Bele sem merek gondolni, mi vár a nadrágjában - Férfiak és a szőrtelenítés!

szőrtelenítés fanszőr férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg a női test szőrtelenítése teljesen hétköznapi és elfogadott dolognak számít, az erősebbik nem képviselői sokkal zárkózottabbak a témát illetően. Egyes férfiak a csupasz megjelenés hívei, mások csak bizonyos testrészeiket borotválják, és vannak olyanok, akik természet adta állapotukban érzik jól magukat. Úgy tűnik, a férfiszőrt illetően nincsenek általános érvényű elvárások, ezért megkérdeztük a Life.hu olvasóit, nekik melyik verzió jön be.

Hónaljszőr – Igen, vagy nem?

A fiatalabb férfiak körében a hónaljkutya ma már egyáltalán nem trendi, sőt a pólóból kikandikáló pamacs egyenesen cikinek számít. A csupaszfílingre a külföldi példák is ráerősítenek: az újságokban, a filmekben és a reklámokban a férfiak szinte kizárólag borotvált hónaljjal jelennek meg.

Forrás: Dreamstime

Az olyan hírességek, mint Mark Wahlberg, Taylor Lautner és David Beckham (a listát még hosszasan sorolhatnánk) is nagyban befolyásolják a szőrtelenítési szokásokat, így korunk férfijai egyre többször fordulnak kozmetikushoz, vagy ragadnak borotvát, hogy megszabaduljanak a nem kívánatos szőrtől.

A titkárnőként dolgozó Klaudia azon nők közé tartozik, akik szívesebben látják a párjukat hónaljbozont nélkül. "A férjem átlagosan kéthetente borotválja a hónalját, azt mondja, így kényelmes és higiénikusabb. Amikor belebújok a karjai közé, vagy hozzásimulok lefekvéskor, jobb érzés úgy, hogy nincsenek ott szőrszálak."

Sima combok, csupasz fütykösök

A nők többségét egyáltalán nem zavarja, ha a partnerének szőrös a lába, épp ellenkezőleg: a borotvált végtagok kissé androgün benyomást keltenek, ráadásul a tükörsimaság csak néhány napig tart, amit a 32 éves Szabina is megerősít. "Utálom, ha egy férfi lába selymesebb, mint az enyém, és annyira nem szexi, amikor a szőr elkezd nőni, és összevissza karcolja a bőrömet." Ám a jelek alapján úgy tűnik, hogy a férfiláb szinte az egyetlen testrész, ami megmenekült a kopasz trendektől: az intim területek szőrtelenítése egyre elterjedtebb az erősebbik nem körében, és annyira népszerű lett, hogy már komplett iparág épült köré.

Ki akar dzsungelben bolyongani?

A német NEON magazin egyik felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett nők 19 százaléka izgatónak tartja, ha a párja csupasz odalent, sőt, a 20 és 35 év közöttiek 60 százaléka ezt várja a potenciális szexuális partnerétől is. Bár nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ízlések és a preferenciák egyénenként változnak, az ápolt, karbantartott szőrzet minden nő számára fontos.

Forrás: Dreamstime

A nemi szervek borotválásának megvannak az előnyei, és az orális szex is élvezetesebb, ha nem kell bolyongani egy dzsungelben. A 26 éves Adél szintén a csupasz élvezetek mellett teszi le a voksát. "Kevés kiábrándítóbb dolog van annál, mint amikor a torkomon akad a szőrszál, és öklendezni kezdek. Pont ezért utálom, ha a pasim nem borotválja magát alul, és még ha nem is szedi le teljesen, legalább nyírja rövidre a szőrt. Persze hagyhatja így is, de akkor ne várja el tőlem, hogy orálisan kényeztessem, ilyen egyszerű."

A szőrtelen mellkas kissé túlhájpolt

A mainstream populáris kultúrának köszönhetően a férfiak bizonyos hányada úgy gondolja, hogy a sima mellkas a macsóság szimbóluma. A növekvő trend a középkorú korosztályban is megfigyelhető, a kutatók még egy kifejezést is alkottak (manscaping), amivel azokat a személyeket illetik, akik mindenüket borotválják, gyantázzák stb.

