Hősként tisztelik a menstruációjáról beszélő kínai úszónőt

Forrás: Thinkstock -
úszónő Kína Rio de Janeiro olimpia 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig tabunak számít, pedig nyilvánvaló, hogy a legtöbb sportolónő teljesítményét jelentősen befolyásolja a menstruáció. Van, aki állítja, az első helyről az utolsóra esik vissza, de akad, aki képes leküzdeni a rosszullétet. Nos, Fu Yuanhui úszónő az utóbbi kategóriába tartozik, hiszen a váltó negyedik helye után a verseny előtti menstruációjáról beszélt.

Nemzeti hősként fogadták Kínában Fu Yuanhui úszónőt, aki a váltó negyedik helyének megszerzése után

a menstruációjáról beszélt.

Az amerikai Kathleen Baker, Hosszú Katinka, a kanadai Kylie Masse és a kínai Yuanhui Fu Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello

Egyébként nem csak Kínában, hanem világszerte is sokan vannak, akik tabuként kezelik a menstruációt, az ezzel járó fájdalmakat pedig sokszor csak női hisztiként kezelik. Ezért is volt meglepő, hogy Fu megszólalt a témában.

"Nem teljesítettem ma valami jól. Úgy érzem cserben hagytam a csapattársaimat" - mondta, mikor az állami CCTV riportere megkérdezte, miért fájt annyira a hasa, Fu ekkor elárulta hogy a verseny előtti napon jött meg neki.

"Tegnap jött meg a menstruációm, ezért nagyon fáradtan éreztem magam, de ez nem mentség, nem úsztam valami jól" - mondta a sportoló.

A menstruáció alatt a nők szervezete vért veszít, ezáltal pedig nagy mennyiségű vasat is, ami a fizikai és a szellemi teljesítőképességre is rosszul hat (A kép illusztráció) Forrás: Dreamstime

Fu nyilatkozata sokakból dícséretet váltott ki, és ennek hangot is adtak a kínai közösségi oldalakon. Rengeteg rajongó megjegyezte például, hogy a sportolónak nem kellene bűntudatot éreznie, hiszen

a negyedik hely is szép teljesítmény.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Egy kutatás egyébként rávilágított arra, hogy Kínában a hiányos iskolai felvilágosítás és a kulturális tabuk miatt csak a nők 2 százaléka használ tampont a menstruációja alatt.

Így hat rád a menstruáció - helló tűsarok!

Felpüffedt, vizesedő végtagok, ingerültség, görcsök és fejfájás. Ezek a tünetek egyértelműen tettenérhetőek a menstruáció alatt. De mi történik ezeken is túl a szervezetben? A teljes cikket itt elolvashatod!
Rózsaszín köd borult az olimpiára: több sportolót is eljegyeztekhttp://www.life.hu/intim/20160816-rozsaszin-kod-borult-az-olimpiara-mert-tobb-sportolot-is-eljegyeztek.htmlA műugró He Zi, a rögbijátékos Isadora Cerullo, valamint a díjlovaglás királynője, Charlotte Dujardin - Vajon mi a közös bennük? Nos, ők nem "csupán" csodás helyezésekkel, hanem eljegyzési gyűrűvel is gazdagodtak az olimpián. Összeszedtük a legromantikusabb lánykéréseket, íme! Intim--Hatalmas melleinek köszönheti népszerűségét a brit valóságshow sztárja, Jemma Lucy http://www.life.hu/intim/20160806-a-brit-valosagshow-sztarja-jemma-lucy-keblei-irigylesremeltoak.htmlAz Ex on the Beach sztárja, Jemma Lucy egy meglehetősen merész képpel rukkolt elő az Instagram-oldalán, természetesen a rajongói nagy örömére. IntimOrigoKemény és kielégítő szexre vágysz? Íme, 4 tipp kezdőknek! (18+)http://www.life.hu/intim/20160805-kemeny-es-kielegito-szexre-vagysz-akkor-ime-4-tipp-kezdoknek.htmlVan egy olyan világ, amelyben nincs helye a gyengédségnek, a becéző szavaknak. Pofonok csattannak, ostorok büntetnek, és férfiak önszántukból szenvednek láncra verve, hogy azután a megaláztatás közben kielégüljenek. Ha be akarsz kukkantani ebbe a világba, akkor először inkább olvasd el a cikkünket! IntimThinkstockMiért színészkednek a nők az ágyban?http://www.life.hu/intim/20160721-kiderult-hogy-miert-szineszkednek-a-nok-az-agyban.htmlSokakkal megesett már, hogy nem volt kedve szeretkezni, vagy épp volt, de egyszerűen nem sikerült csúcsra jutnia, ilyenkor pedig jól jön egy Oscar-díjas orgazmus alakítás... De miért csináljuk ezt? Intim--Nicole Kidman is csatlakozik az elvált nők klubjához?http://www.life.hu/intim/20160720-nicole-kidman-is-csatlakozik-az-elvalt-nok-klubjahoz-vagy-megsem.htmlBár legutóbb Nicole Kidman még a boldog házasság titkáról áradozott, azonban nemrég kiderült, hogy Keith Urbannal való kapcsolata sem tökéletes. Olyannyira, hogy sokak szerint tíz év után elválnak útjaik. Intim--Talmácsi Gábor ismét szingli: Szakított modell barátnőjévelhttp://www.life.hu/intim/20160712-talmacsi-gabor-ismet-szingli-szakitott-a-baratnojevel.htmlMegdöbbentő hír látott napvilágot: állítólag egy rejtélyes szőke nővel látták Talmácsi Gábort. A páros az Uzsoki Utcai Kórház szülészeti osztályán bukkant fel. Mindez azért is érdekes, mert a motoros nemrég szakított modell barátnőjével. IntimFotó: Zsigmond László/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.