Randizz most! Statisztikailag nyáron könnyebb társat találni

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
pártalálás társkeresés ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron vajon könnyebb párt találni? A társkeresők többsége (72%) szerint igen, mert több randihelyszín között válogathatunk, és az emberek is nyitottabbak. Ha jó idő van, a szabadban találkozunk a legszívesebben, az alkohol abszolút belefér az első találkán, a fesztiválon indult tartós kapcsolat viszont ritka.

2016 júniusában 1084 fő megkérdezésével készült el egy felmérés a Csajok és Pasik társkereső oldal felhasználói körében. Hogy a párra vágyók milyen nemi eloszlásban és életkorral válaszolták meg a kérdéseket, sajnos rejtély marad, az eredmények azonban felettébb érdekesek.

Forrás: Dreamstime

Simán piálunk az első randin

A társkeresők kétharmada szerint az alkohol abszolút belefér az első randin, csupán a válaszadók 32%-a nem inna, mert fél, hogy cikin sülne el a dolog. A limonádé, a koktél és a sör pedig még mindig a legnépszerűbb nyári italok.

Tartós kapcsolat egy Sound-szexből?

A válaszadók közel fele (46%) szerint a balatoni fesztiválokon vannak a legjobb csajok és pasik, ám ennek ellenére a többségnek (73%) egyáltalán nem volt még fesztiválon kezdődő kapcsolata. Csupán a válaszadók 6%-a mondta azt, hogy tartós kapcsolat lett egy fesztiválon indult ismeretségből. Érdekes, hogy a pasiknak kétszer annyi pár hétig tartó kapcsolata indult fesztiválon vagy koncerten, és majdnem négyszer annyi egyéjszakás kalandjuk is volt ott. Ez azonban még így is csak a férfiak 12, illetve 14%-át jelenti.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A zene összehoz - De össze is tart?

A kutatásban részt vevő pasik kedvenc zenei műfaja a rock (22%), a diszkó (19%), a pop (17%) és az elektronika (12%), míg a csajok a popzenét (32%), a diszkót (24%), valamint a rockot (18%) részesítik előnyben. Na de elkísérnénk-e párunkat olyan zenei eseményre, ami nem érdekel bennünket? A pasik 91%-a szerint ez természetes, és a csajok 81%-a is egyetért ezzel.

Hova menjünk?

Nyáron általában a szabadtéri helyszínek, parkok, fesztiválok és koncertek a legnépszerűbb ismerkedős helyek, de olyanok is akadnak, akik benzinkúton (?) vagy az ágyban randiznak legszívesebben.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Amanda 28, blogger

"Ugyan mindjárt vége a júliusnak, de nem vettem észre, hogy most jobban lehetne randizni, mint mondjuk tavasszal. Lehet, hogy a Soundon nagyobb a zsongás, de alapvetően ugyanazok a lehetőségek állnak a szinglik rendelkezésére most, mint az év többi részén. És pontosan ugyanolyan nehéz is párt találni, mint bármikor máskor."

Nyaraláson vagy fesztiválon leginkább külföldiekbe botlik az ember lánya, akikkel azért annyira hosszú tárva nem lehet, és nem is érdemes tervezni. És ez igaz a felkapott, budapesti szórakozóhelyekre is. Persze, lehet, hogy egy fröccsteraszon odalép hozzám a tökéletes férfi, és meghív egy Fuxlira, de ha ez nem történik meg, akkor marad a tindernyomor augusztusban is..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.