Relax, nasi és Tinder? Így nyelik le a Valentint a legkeményebb szinglik

2016.02.07. 18:22

Ismét eltelt egy év, és te még mindig szingli vagy Valentin-napon? Vagy újra? Esetleg éppen most szakítottál, és fájó nosztalgiával gondolsz arra, hogy az elmúlt évben milyen boldogan készültél a szerelmesek napjára? Jó, jó, hogy te is szeretnéd megtalálni a párod, az viszont nem oké, hogy emiatt egész nap könnyfátyolon keresztül nézed a világot. Íme, néhány tipp, hogy ne fordulj be teljesen február 14-én sem. 

1. 

Ha nem szívesen töltöd egyedül ezt a napot, bulizz egyet a szingli barátnőiddel! Mozduljatok ki, lehetőleg olyan helyre, ahol nem a Valentin-nap szelleme lengi be az egész helyiséget. A szupernépszerű romkocsmákban biztosan nem csupán enyelgő párokba botlasz, egy-két pohár ital pedig ellazít, és búfelejtőnek is kiváló. Persze, azért csak óvatosan, ugyanis, ha a Valentint túlságosan feldobjátok, a macskajajos hétfőn valóban lesz okotok szomorkodni. 

Forrás: Thinkstock
"Abszolút nem érdekel a Valentin-nap"
Barbi 24, edző: "Engem abszolút nem érdekel a dolog, maximum a Bálint nevű ismerőseimet köszöntöm fel.​ Egyáltalán nem remegek azon, hogy egy napig kötelezően átéljem azt a rózsaszín illúzióköteget, ami Amerikából szivárgott be hozzánk. Marketing tekintetében egyébként jobban utálom a karácsonyt, a valentinos dolgokat legalább nem két hónappal korábban tolják az arcunkba. Amúgy meg akinek van hozzá kedve, csinálja. Én idén például költözni fogok, az igen jó mulatság lesz!" 

2. 

Ha kedved sincs emberek közé menni, töltsd otthoni kikapcsolódással a napot! Temetkezz egy könyvbe, vagy nézz meg egy (NE szerelmes!) filmvígjátékot. Mire a végére érsz, el is felejted, hogy milyen nap is van, és garantáltan jó hangulatba kerülsz. Ha mégsem, nézz meg még egyet! 

"Arra kell, hogy kilépjünk a szürkeségből"
Amanda 27, blogger: "Én imádom a Valentin-napot, és nem értem, mi baja van vele mindenkinek. Nem élek kapcsolatban, de azt látom, hogy nagyon sok a rossz párkapcsolat körülöttem. A Valentin-nap szerintem arra kell, hogy minden szerelmes kicsit megálljon, kilépjen a hétköznapi szürkeségből és a megszokásból, vagyis legalább 14-én összekapja és odategye magát. 

Persze most jönnek azok, akik szerint ne csak azon a napon szeressük már a másikat. Tőlük kérdezem, hogy jó, de te mindennap szereted a párodat? Ezt mindennap ki is fejezed, és el is mondod neki? Megleped esetleg apróságokkal, és kitünteted a maximális figyelmeddel egy nehéz nap után is? Persze, hogy nem. Na, ezért van szükség egy ilyen ünnepre, csak sokan inkább utálják, mert az praktikusabb és könnyebb, mint tenni valamit a másikért, vagy örömet szerezni. Ja, hogy Amerikából szivárgott be? Na és?  A tavaszi tekercs meg Ázsiából, mégis mindenki lenyeli...

Nem vagyok irigy a szerelmesekre, csak azokra vagyok dühös, akik naphosszat nyáladzhatnának a párjukkal, ehelyett viszont azon rinyálnak, hogy de gáz az egész Valentin, az egész csak az eladásokról szól, és hogy mennyire drága a virág. Miközben én abban hiszek, hogy a virágos is azért hajt egész nap, hogy hazaérve meglephesse valamivel a kedvesét. Aki akár én is lehetnék." 

3.

Olyan csaj vagy, aki mindig odafigyel az étkezésére, és ha teheti, nem fogyaszt egészségtelen finomságokat? Nos, ezen a napon nyugodtan kivételt tehetsz. Kényeztesd magad, nassolj olyan ételeket, amiket máskor nem szoktál! Ha azt szereted, rendelj pizzát, vagy falj be egy táblával a kedvenc csokidból! Hidd el, egy alkalom nem fog megártani, és a diétádat sem teszed tönkre vele!  

Forrás: Thinkstock
"Utáltam már akkor is, amikor barátom volt"
Natasa 25, újságíró: "Utálom ezt a napot. És nem azért, mert irigy lennék, hanem a fröcsögő nyáltengertől, amivel lépten-nyomon szembe találom magam aznap. Ömlengő idézetek, szívecskékbe borult kirakatok, a BKK-járatokon smároló tinédzserek.

Ez a nap sosem a szerelemről, hanem a giccsről, a marketingről és a termékeladásokról szól. Utáltam már akkor is, amikor barátom volt. De én alapból úgy viszonyulok ezekhez az ünnepekhez, mint a Grincs."

4.

Ha semmiképpen nem tudsz elszakadni a szerelemtémától, flörtölj társkeresőn! Hidd el, 

Valentin-napon sokan mások is éppolyan elveszettnek érzik magukat, mint te, 

és jó eséllyel sokkal több beszélgetőpartnered akad, mint egy másik napon. És ki tudja, egy ártatlan beszélgetésből még szerelem is lehet... Később pedig jó poénként is emlegethetitek, hogy ti Valentin-napon jöttetek össze. 

"Ezt a napot én átkapcsolom"

Frida 34, tolmács: "Nem tölt el semmilyen bensőséges érzéssel a Valentin-nap sem szingli, sem páros állapotomban. A fogyasztói társadalom nyomását sem érzem magamon, hogy azon napon bármilyen szív formájú izével öntsem nyakon a másikat. Elég álságos dolog, de a kereskedőknek jól jön karácsony és húsvét között, a kies februárban a hónapot fellendítő ünnep. Legyen nekik jó, és legyen azoknak is, akik ezt az ünnepet kedvelik. A távirányító a mi kezünkben van, ezt a napot én részemről átkapcsolom." 

5.

Töltsd el a napot a családoddal! Ha pörgésre sem vágysz, de az otthoni, magányos program gondolata is lehangol, a társkeresőktől már csömöröd van, látogasd meg a családodat. A szüleid és a testvéred, no meg egy kis házi koszt biztosan jobb kedvre derítenek majd. Nem mellesleg, amíg a pasik jönnek-mennek az életedben, az ő szeretetük örökre megmarad – Valentin-napon és azon túl is. 

Forrás: Thinkstock
"Kalóriatengerbe fojtom a magányomat"

Nóra 40, cukrász: "Tudom, hogy sokan utálják ezt a napot, de én alig várom, hogy újra legyen kivel ünnepelnem. A munkámból kifolyólag még nehezebb átvészelni a szerelmesek ünnepére való készülődést, a sok szívecskés sütitől meg egyenesen depressziós leszek. Este persze én is viszek haza magamnak egy jó adagot, és kalóriatengerbe fojtom a magányomat."

Valentin-napszerelemcsaládbarátságValentin2016