Így keres párt a 30 feletti magyar szingli

Forrás: Thinkstock -
párkeresés társkeresés ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szingli számára a kedvesség a legfontosabb tulajdonság, amit leendő partnerétől elvár – derült ki az Elittárs legfrissebb kutatásából, amely több mint 70 000 tag bevonásával készült. A lista második helyén egyébként a szexuális, a harmadikon pedig az érzelmi összhang végzett. 

A megkérdezett párkeresőket arra kérték, hogy értékeljék az egyes tulajdonságok fontosságát, amit a leendő párjukban keresnek. A válaszok alapján a nők 79%-a, míg a férfiak 65%-a gondolja úgy, hogy számára a kedvesség a legkeresettebb tulajdonság, amit partnerükben szeretnének felfedezni.

A kedvesség a legfontosabb tulajdonság egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szingli számára Forrás: Thinkstock

„A hosszú párkapcsolatban élőknél előfordul, hogy idővel csökken az egymás iránti tisztelet. Így hajlamosak kevésbé odafigyelni egymásra, és arra, hogy mit és milyen stílusban mondanak párjuknak. Ez persze folyamatosan mérgezi a párkapcsolatot. A felmérésben részt vevő szinglik többsége már élt házasságban vagy igazán komoly kapcsolatban, így nem ismeretlen számukra a kedvesség hiányából fakadó kapcsolatromlás, elhidegülés. Ezért nem véletlen, hogy számukra a kedvesség a legfontosabb tulajdonság, ha hosszú távú kapcsolatról van szó” – tette hozzá Salama Marine pszichológus.

Dating burnout: avagy mikor állj le párkereséssel?

Az online párkeresés egy érzelmi hullámvasút. Az érzéseid mindig veszélyben vannak, és könnyen elérheted azt a pontot, ahol úgy tűnhet, hogy soha nem találod meg azt a férfit, akit szeretnél. Ha már hosszú hónapok vagy évek óta a virtuális térben vadászgatsz, és rettenetesen unod a vakrandikat, sőt a legutóbbit csak azért szkippelted, hogy ne kelljen belebújnod a csini ruhádba (és hajat mosnod előtte), ideje behúznod a kéziféket!

A kedvesség olyan személyiségjegyeket és értékeket utasított maga mögé a ranglistán, mint az érzelmi összehangoltság, a szexuális összhang vagy a hasonló erkölcsi értékek. Nem meglepő módon az érzelmiség jóval nagyobb hangsúlyt kap a nők szemében (77%), mint a férfiaknál (59%).
A top 3 elvárt tulajdonság a kutatás alapján:

1. Kedvesség
2. Szexuális összhang
3. Érzelmi összhang

Az érzelmiség jóval nagyobb hangsúlyt kap a nők szemében, mint a férfiaknál Forrás: Thinkstock

A külső megjelenés egyébként már kevésbé fontos. „Tudományosan is bizonyított, hogy a kedvesség és nagylelkűség a két tartópillére egy hosszú párkapcsolatnak. A kedvesség nem abban merül ki, hogy minden egyes percben boldognak mutatjuk magunkat, hanem sokkal inkább arról szól, hogy mennyire vagyunk figyelmesek a párunkkal, hogyan adjuk például a másik tudtára a negatív és pozitív érzelmeinket és gondolatainkat úgy, hogy ne sértsük őt meg vele” – fűzte hozzá Salame Marine.

A Tinder a társkeresés végrendelete

Persze, tök jó, hogy van. Nagyon király, hogy pikkpakk letöltjük, egy perc alatt benn vagyunk a Facebookkal, utána meg jönnek a pasik, akik a közelben vannak. Anyáink egész biztosan öltek volna egy ilyenért vagy valami ehhez hasonlóért a múltban, mi viszont úgy vagyunk vele, hogy szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi. Ha te is kiégtél, kattints!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.