Ne hánytorgasd fel újra, amit egyszer már megbocsátottál!

párkapcsolat érzelem szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt elrontott és kijavított osztályzatait felhánytorgatni tilos.

Az emberek félelmetes módon képesek a tegnap terheit másnap is a vállukra venni, és egész nap hurcolni. Kudarcaikat, sikertelenségüket a reggeli készülődés rutinjával teszik a hátizsákba, megfosztva magukat az újrakezdés örömétől. Az ennek már csak egy továbbfejlesztett változata, amikor egy másik embert tartanak ezzel hatásuk alatt.

Például minden gyerek életében előfordul, hogy becsúszik egy gyengébb osztályzat. Ha bepótolja az anyagot, és tudásáról számot adva kijavítja a rossz jegyet, a legnagyobb hiba lenne azt mondani neki:

Azonnal elkezdenénk kiölni a gyerekből a motivációt..

Forrás: Thinkstock

Párkapcsolatban is sokan előássák egymás múltban elkövetett vétkeit, ezzel folyamatosan szem előtt tartva az elszenvedett sérelmeket. Ezeket a társunk fejére olvasva hatékonyan tehetjük zaklatottá kapcsolatunkat.

A legcélravezetőbb dolog, amit a múlt kudarcaival tehetünk, hogy a megfelelő konzekvencia levonása után

a hátunk mögött hagyjuk őket, főleg akkor, amikor megbocsátottunk magunknak vagy a másiknak érte.

A szerzőről

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról
A szerelem rövid, a házasság hosszú? Esélylatolgatás hűtlenség előtt!http://www.life.hu/intim/20160202-pilta-gabor-a-szerelem-rovid-a-hazassag-hosszu-fontos-az-eselylatolgatas-hutlenseg-elott.htmlA házasságkötés szinte mindig csodás pillanat. A nehézségek legfeljebb utána jönnek... Intim--Elvált apukával randizni? Igen! Jegyzet szkeptikus szingli nőknekhttp://www.life.hu/intim/20160201-igenis-elvalt-apukaval-is-lehet-randizgatni-jegyzet-szkeptikus-szingli-noknek.htmlA nők nagyon sokszor, különösen akkor, ha még nincs gyerekük, képesek bepánikolni, ha egy kisebb-nagyobb "csomaggal" rendelkező pasival jönnek össze. Részben talán érthető is az első ijedelem: a gyermeknevelés hatalmas felelősség, rengeteg időt és energiát követel, ráadásul a volt feleség ott lebeg a háttérben, ami megnehezítheti az új kapcsolat indulását. Vagy épp a dacos kölyök, aki szívből utálja apa választottját. Ezeket a férfiakat te is kapásból kihúzod a lehetséges randijelöltek listájáról? Rosszul teszed! Nézd meg, miért rejlik bennük nagy potenciál! IntimThinkstock250 nő egy év alatt, 35 000 egy élet alatt – Íme, a történelem legnagyobb nőcsábászaihttp://www.life.hu/intim/20160130-casanova-lord-byron-warren-beatty-fidel-castro-hugh-hefner-a-tortenelem-legnagyobb-nocsabaszai.htmlÉltek és élnek férfiak, akik a meghódított nők számát csak akkor képesek a két kezükön megszámolni, ha egy gyengébb hetükről van szó. Most bemutatunk a világtörténelem dokumentáltan legnagyobb szoknyapecérei közül hetet, elképesztő számok kíséretében. IntimAFPÁnuszgyömbér és tejszínhab a makkra - Szexjátékszerek élelmiszerből (18+)http://www.life.hu/intim/20160130-anuszgyomber-es-tejszinhab-a-makkra-szexjatekszerek-elelmiszerbol.htmlNem kell ahhoz feltétlenül ellátogatni egy szexshopba, hogy izgalmas játékszereket szerezzünk be a hancúrozás változatosabbá tételéhez - néha elég kimenni a konyhába. Bemutatunk néhány házi tippet és trükköt, amelyekben találkozik a gasztronómia és az erotika. IntimThinkstockA valaha volt 10 legszexibb dal, ami biztosan beindít az ágybanhttp://www.life.hu/intim/20160129-a-valaha-volt-10-legszexibb-dal-ami-biztosan-beindit-az-agyban.htmlSzerelmeskedés közben némi háttérzene jól szokott jönni. Na de milyen is legyen? Ajánlunk egy jó adag olyan dalt, amikkel biztosan nem fogsz mellé: ezeknek a számoknak akkora az erotikus töltetük, hogy a hangfalak is felizgulnak tőlük. Intim--Valami, aminek mindenki a gazdája, valójában senkié sehttp://www.life.hu/intim/20160128-pilat-gabor-valami-aminek-mindenki-a-gazdaja-valojaban-senkie-se-1.htmlAmikor egy kőművesbrigád élére kinevezett vezető egész nap a falat rakja, akkor ő nem vezető, hanem kőműves. Ha a raktáros meg épp targoncázik, akkor éppen targoncás... Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.