Így betegíti meg a tested a kapcsolatodon belüli félelem és féltékenység

Forrás: Dreamstime -
párkapcsolat vágy érzelmek felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha olyan párkapcsolatban élsz, ahol félelmet, kétséget, féltékenységet és bizalmatlanságot érzel, akkor ezek az emóciók először feszültté, frusztrálttá, majd beteggé fognak tenni. Nem is történhet másképp, hiszen ez a pszichoszomatikus betegségek melegágya. Amikor a lélek utolsó kétségbeesésében jelzést ad a testnek, hogy baj van. 

Takarózhatsz azzal, hogy azért biztosan szeret, és ezekkel a negatív érzésekkel együtt lehet élni, de így a legjobb esetben is csak egy boldog „üzleti” kapcsolatban létezhettek.

Forrás: Dreamstime

Egyszer egy tanítvány azt kérdezte a mesterétől: „Mester, hogyan szabaduljak meg a vágytól?”
„Egyikőtöknek meg kell halnia”
– hangzott a válasz.

Azt hiszem, hogy itt is ez a feladat, és inkább ezektől az emócióktól szabadulj meg, mint a testedtől.
Mondhatnánk: „Na jó, ezektől a negatív és lehúzó érzésektől nem tudunk megszabadulni, mert ezek csak tünetek, ezek csak következmények.”

Pont erről van szó. Mindig az okot kell rendbe tennünk, soha nem a tünetet. És hogyan? A megoldás talán túl triviális, viszont fájdalmasan egyszerű az irányelv:

Kezeld, vagy szakítsd meg!

A szerzőről

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.