Túl-, aztán alábecsülik a pasik a nők szexuális étvágyát - Most akkor mennyi az annyi?

szex szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb férfi képtelen felmérni, mennyire érdekli a nőt a szex – derül ki egy friss kutatásból.

A pszichológusok egy ideje már tudják, hogy az első találkozásnál a férfiak hajlamosak arra, hogy túlbecsüljék a nő szexuális érdeklődését irántuk. Miután azonban a két felnőtt ember között kapcsolat alakul ki, a felnőttek hajlamosak arra, hogy alulbecsüljék a nő szexuális étvágyát – tudjuk meg a Journal of Personality and Social Psychology című szaklapban publikált anyagból.

Forrás: www.nymphomaniacthemovie.com

„A kutatás azt mutatja, hogy nem véletlenül becsülik alá partnerük szexuális érdeklődését a férfiak. Ennek oka az, hogy a későbbiekben is motiváltak maradjanak a partner elcsábításában, illetve megvédjék magukat az esetleges elutasításból fakadó kellemetlenségektől. Ez segít abban, hogy a kapcsolat a továbbiakban is kiegyensúlyozott maradjon" – állítja a kutatást vezető Amy Muise, a Torontói Egyetem munkatársa.

A szakember szerint az eredmény azért is meglepő, mert a kapcsolat kialakulása előtt a helyzet épp ellentétes, a férfiak azt hiszik, hogy a nő több szexre vágyik, a párkapcsolat során azonban ez az előítélet változik, és épp kevesebb szexvágyat tételeznek fel partnerükről. Ennek oka az lehet, hogy ismerkedéskor a férfi magabiztosságának szüksége van arra, hogy elhiggye, hogy kívánják és akarják őt, később viszont motiváltnak kell maradnia abban, hogy újra és újra elcsábítsa partnerét, vagyis fenntartsa a kapcsolatot.

Minden(ki), ami a miénk lett egyszer, azt elveszíthetjük: És ettől félünk!http://www.life.hu/intim/20160719-pilat-gabor-szerint-mindenki-ami-a-mienk-lett-egyszer-azt-elveszithetjuk-es-ettol-felunk.htmlMitől szenvednek ma a párkapcsolatban élők? És a szinglik? Mik a hibák, és miért nem vesszük észre őket? Hogyan lehetünk boldogok? Pilát Gábor elmondja a véleményét a témában. Intim--Íme az ifjú pár: Közös fotón Calvin Harris és vadiúj barátnőjehttp://www.life.hu/intim/20160723-kozos-foto-calvin-harrisrol-es-uj-baratnojerol-tinashe-rol.htmlHol van már a tavalyi hó, ki emlékszik még Taylor Swiftre? Nos, Calvin Harris már biztosan nem! Íme a cuki közös kép és egyben bizonyíték, hogy az összetört szívű dj-re ismét rátalált a szerelem. IntimOrigoDakota Johnson pikáns fotóval hergeli a rajongóit - Nyilvánosan magához nyúlt?http://www.life.hu/intim/20160722-dakota-johnos-a-szurke-arnyalata-c-film-sztarja-pikan-fotot-posztolt-instagramra.htmlAhogy arról korábban már írtunk, Dakota Johnson az elmúlt néhány hétben A szürke ötven árnyala c. film folytatását forgatta Franciaországban, szexi partnere, Jamie Dornan oldalán. A nizzai munkálatok csütörtökön befejeződtek, de úgy tűnik Dakota nehezen engedi el Anastasia Steele szexéhes karakterét. IntimOrigoNagy Ervin szerelmi bánatában szétverte a szobájáthttp://www.life.hu/intim/20160722-nagy-ervin-szerelmi-banataban-szetvert-maga-korul-mindent-amikor-megtudta-hogy-polyak-lilla-homonnay.htmlA szerelem bizony kemény dolog, főként, ha valakit csalódás ér. Minden ember másként éli meg a szakítást, vagy a megcsalást. Nagy Ervin például szétvert maga körül mindent, mikor fülébe jutott a szomorú hír. IntimOrigoKíváncsi vagy a világ legkívánatosabb pasijára?http://www.life.hu/intim/20160722-rohit-khandelwal-az-indiai-27-eves-modell-es-szinesz-lett-mr-world-a-vilag-legdogosebb-ferfija.htmlA világ minden tájáról érkeztek jelentkezők, akik a legdögösebb pasi címért versenyeztek. 46 férfi közül választották ki azt az egyet, akit a legszexibbnek tartanak. Íme, a győztes!IntimOrigoHűha! Így rázza a fenekét Nicole Scherzinger: szuperszexi videó! http://www.life.hu/intim/20160722-nicole-scherzinger-twerkel-igy-tancol-a-mindig-dogos-enekesno-video.htmlSe smink, se ruha, csak a napsütés, a tenger és Nicole Scherzinger dögös formái egy aprócska bikinibe bújtatva. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.