Szex? Érintés? Fájdalom? Mindent a péniszérzékenységről!

Forrás: Thinkstock -
pénisz hímvessző érzékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A The Journal of Urology című szakfolyóiratban megjelent új kutatás azt mutatja, hogy nincs különbség a pénisz különböző stimulusokkal szembeni érzékenységét illetően a körülmetélt és a körülmetéletlen férfiak között.

Az eredmények ezen kívül azokat a korábbi kutatásokat is megcáfolják, amelyek arra utaltak, hogy az előbőr a legérzékenyebb, és ebből következően szexuálisan a legrelevánsabb része a férfi hímvesszőnek.

Forrás: Thinkstock

Amikor az Amerikai Gyermekorvos Akadémia és a Kanadai Gyermekorvos Szövetség nemrégiben felülvizsgálta a rutin újszülött kori körülmetélésre vonatkozó irányelveit, újra fellángolt a vita ebben a régóta vitatott témában. Az amerikai irányelvek az egészségügyi kimenetelekre összpontosítva, különösen a nemi betegségekkel szembeni védelmet, nem pedig elsősorban a pénisz érzékenységét figyelembe véve, támogatják a rutin körülmetélés gyakorlatát, a kanadai irányelvek viszont nem.

"Közvetlenül teszteltük, hogy a körülmetélés összefüggésben áll-e a pénisz érzékenységének csökkenésével – ennek érdekében az érintéses érzékelést, a fájdalmat, a hőérzékelést és hő okozta fájdalom küszöbét vizsgáltuk az alanyok hímvesszőjének több pontján is egy olyan csoportban, amelynek tagjait újszülött korukban körülmetélték, valamint egy olyanban, melynek tagjait nem metélték körül" - magyarázta a tanulmány vezető szerzője, Jennifer Bossio, az ontariói Queen's Egyetem munkatársa

"Kutatásunk azt mutatja, hogy az újszülött kori körülmetélés nem áll összefüggésben a pénisz érzékenységének változásaival, és előzetes bizonyítékkal szolgál arra, hogy az előbőr nem a legérzékenyebb része a hímvesszőnek."

Forrás: Thinkstock

A kutatók azt is hozzátették, hogy a kutatás metodológiája és eredményei korábbi kutatásokra építenek, és arra utalnak, hogy ha a szexuális működés kapcsolatban áll a körülmetélés állapotával, ez a kapcsolat valószínűleg nem az újszülött kori körülmetélésből eredő csökkent péniszérzékenység következménye.

A kéjérzés legmagasabb foka: Így színlelik a férfiak az orgazmusthttp://www.life.hu/intim/20160507-nem-csak-a-nok-szinlelik-az-orgazmust-a-ferfiak-is-szoktak.htmlA nők többsége képes arra, hogy a megfelelő időben a megfelelő nyögésekkel álcázza, hogy nem élvezett el, de a férfiak esetében egyértelműbb jele van az orgazmusnak. Ennek ellenére mégis számos férfi létezik, akik gyakran játsszák el a kéjérzés legmagasabb fokát.Intim--Az örökké forró kapcsolat titka - Nem nehéz, tanuld meg!http://www.life.hu/intim/20160507-igy-lesz-mindig-forro-a-kapcsolatotok.htmlMindketten borzasztóan elfoglaltak vagytok? Íme néhány tipp, hogy a szerelmetek akkor is lángoljon, ha úgy tűnik, hogy nincs rá idő. Intim--Ilyen egy fülledt fétispartiba csöppenni http://www.life.hu/intim/20160507-ilyen-egy-fulledt-fetispartiba-csoppenni.htmlMaszkok, láncok, bilincsek... A fétisszexet csak azok érthetik meg igazán, akik a részesei voltak legalább egyszer. Intim--10 kép, amitől tuti beindulsz ma!http://www.life.hu/intim/20160507-10-kep-amitol-tuti-beindulsz-ma.htmlMi mással is lehetne egy ilyen napfényes és szép hétvégi napot jobban feldobni, mint egy kis erotikával? IntimOrigoMicsoda?! Hódít a fenékmotorcsónakozás - Így kell csinálnihttp://www.life.hu/intim/20160507-igy-kell-fenekmotorcsonakozni.htmlEl sem fogod hinni melyik az új szex trend. Hallottál már a popsi motorcsónakozásról?Intim--Micsoda?! Hódít a fenékmotorcsónakozás - Így kell csinálnihttp://www.life.hu/intim/20160507-igy-kell-fenekmotorcsonakozni.htmlEl sem fogod hinni melyik az új szex trend. Hallottál már a popsi motorcsónakozásról?Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.