házasságkötés szex nászéjszaka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég egy kutatásból kiderült, mi az a 6 leggyakoribb indok, amiért kimarad az újdonsült házasoknál a nászéjszaka. 

Az egyik angol fehérneműmárka felméréséből kiderül, hogy a britek 52%-a nem szexelt párjával a nászéjszakán. Meglepő, ugye? El is áruljuk, mi volt az a 6 legfőbb indok, amire a kutatásban részt vevők hivatkoztak.

Fáradtság

A legtöbb nő a kimerültséget hozta fel első indokként, ami nem is meglepő: egy lagzira a nők nagy része nem napokat, hanem hosszú hónapokat készül. Nemcsak menyasszonyként elvárt csodaszépnek lennie, de ő az, aki még azzal is foglalkozik, hogy a dekoráció, a zenekar rendben legyen, no és persze a vendégek is elégedettek legyenek. Az esküvő napja pedig akkor is nagyon megterhelő, ha a párról kellene, hogy szóljon. Nem is csoda, hogy a legtöbb menyasszonyak az utolsó dolog, amihez a lagzi után kedve van, az az együttlét.

Forrás: Thinkstock

Alkohol

A férfiaknál az első számú indok természetesen az alkohol volt. Mert az egy dolog, hogy a vőlegénynek mindenkivel innia kell egy felest, mindezt úgy, hogy nem is nagyon eszik a lagzi alatt, hiszen általában az ifjú pár az, akiknek idejük és kedvük sincs belekóstolni a menübe. Így pedig nem is csoda, ha hamar hat az italozás.

Hiányzik az ösztönző erő

Hol vannak már azok az idők, amikor a nászéjszaka volt az első alkalom arra, hogy együtt legyen az ifjú pár? Mivel az emberek legnagyobb része az esküvőig már régen túl van mindenen, így nincs meg bennük a kíváncsiság, az izgalom az első együttlét miatt.

Forrás: Dreamstime

Barátok és család

Az esküvőre általában azok a barátok is eljönnek, akiket ezer éve nem láttunk, és azok a családtagok is, akik akár többezer kilométerre élnek. Ha pedig már így együtt van mindenki, a válaszadók egy része szerint velük lenni érdekesebb, mint azzal, akivel még előttük a közös élet.

Ez a szerelem ideje

Sokan gondolták úgy, hogy az esküvő nem a szex, hanem a szerelem ideje. Ha végre vége a bulinak, és eljutnak az ágyik, amennyiben még nem holtfáradtak, szeretnének csak úgy összebújni, megbeszélni a történteket, és nyugodtan együtt lenni mindenféle kötelezettség nélkül.

Másnap reggel

A párok egyharmada az esküvő utáni első reggelen hálta el a nászéjszakát. Végre kialudták magukat, lement róluk a feszültség, így sokkal szívesebben koncentráltak a másikra. Ezt abszolút meg is tudjuk érteni!

Te szexeltél a pároddal a nászéjszakán?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.