Aki a repüléstől fél, az a zuhanástól fél: Avagy, amikor a lélek prostituálódik

2016.02.04. 18:28

Az autópálya-matricát azért kellett a felragasztás előtt bepiszkolni, vagy legalább egy pillanatra a farmernadrághoz érinteni, mert e nélkül a beavatkozás nélkül soha nem vakartad volna le a szélvédőről. Ott ezt szándékosan és tudatosan tettük, de van, amikor nem szándékosan és nem tudatosan, de ugyanezt a folyamatot éljük meg fordított sorrendben.

Az ember lelke ugyanis olyan, mint a matrica. Minél több szennyeződés ragad rá, párkapcsolatban annál jobban elveszti a tapadókészségét. Ezeket a sérüléseket, negatív élményeket és csalódásokat már gyerekként elkezdjük magunkra ragasztani, amikor még nemcsak a lelkünk tiszta, de az öntapadós oldalunk is makulátlan, így a legkisebb dolog is ellenállás nélkül tapad rá. 

Forrás: Thinkstock

Később a félresikerült párkapcsolatok is felkerülnek a matricánkra, a gyakori partnercsere pedig egyenesen tapadásmentesíti. Ennek van még egy nem várt mellékhatása. Mégpedig az, hogy az ember vissza is vesz a kapcsolatai teremtéséből, 

mert aki a repüléstől fél, az a zuhanástól fél. Aki az elköteleződéstől, az a felelősségtől és saját magától is. 

Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról
kapcsolatszerelempárkapcsolat