Kiderült, mennyit kell szexelni a boldogsághoz

Forrás: Dreamstime -
párkapcsolat szex szerelem együttlét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heti egy összebújásra van szükség, nem többre és nem kevesebbre - állítják a szakemberek.

Rengeteg könyv és újságcikk adja azt a tanácsot, hogy minél több a szex, annál jobb. Egy friss kutatás szerint azonban azok a legboldogabbak, akik hetente egyszer kerítenek sort az együttlétre. A szakértők több mint 30 000 embert kísértek figyelemmel 40 éven át, és úgy találták, hogy a hetente egyszer szexelők a legelégedettebbek, és e gyakoriság fölött már nem növekszik a kiegyensúlyozottság szintje.

Forrás: Dreamstime

"Noha a több szex tényleg több boldogságot jelent, heti egynél több már nem növeli a szintet" – magyarázta a kutatást vezető Amy Muise, a University Toronto-Mississauga munkatársa. „Eredményeink alapján fontos a bensőséges kapcsolat megtartása, ám ehhez nincs feltétlenül szükség napi együttlétre" - tette hozzá a Muise.

A párok kétévente töltöttek ki kérdőívet, és változatos társadalmi háttérrel rendelkeztek. A mostani és a korábbi adatok szerint átlagosan hetente egyszer szeretkeztek.

Sikerült megcáfolni a feltételezést is, miszerint a férfiak több együttlétre vágynak, mint a nők. A kutatók egy kisebb online felmérést is végeztek 335 hosszú távú kapcsolatban élő ember részvételével, amelynek során megerősítést nyertek az eredmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.