Végre megértheted a női orgazmust: ez történik az agyban, miközben eljutsz a csúcsra

Forrás: Thinkstock -
agy MRI orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennél leleplezőbb felvételeket aligha lehetne készíteni a női orgazmusról. Tudósok az MRI segítségével felvették, hogy pontosan mi történik a nők agyában orgazmus közben.

A világ első olyan videóját készítették el a Rutgers University kutatói, amelyen a női agy látható orgazmus közben. A tudósok megkérték a hölgyeket, hogy végezzenek önkielégítést a gépben, hogy megvizsgálhassák, milyen folyamatok játszódnak le, miközben egyre közelebb kerülnek a csúcshoz.

Forrás: Thinkstock

Elsősorban azért voltak kíváncsiak arra, hogy pontosan hogyan alakul ki az orgazmus, és mi történik az agyban, hogy segíteni tudjanak azokon a nőkön, akiknek valamiért nem sikerült átélniük a tűzijátékot. A felvételen jól látszik, hogy az orgazmus érkezése főként a kisagyat és a frontális kérget érinti, de igazi robbanást okoz a nők fejében.

Meglepő! Kiderült, hogy több nő él át orgazmust szülés közben, mint gondolnád


Nemcsak egy mítosz a szülés közben átélt orgazmus, legalábbis erről számolnak be a legújabb jelentések. Több nő is volt már ilyen szerencsés. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.