Erőteljes fotósorozat: az indonéz transznemű emberek mindennapjai

fotósorozat transzneműek indonéz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indonéziában külön közössége van a transznemű embereknek, de teljes biztonságban soha nem érezhetik magukat. El kell tűrniük az állandó gúnyolódást és megaláztatásokat, szinte senkiben nem bízhatnak: a fotósnak azonban betekintést engedtek az életükbe. Így élnek a wariák.

Indonéziában waria névvel illetik a transznemű embereket, ami a férfi és a nő szavuk keveredéséből alakult ki. Nemcsak külön megnevezésük, de külön közösségük is van, ám sokan így is titkolják transzneműségüket. A társadalom ugyanis nem bánik velük kesztyűs kézzel: ők a gúnyolódás céltáblái. Éppen ezért nagyon nehéz a bizalmukba férkőzni, de Fulvio Bugani fényképésznek sikerült. A wariák neki hagyták, hogy betekintsen mindennapjaikba sőt, még azt is, hogy lefotózza őket. Az elkészült képek által most más is bepillanthat a kis közösség világába4 Nézd meg, hogy élnek az indonéz transzneműek.

/1702/Az_in20172715748

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.