Az extrovertáltak többet, az introvertáltak jobban szexelnek

Forrás: Thinkstock -
szex extrovertált introvertált
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Az extrovertált nők havonta 7,5-ször szexelnek átlagosan, míg az introvertálak körében ez a szám 3,1 körül alakul. Egy korábbi kutatás azonban azt mutatja, hogy az introvertáltak viszont jobb szeretők.

"Az extrovertáltakat gyakran éri az a vád, hogy hangosan és túl sokat beszélnek, de ennek is vannak előnyei: a jelek szerint többet szexelnek, mint introvertált társaik" – fogalmazott Brian Little pszichológus, a Cambridge University munkatársa.

A nyugat-németországi kutatás során egy egyszerű személyiségtesztet alkalmazták. Az önkénteseket aztán ez alapján két csoportba osztották, majd arról faggatták őket, hogy milyen gyakran élnek szexuális életet. Kiderült, hogy az extrovertált férfiak átlagosan heti 5,5-ször szexelnek, míg az introvertált pasiknál ez a szám alig éri el a 3-at. Az extrovertált nők 7,5-ször bújnak ágyba, introvertált társaik pedig 3,1-szer élvezik a testiség örömeit.

Forrás: Thinkstock

"Az extrovertáltaknak ingerekre van szükségük ahhoz, hogy működni tudjanak. A leginkább a gyors ingerekre reagálnak jól, továbbá szeretik a fekete-fehér, konkrét nyelvezetet, a világos, érthető és egyértelmű kommunikációt. Ezért aztán szeretik a szemkontaktust, közelebb állnak a másikhoz és könnyen szemeznek, ami segíti azt,hogy intim kapcsolatba kerüljenek a másikkal" – fejtette ki a szakember.

Egy korábbi kutatás ugyanakkor azt bizonyítja, hogy az introvertáltaknak sem kell elkeseredniük, mivel egyes kutatások szerint általánosságban véve ők számítanak jobb szeretőknek: gyengédek, figyelmesek és szeretik a hosszú előjátékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.