A női agy ajándéka a testnek: Így tudnak elélvezni álmukban a csajok

Forrás: giphy.com -
szex orgazmus álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Köztudomású tény, hogy a férfiaknak kamaszkortól kezdve egészen a 30-as éveikig nedves álmaik szoktak lenni. Azt azonban kevesen tudják, hogy a nő is el tud élvezni álmában, méghozzá egészen az 50-es évei közepéig.

A nők 5 százaléka állítja, hogy élete első orgazmusát álmában élte át – állítja egy amerikai kutatás, amely a Kinsey Institute jóvoltából készült. A szakemberek szerint a nők 35 százaléka 45 éves koráig átélte már, hogy milyen az, amikor álmában elélvez. Ami azt illeti,

a nők egy jelentős hányada gyakran él át orgazmust álmában, tehát a jelenség ritkának semmi esetre sem nevezhető.

Forrás: Giphy

Mindez nem függ attól, hogy a nő házas-e vagy egyedülálló, és azzal sincs összefüggésben, hogy ébren milyen gyakorisággal és intenzitással él át orgazmust. A szakértők szerint a jelenség az agy ajándéka a testnek, de sok nő arról számolt be, hogy ha szexuális izgalmat tapasztal álmában, gyakran kézzel is rásegít az élményre, és erre sokan felébrednek.

A férfiaknál kissé más a helyzet. Ők tizenéves korukban 70 százalékos arányban értek már át nedves álmot, ezeknek az élményeknek a száma az idő előrehaladtával azonban csökkent. A kutatás során 11 ezer embert interjúvoltak meg a szexuális életükkel kapcsolatban. Dr Debby Herbenick, az Indianiai Egyetem professzora szerint

a nők orgazmusa pszichológiai jellegű, ezért lehetséges, hogy álmukban minden külső hatás nélkül, idősebb korban is el tudnak élvezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.