Háj, hurkák, sörhas: Minden negyedik ember azt érzi, túl kövér a szexhez

Forrás: Thinkstock -
kövérség szex túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlygyarapodás az emberek 57 százalékának általános boldogságérzetére hatással van. Ötvenkét százalék állítja, hogy kevésbé magabiztos az extra kilók hatására, 24 százalék pedig egyenesen túl kövérnek érzi magát a szexhez.

Dr. Sally Norton, a brit NHS szakembere szerint elég néhány egyszerű dolgon változtatni ahhoz, hogy megszabaduljunk a túlsúlytól, és újra magabiztosnak érezzük magunkat a hálószobában.

Forrás: Thinkstock

Érdemes kerülni a készételeket (ezek tápanyagokban és vitaminokban egyéblként sem túl gazdagok) és több vizet inni, de az is segít, ha kisebb tányérról falatozunk, ezért elhisszük, hogy többet ettünk. Hasznos továbbá, ha többet alszunk, továbbá Norton szerint a cukor is könnyedén mérsékelhető, sőt: akár teljesen ki is iktatható étrendünkből.

A szakember szerint hiába esik át a legtöbb brit a jojó-diéta minden fázisan, mégis teltebb az átlagember, mint évtizedekkel ezelőtt. A hízással pedig nem csak a szex terén csökken az önbizalom, de a diabétesz kockázata is magasabb, nem is beszélve a szívinfarktusról, a köszvényről, a légzési problémákról, a terméketlenségről és még sok egyéb problémáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.