Pilát Gábor: "A szerelem félelemmel elegyedve féltékenységet szül"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor párkapcsolat Tabuk nélkül a párkapcsolatról szerelem féltékenység féltés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a szerelem érzése félelemmel keveredik, akkor azt a menthetetlenül keserű ízt produkálja, mint a legjobb húsból készült pörkölt, amiben odaégették a hagymát.

Ilyenkor úrrá lesz a gyanú, és kezd rögeszméssé válni az a fikció, miszerint mindenki, akivel a párja szóbaáll, az a szeretője. Gyakran olyanná válik az ember, mint Othello, azzal az apró különbséggel, hogy a viselkedése még a fennköltséget is nélkülözi - nem mintha az sokat változtatna a hozzáállásán.

„A szerelem félelemmel elegyedve féltékenységet szül" Forrás: Shutterstock

Ebben az állapotban gyakran és könyörtelenül megvallatják egymást a szerelmesek a külön töltött időről, és minden alkalommal végigjátsszák ugyanazokat a kérdezz-felelekeket, mintha azok egy láthatatlan társasjáték kötelező lépései lennének, attól teljesen függetlenül, hogy ki milyen mezőn áll.

Amennyiben viszont a látszólagos tapintat megőrzésére tett erőfeszítés miatt nem tör a felszínre a számonkérés, az belülről pusztít.

Ebben a játszmaállapotban szinte mindegy, hogy ki kit fél elveszíteni, ki a rab, és ki a börtönőr, mert mindketten a közös rablánc végén vergődnek. A szerelem ugyanis félelemmel elegyedve mindig féltékenységet szül.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.