Mrs. Robinson és Stifler mamája - Ha egy idősebb nő avatja be a fiatal fiút

Forrás: Youtube -
Diploma előtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sötét ötven árnyalatában Kim Basinger személyében felbukkan az a veszélyes, idősebb nőkarakter, aki annak idején elcsábította és bevezette a szex és a BDSM világába a tinédzser Christian Grey-t. Újdonsült utódja és vetélytársa, Anastasia csak Mrs. Robinsonnak hívja őt, egy régi filmre utalva ezzel. Hogy melyik filmre, és milyen további mozis történetekben fordult elő hasonló felállás, az alábbi listánkból kiderül. 

Diploma előtt (1967)

A Simon & Garfunkel-dalból is ismert Mrs. Robinson (Anne Bancroft) a Diploma előtt című film egyik főszereplője volt, és a neve fogalom lett az után, hogy fiatal fiúk nemzedékeinek erotikus fantáziáit meghatározóan elcsábította az akkor még tejfelesszájú Dustin Hoffmant. Aki a film végén mégis inkább Mrs. Robinson lányát választotta...

Majd' megdöglik érte (1995)

Nicole Kidman ebben a szatírában előre megfontolt szándékkal, aljas indokkal elkövetett csábításban volt bűnös: csak azért csavarta el a kissé egyszerű tinisrácot játszó Joaquin Phoenix fejét, hogy az segítsen neki eltenni láb alól a férjét. Csoda hát, hogy egy életre meghatározó élmény maradt a srácnak...?

Amerikai pite (1999)

Stifler mamája kábé akkora szállóige lett az ezredforduló után, mint volt korábban Mrs. Robinson: a szüzességelvesztős tinivígjátékok alapfilmjében ő volt a MILF-ek MILF-je, és hát végül ugye valaki jól járt vele, ha kissé meglepő felállásban is.

Anyádat is! (2001)

Ebben a remek mexikói filmben (ami Gael Garcia Bernal és Diego Luna befutását is elhozta) nem is egy, de rögtön két fiatal fiú beavatását végezte el egy fiatal, de náluk azért tapasztaltabb, férje elől menekülő feleség. Mindezt egy kalandos nyári utazás során, és nemcsak külön-külön, de egyszerre is...

Egy botrány részletei (2006)

Mennyire másképp gondolunk fiatalkorú tanítványok elcsábítására, ha nem férfi tanárról és diáklányról van szó, hanem fordítva. Igaz ebben a Cate Blanchett-filmben inkább a rosszfiú tanítvány hajt rá a pedagógusra, aki aztán képtelen kivonni magát a hatása alól, és szerelem lesz a vége. Meg botrány, ahogy a címből is kiderül.

A felolvasó (2008)

A harmincas évek Németországában egy egyszerű asszony és egy kamaszfiú kölcsönösen bevezeti egymást egy új világba: a nő a testi örömöket mutatja meg, a srác pedig a szellem örömeit, megtanítva olvasni a nála kétszer idősebb szerelmét. Akit aztán a második világháború után, immár joghallgatóként a vádlottak padján lát viszont, náci háborús bűnösként.

A sötét ötven árnyalata (2017)

Noha ebben a filmben már évekkel az után járunk, hogy egy idősebb nő elcsábított és beavatott egy fiatal fiút, de maga az esemény és az exszerető annál fontosabb a férfi főhős, azaz Christian Grey életében és életfelfogásában. Egy ilyen nő eljátszására pedig tökéletes választás Kim Basinger, még ha két évtizeddel idősebb is a regényben leírt figuránál.

Igazi butapornó: A sötét ötven árnyalatában benne van minden, amit a férfiak gondolnak a szexrőlhttp://www.life.hu/intim/20170208-a-sotet-otven-arnyalata-szoftos-pornofilmnek-is-gyenge.htmlHetekkel ezelőtt vettem meg a jegyeket, mert az elsők között akartam átélni A sötét ötven árnyalatát, hogy ne befolyásolhasson kritika, olyanoktól, akik az egészet utálják, és nem értik, mit kell ebben látni. A Szex és New York-mozi óta nem voltam ilyen izgatott, és álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor kilépek a teremből, és kidobom a popcornos dobozt, nem lesz egyetlen gondolatom sem a filmről. Vigyázat, spoilerveszély! Intim--A sötét ötven árnyalata: így hat a nők szexuális egészségére a mamipornóhttp://www.life.hu/drlife/20170213-a-sotet-otven-arnyalata-hatasa-a-szexualis-egeszsegre.htmlMúlt hét óta ismét Szürke-lázban ég az egész világ. Tovább folytatódik Anastasia Steele és Christian Grey románca E. L. James folytatásos regényének második része alapján. De miért nem tündérmese A sötét ötven árnyalata? Hogyan befolyásolja mindez a női szexualitást, és idealizálja a bántalmazó kapcsolatban élést? Dr. Life--Máris itt van A szürke ötven árnyalata 3. első ízelítője: Videó!http://www.life.hu/intim/20170217-reszletek-a-szabadsag-otven-arnyalatabol.htmlLáttuk moziban A sötét ötven árnyalatát, és nem igazán nyerte el a tetszésünket. Ennek ellenére biztos, hogy a harmadik részt is megnézzük majd, amit 2018-ra ígérnek. És amibe már most belepillanthatunk. Intim--Végre itt vannak A sötét ötven árnyalatának esküvői képei!http://www.life.hu/trend/20170118-a-sotet-otven-arnyalata-eskuvoi-kepek.htmlA szürke ötven árnyalata után, idén Valentin napon végre láthatják a rajongók az erotikus románc következő részét, A sötét ötven árnyalatát. A film kedvelői már tűnök ülve várják a folytatást. Már csak pár hét és mehetünk a mozikba, addig is itt vannak a legújabb filmbéli jelenetek: esküvői fotókon Anastasia és Christian. Trend--Így fest smink nélkül A szürke ötven árnyalata sztárjahttp://www.life.hu/trend/20160729-dakota-johnson-bevallalta-smink-nelkul-mutatkozott-a-dogos-szineszno-foto.htmlDakota Johnson egy igazi szépség. A világsztár ritkán mutatkozik smink nélkül, most azonban kivételt tett, méghozzá a rajongók kedvéért. TrendOrigoDemcsák Zsuzsát felháborította A szürke ötven árnyalata: videó! http://www.life.hu/sztarok/20160725-demcsak-zsuzsa-felhaborodott-igy-velekedik-a-szurke-otven-arnyalat-cimu-filmrol.htmlA sztár kissé kiakadt, amikor szóba került Sam Taylor-Johnson erotikus drámája. Bár imádja az ilyen típusú irodalmat, ezek a kötetek még őt is kiakasztották. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.