Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha látni szeretnéd magad, de nincs kéznél tükör, nézz rá a párodra, és nézz rá a párkapcsolatodra.

Persze igaz a mondás, hogy ami nem öl meg, az megerősít, de az is igaz, hogy amivel nem erősítitek a kapcsolatot, azzal gyengítitek. Ha nem tesztek nap mint nap egymásért, akkor a párkapcsolat csak futó kaland marad a számotokra, ami nem érik hűséggé a hitben.

Ha nem tesztek nap mint nap egymásért, akkor a párkapcsolat csak futó kaland marad a számotokra Forrás: Thinkstock

A bizsergés a gyomrodban, a megélt szenvedély, az arcodon folyamatosan bujkáló mosoly kitűnő visszaigazolása annak, hogy szerelmes vagy, de ha nem jó alapként kezelitek ezt az állapotot, akkor úgy jártok, mint a gyerek, akire mindenki úgy tekintett, mint a földkerekség egyik legnagyobb talentumára, és akiről az idő múlásával kiderült, hogy nem lett belőle semmi. Na jó, mondjuk lett, egy szerencsétlen és lecsúszott félvilági fazon, vagy egy kitartott nő.

Feltételekre az élet minden területén szükség van. Ha megtanulod a leckét az iskolában, akkor kapsz ötöst, és ha kifizeted a kenyeret a boltban, akkor viheted ki onnan. Természetesen lehet puskázni és lopni is, de akkor se az ötös, se a kenyér nem lesz a tied. Használhatod, de birtokolni, élvezni és értékelni soha nem fogod. Így van ez a párkapcsolattal is.

A feltétel nélküli kapcsolat eleve halálra van ítélve.

Használni és kihasználni lehet egymás testét, de ennek semmi köze nem lesz az elköteleződésben megélt "Mi" állapotához, amit a szeretet, a kötődés és a valós felelősségvállalás jellemez. Egy szó mint száz, a laza feltételek laza kapcsolatokat szülnek, az erős feltételek ugyanakkor erős kapcsolatokat eredményezhetnek, de a döntés a tiéd, a tiétek, hogy melyik úton indulsz, hogy melyik úton indultok.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.