Megszűnő libidók: Ezért nem kívánja a szexet egy átlagos 30 éves fickó

Forrás: Thinkstock -
szex libidó teljesítménykényszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy londoni pszichoterapeuta szerint az alacsony libidó a kapcsolatban élő férfiak 28 százalékát érinti. A jelenség neve hipoaktív szexuális zavar (HDSS), és a jelek szerint a 30-as férfiakat sem kerüli el.

"A 30-as éveikben a férfiak erejük teljében vannak, a karrierjükön dolgoznak, és felkészülnek a családalapításra. Mégis, hiába festjük meg őket aktív és szenvedélyes férfiakként, sajnos egyre többen közülük egyáltalán nem kívánják a szexet, és ez a párkapcsolataikra is kihat" - mondja Helga St Blaize pszichoterapeuta, a londoni Guy's Hospital munkatársa.

Forrás: Thinkstock

A fő problémát a szakember szerint az okozza, hogy szocializációnk szerint a fiatal férfi mindig kívánja a szexet, ezért szégyellik magukat, amiért a kivételek közé tartoznak, így

nem mernek segítséget kérni.

"Ezek a férfiak fiatalok, tele ambíciókkal, és nagyon sokat dolgoznak. Szeretnének előre lépni, megfelelni millió elvárásnak, és ezt a feszített munkatempót épp a szexuális életük sínyli meg. Bizonyítani akarnak a hálószobában is, a legjobbaknak kell lenniük, erős bennük a megfelelési- és teljesítménykényszer, ezért nem csoda, hogy egy idő után megszűnik a libidójuk" - mondja a szakember.

A hipoaktív szexuális zavar, a HDSS a férfiak nagyjából 28 százalékát érinti, olyan férfiakat is, akik még csak a 30-as éveikben járnak.

Spermablokkolás és hereinjekció? Így működik férfi fogamzásgátlóhttp://www.life.hu/intim/20160507-hatekony-az-uj-ferfi-fogamzasgatlo-injekcio-igy-mukodik-ferfi-fogamzasgatlo.htmlA férfiak számára eddig csupán az óvszer és a vazektómia jelentett megoldást a fogamzásgátlásra, de most úgy új, megbízható és visszafordítható opció jelent meg a piacon. A Vasalgel nevű injekció a spermát blokkolja, s az eddig kísérletek szerint semmilyen mellékhatása nincs.Intim--Szex? Érintés? Fájdalom? Mindent a péniszérzékenységről!http://www.life.hu/intim/20160507-az-ujszulott-kori-korulmeteles-nem-csokkenti-a-penisz-erzekenyseget-a-ferfiakban.htmlA The Journal of Urology című szakfolyóiratban megjelent új kutatás azt mutatja, hogy nincs különbség a pénisz különböző stimulusokkal szembeni érzékenységét illetően a körülmetélt és a körülmetéletlen férfiak között.IntimOrigoA kéjérzés legmagasabb foka: Így színlelik a férfiak az orgazmusthttp://www.life.hu/intim/20160507-nem-csak-a-nok-szinlelik-az-orgazmust-a-ferfiak-is-szoktak.htmlA nők többsége képes arra, hogy a megfelelő időben a megfelelő nyögésekkel álcázza, hogy nem élvezett el, de a férfiak esetében egyértelműbb jele van az orgazmusnak. Ennek ellenére mégis számos férfi létezik, akik gyakran játsszák el a kéjérzés legmagasabb fokát.Intim--Az örökké forró kapcsolat titka - Nem nehéz, tanuld meg!http://www.life.hu/intim/20160507-igy-lesz-mindig-forro-a-kapcsolatotok.htmlMindketten borzasztóan elfoglaltak vagytok? Íme néhány tipp, hogy a szerelmetek akkor is lángoljon, ha úgy tűnik, hogy nincs rá idő. Intim--Ilyen egy fülledt fétispartiba csöppenni http://www.life.hu/intim/20160507-ilyen-egy-fulledt-fetispartiba-csoppenni.htmlMaszkok, láncok, bilincsek... A fétisszexet csak azok érthetik meg igazán, akik a részesei voltak legalább egyszer. Intim--10 kép, amitől tuti beindulsz ma!http://www.life.hu/intim/20160507-10-kep-amitol-tuti-beindulsz-ma.htmlMi mással is lehetne egy ilyen napfényes és szép hétvégi napot jobban feldobni, mint egy kis erotikával? IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.