Egy kutatás szerint gátolhatja a valós kapcsolatok kialakítását a férfiaknál a neten pornó

Forrás: Shutterstock -
pornó szex internet függőség felnőtt erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók azt vizsgálták, vajon hogyan hat a férfiakra, ha túlzásba viszik az internetes pornó nézését, úgy tűnik rombolja a libidót.

Vitatható, vajon mi számít soknak, ha arról beszélünk, mennyi az egészséges pornónézéssel töltött mennyiség, azonban az kiderült egy 2017-es kutatásból, hogy a túl sok szexfilm negatívan hat a férfiak libidójára. Az Independent cikke szerint a Pillangó-hatás című podcastból kiderül, hogy a férfiaknak irreális módon megnőnek az elvárásaik a nőkkel szemben, ha túl sok pornót néznek.

A szexbabák iránt is nő a kereslet a pornófüggő férfiak körében Forrás: Shutterstock

A kutatók egy urulógiai konferencián mutatták be felmérésük adatait, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a pornófüggők számára nagy kihívást jelent az intimitás. Dr. Matthew Christman, a konferencia egyik szervezője szerint minél több időt tölt valaki a szexfilmek társaságában, annál nehezebb lesz számára a valós kapcsolatok kialakítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.