A férfifelsőtestet ki így, ki úgy szereti. Vannak, akik kimondottan irtóznak a kisfiús kinézettől, a hipermaszkulin karakterektől, másokat pedig beindít egy bozontos mellkas látványa. Az utóbbiak táborát erősíti a reklámszakmában tevékenykedő Edina. "Szeretem, ha egy férfi férfinak néz ki, a tök csupaszra gyantázott test nekem nem jön be. A pasim mindenhol szőrös, és nekem így tetszik."

Forrás: Dreamstime

Kata, aki nem először találkozik a témával, úgy gondolja, hogy a mellkas és a has szőrtelenítése inkább személyiségfüggő. "A csupasz verzió leginkább egy sportos, izmos pasihoz passzol, csak mellőzze az olyan pólót, ami mélyen kivágott, mert az iszonyúan feminin. Egy művésztípushoz én jobban el tudom képzelni a szőrös felsőtestet, de azért ne legyen bundás mellkasa, mert arról az apám jut eszembe. Nekem tulajdonképpen mindegy is, hogy szőrös vagy szőrtelen – nyilván az ápoltság alapkövetelmény – mert az egyéniség számít."

A borosta az abszolút favorit

Végül, de nem utolsósorban: mi a helyzet a borostával? Bár erről megoszlanak a vélemények, sok nő kifejezetten vonzónak tartja a borostás, szakállas fazonokat, és mindössze

20 százalékuk vágyik olyan férfira, akinek babapopsi simaságú az arca.

Egy friss kutatás szerint a legnépszerűbb a háromnapos borosta, ami dominánsabb kisugárzást kölcsönöz viselőjének, míg a nők szemében a teljes szakáll a férfiuralom megtestesítője. Ami viszont abszolút illúzióromboló, az az orrból, fülből kilógó szőrszál, ami az ápolatlanság látszatát kelti.

Forrás: Dreamstime

A Life.hu olvasója, Mónika (41) csaknem két éve keresi az igazit, de egy időre elege lett a virtuális ismerkedésből, mert épp emiatt sült el balul a legutolsó randija. "A Margitszigeten találkoztunk, és tényleg nagyon helyes volt a pasi. Elindultunk sétálni, majd egy óra múlva leültünk egy padra, felé fordultam, és csak akkor vettem észre, hogy elképesztően szőrös a fülcimpája. Nem szeretem a meztelen csigákat, de a gorillákra sem gerjedek, attól meg aztán végképp kiver a víz, ha valaki igénytelen az ilyen dolgokra. Bele sem merek gondolni, mi lehetett a nadrágjában."

Megkérdeztük a Life.hu szakértőjét, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológust, mi a véleménye a férfitest szőrtelenítéséről. "Férfiaknál szőrtelenítés területén sokkal szélesebbek a határok, mint a nőknél. Míg nálunk a természet adta test mondhatni az ápolatlanság kategóriába tartozik a mai trendek szerint, férfiak esetében inkább a teljes szőrmentesség okozhat nagyobb meglepetést. Az, hogy kinek mi tetszik, egyénenként változó.

A divatirányzatok ellenére vannak férfiak, akik a természetes szőrzetű hölgyeket imádják, és vannak nők, akik a csupasz hódítókért őrülnek meg. Az ápoltság azonban elengedhetetlen,

Találjuk meg ebben az arany középutat, hiszen egy ápolt, tiszta bőrnek nagyon jó illata tud lenni. A nyári hőségben, strandszezonban pedig érdemes kiemelt figyelmet fordítani szőrzetünk ápolására" –állítja a szakértő.

Forrás: Dreamstime

Győri Szilvia szerint manapság egy borotvált férfihónalj, egy sima mellkas vagy egy fazonírozott szemöldök egyáltalán nem okoz meglepetést, azonban fontos, hogy mindenki az egyéniségéhez, komfortérzetéhez alakítsa ki szőrtelenítési szokásait. Nem érdemes számunkra extrémnek tűnő trendeket követni, hiszen ha nem tudunk azonosulni új külsőnkkel, kevésbé tartjuk magunkat vonzónak, önbizalmunk is csorbulhat. Azonban ha férfiként csupasz lábbal érezzük jól magunkat, akkor ne hallgassunk az ellentáborra.

"Ha párunk szőrzetével akad gondunk, nyugodtan kommunikálhatjuk ezt felé, persze finoman, nem utasítva. A kellemetlenséget okozó szőrszálak rendezésére, eltávolítására számos módszert vehetünk igénybe, keressük meg a számunkra legideálisabbat" – fűzte hozzá a Life.hu szakértője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.