Pilát Gábor: "Amikor a megcsalás és a házasságtörés megtelik érzéssel"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor őszinteség Tabuk nélkül a párkapcsolatról megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki méltatlanul bánik veled - megcsal, megaláz, átver, vagy visszaél a bizalmaddal, mennyire mentség, hogy nehéz gyerekkora volt?

Nem kell megfejtened a miérteket a másik múltjában. A tények ugyan makacs dolgok, de bármikor megteheted, hogy figyelembe veszed őket, és azok alapján hozol döntést. Vannak emberek, akik szinte annyira beleszeretnek a múlt történéseibe és a szokássá rögzült sérüléseikbe, hogy azokat mintegy mentségül használják a felelőtlen cselekedetekheza jelenben.

Ha sokan lennének becsületesek és őszinték, az lenne a normális, de ez fordítva is igaz. Ha például sokat bandázol egy bűnözővel, egyre kevésbé fogod rosszfiúnak látni.

Amikor a megcsalás és a házasságtörés megtelik érzéssel, akkor az silányabb fordításban akár az érzelmek győzelmét is jelenthetné a megszokás felett Forrás: Shutterstock

Nem az a megfelelő partner, akire éveket vársz, hogy megfeleljen. Ha valaki a párkapcsolatot vagy a házasságot csupán egy biztonságos támaszpontnak tartja, ahonnan érzelmi és testi portyázásokat lehet folytatni, az a hűség meghatározását is a szerető(k)höz fogja kötni. Amikor a megcsalás és a házasságtörés megtelik érzéssel, akkor az silányabb fordításban akár az érzelmek győzelmét is jelenthetné a megszokás felett.

Attól még, hogy te becsületes vagy, valószínüleg lesz aki megpróbál kihasználni és átverni. Ettől még nem muszáj feladni az értékrendedet, sőt érzelmi bűnözővé sem kell válnod. Maradhatsz tiszta, és maradhatsz nyitott könyv. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki fog tudni olvasni benne, de a könyvek nem is azoknak íródnak, akik nem olvasnak. Az pedig, hogy a képesség vagy a szándék hiányzik az olvasáshoz, nem mindegy?

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor: szenvedéssel vagy szenvedéllyel?http://www.life.hu/intim/20171116-pilat-gabor-szenvedessel-vagy-szenvedellyel.htmlA házasság mindig is egy változó intenzitású, és sajnos leggyakrabban "átmeneti ügylet" volt, természetesen más és más gondokkal, de a látszat hasonló köntösében. A "Míg a halál el nem választ" fogadalom valamikor az észszerű lehetőségek reális felmérése volt, manapság inkább az óhajok feliratú kívánságládába dobott vágy, ami stabil alapok híján és az orvostudomány fejlődésével azt az eredményt hozta, hogy a házaspároknak egyre tovább kell elviselniük egymás változásait, és esetleges eltávolodását. Intim--Hogyan lesz egy férfi prosti?http://www.life.hu/intim/20171114-szemelyes-ferfiprostitualt-torteneteke-a-ferfimuszak-cimu-konyvbol.htmlAhogy korábban már beszámoltunk róla, riporterünk, Domszky László egy tényfeltáró riportkönyvet készített Férfiműszak címmel a magyar férfiprostituáltak luxus világáról. De hogy pontosan hogyan, miért lesz egy férfiből prostituált, aki férfiaknak árulja a testét, a könyv szerzője elárulta. Intim--Régi idők szexszimbólumai: a 18. század és Madame de Pompadourhttp://www.life.hu/intim/20171107-regi-idok-szexszimbolumai-madame-de-pompadour.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk, mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak. A legújabb részben a francia forradalom előtti Párizsba látogatunk. IntimOrigoPilát Gábor: Önszeretet vagy nárcizmus? Mikortól önimádat az önszeretet?http://www.life.hu/intim/20171108-onszeretet-vagy-narcizmus.htmlAz önimádat, mondhatjuk, egyenlő a mostanában nagyon divatos nárcizmussal. Sokat és sokféleképpen írnak erről a jelenségről. De mit lehet tenni, ha ilyen emberrel ismerkedtünk meg? IntimOrigoÚjabb modell jelezte, őt is zaklattákhttp://www.life.hu/intim/20171108-ujabb-modell-jelezte-hogy-ot-is-zaklattak.htmlAhogy korábban írtuk, riporterünk Férfiműszak című könyvének megjelenése kapcsán felszínre került egy újabb terület, ahol zaklatási botrány kezd kirobbanni. Jelentkezett egy fiatal fiú, aki név nélkül ugyan, de elmesélte történetét. Mint mondta, szakmabeli barátai is bőségesen be tudnak számolni hasonló esetekről, amikor is a modellügynökség akár munkát is megvonhat, ha nem működnek együtt a szexuális elvárásokban. Intim--Újabb zaklatási botrány: férfi modellek is felszólaltak http://www.life.hu/intim/20171108-a-ferfimuszak-cimu-konyvben-ferfi-modellek-nyilatkoztak-szexualis-zaklatasrol.htmlTegnapi cikkünkben mutattuk be videós riporterünket, Domszky Lászlót, akinek a napokban jelent meg Férfiműszak című könyve. A könyv a luxusprostituáltak világát mutatja be, önálló fejezetet szentelve egy heteroszexuális srác történetének. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.