a századforduló festészetén át az aktuálpolitikai kérdésekig), pláne, ha hölgy is van a társaságban.

Forrás: Thinkstock

Ezzel a szemben a nők kevésbé reklámozzák önmagukat csak úgy

– jobbára akkor teszik, ha számukra érdekes pasi tűnik fel, és fogadják a közeledését.

Mondjuk ki bátran: a férfiak párválasztáskor a szavak szintjén is páváskodnak – éppúgy, ahogy a hím pávák díszes, legyezőszerű farkukkal illegnek-billegnek a tojók előtt, hiszen tudják: a nő szívéhez a hosszú, színes tollakon (azaz kedves, cizellált mondatokon) keresztül visz az út. Aztán amikor már nyeregben érzik magukat, lelkesedésük – látszólag – alábbhagy, és fukarkodnak a szavakkal.

Geoffrey Miller evolúciós pszichológus (2006) szerint ez nem is csoda, hiszen a férfi célja, hogy ágyba vigye a nőt.

Úgy számol, hogy a fogamzásgátló gyógyszerek megjelenése előtt ehhez átlagosan három hónapra volt szükség. Ha a párok ez idő alatt naponta két órát beszélgetnek, és másodpercenként három szót ejtenek ki, akkor számítása szerint egymillió szó szükséges, míg a férfi végre a tettek mezejére léphet.

Tehát ha az eddig beltéri elosztókról és kábeltípusokról cseverésző kollégánk egyre többször keres fel minket, hogy új órájával vagy épp mandzsettagombjával dicsekedjen, több mint gyanús. Ha pedig arra vetemedik, hogy királykék kabátunkra mutat: „Jé, ennek olyan a színe, mint a lapis lazulinak!" –felkiáltással, már egészen biztos, hogy hamarosan előáll a kérdéssel: „Légből kapott ötlet lenne, ha munka után meginnánk valamit?"

Minden pornós volt egyszer szűz - Van, aki az ártatlansága elvesztése óta szexfüggő (18+)http://www.life.hu/intim/20160116-minden-pornos-volt-egyszer-szuz.htmlSokszor bele sem gondolunk abba, hogy bizony a pornósztárok is szűzen kezdték, és hogy ők sem voltak egyből profik az ágyban. Az alábbi cikkben hét pornósztár vallott arról, számukra milyen volt az a bizonyos első alkalom. Intim--Óriáspénisz, orgiacsúcs és hüvelyi izomerő - Különös rekordok a szex világából (18+)http://www.life.hu/intim/20160116-kulonos-rekordok-a-szexvilagabol-legnagyobb-penisz-legerosebb-vagina-legnepesebb-orgia.htmlA legnagyobb pénisztől kezdve a legerősebb vagináig számos bizarr rekord született már a világban, amelyeket a Guinness-rekordok könyve nem feltétlenül rögzít. Az alábbi cikkben tíz ilyen érdekességet gyűjtöttek össze még 2014-ben. Persze lehet, hogy azóta már új csúcstartók vannak, de lássuk hát az akkori listát! Intim--Micsoda nap! Emily Ratajkowski terpeszben - Fotó!http://www.life.hu/intim/20160117-micsoda-nap-emily-ratajkowski-terpeszben-foto.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Emily Ratajkowski decemberben a csupasz punciját mutogatta egy magazin címlapján. Így persze nem olyan nagy szám, hogy most bikiniben terpeszt, de azért nem is lehet elmenni mellette szó nélkül. Intim--Könnybe lábadó orgazmusok - Kiderült, miért pityergünk szex utánhttp://www.life.hu/intim/20160111-konnybe-labado-orgazmusok-avagy-miert-pityergunk-szex-utan-mi-nok.htmlKét ember legintimebb együttléte a szeretkezés, ami felszabadít, kiteljesít, energiát ad és boldoggá tesz. De mi van akkor, ha az orgazmusodat nem euforikus mámor kíséri, hanem valami megmagyarázhatatlan szomorúság és könnyek? IntimThinkstockEz egy nyers és vad világ, ahol a gyenge veszít, viszont az erős sem nyerhttp://www.life.hu/intim/20160111-pilat-gabor-ez-egy-nyers-es-vad-vilag-ahol-a-gyenge-veszit-viszont-az-eros-sem-nyer.htmlEz egy nyers és vad világ, ahol a gyenge veszít, viszont az erős sem nyer. Legfeljebb látszólag és csak átmenetileg. Intim--Időjárás, meló, pénz? Ezekről nem érdemes beszélni az első randinhttp://www.life.hu/intim/20160111-megyeri-zsuzsa-dora-sok-beszednek-sok-az-alja-mirol-beszeljunk-az-elso-randin.htmlSokunkban felmerül a kérdés: miről beszélgessünk az első (és második, majd az azt követő) randin, hogy ne rontsunk ajtóstól a házba, de azért mégis mondjunk valamit magunkról? Természetesen nyomot akarunk hagyni a másikban, de nem mindegy, milyet. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.