Így betegíti meg a tested a kapcsolatodon belüli félelem és féltékenység

2016.03.24. 19:17

Ha olyan párkapcsolatban élsz, ahol félelmet, kétséget, féltékenységet és bizalmatlanságot érzel, akkor ezek az emóciók először feszültté, frusztrálttá, majd beteggé fognak tenni. Nem is történhet másképp, hiszen ez a pszichoszomatikus betegségek melegágya. Amikor a lélek utolsó kétségbeesésében jelzést ad a testnek, hogy baj van. 

Takarózhatsz azzal, hogy azért biztosan szeret, és ezekkel a negatív érzésekkel együtt lehet élni, de így a legjobb esetben is csak egy boldog „üzleti” kapcsolatban létezhettek. 

Forrás: Dreamstime

Egyszer egy tanítvány azt kérdezte a mesterétől: „Mester, hogyan szabaduljak meg a vágytól?” 
„Egyikőtöknek meg kell halnia”
 – hangzott a válasz. 

Azt hiszem, hogy itt is ez a feladat, és inkább ezektől az emócióktól szabadulj meg, mint a testedtől. 
Mondhatnánk: „Na jó, ezektől a negatív és lehúzó érzésektől nem tudunk megszabadulni, mert ezek csak tünetek, ezek csak következmények.” 

Pont erről van szó. Mindig az okot kell rendbe tennünk, soha nem a tünetet. És hogyan? A megoldás talán túl triviális, viszont fájdalmasan egyszerű az irányelv: 

Kezeld, vagy szakítsd meg! 

Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról 
Kapcsolódó cikkek
Az elnyomás akkor szűnik meg, amint az egyik kilép a játszmából

A kifejlett és masszív egóval (az elme által gyártott hamis éntudat) rendelkező ember önbizalma és önértékelése is alacsony tartományban kullog, még akkor is, ha az illető igyekszik Istent játszani.

Ne hánytorgasd fel újra, amit egyszer már megbocsátottál!

A múlt elrontott és kijavított osztályzatait felhánytorgatni tilos.

felnőttvágypárkapcsolatérzelmek