Ez történik velünk, ha nem szexelünk (18+)

Forrás: Shutterstock -
nemi élet szex stressz szerelem felnőtt erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megesik, hogy a szex valaki életében nem mondható rendszeresnek, de vajon mi történik akkor, ha huzamosabb ideig nélkülözzük a testi érintkezést? 

Az Independent cikke szerint tanulmányok bizonyítják azt, mi történik az emberrel, ha nem él rendszeresen nemi életet. Akár stressz és erős mentruációs fájdalom is lehet az ára a cölibátusnak.

1. Eluralkodik a szomorúság

Sari Cooper szexuálpszichológus szerint szex közben, amikor bőr a bőrrel érintkezik, oxitocin termelődik, amely befolyásolja a hangulatot, boldogabbá tesz.

Akár szakítás, akár párkapcsolati probléma is okozhatja a szexuális élet rendszertelenségét Forrás: Shutterstock

2. Meggyengülhet a hüvelyfal

Ettől főleg a változókorban lévő nőknek kell tartaniuk, ugyanis a szexuális élet hiánya miatt meggyengülhet a hüvelyfaluk, amely miatt fájdalmasak lehetnek a együttlétek.

3. Erős mensturációs görcsök

Már sokszor olvashattunk arról, hogy azok a nők, akik rendszeres nemi életet élnek, kevésbé szenvednek a mentruációs ciklus alatti hasi fájdalmaktól, mint azok, akik egyáltalán nem, vagy csak ritkábban közüsülnek párjukkal.

4. Megszűnik a stresszoldás

Nem lehet azt mondani, hogy aki rendszeresen összebújik párjával, az egyáltalán nem stresszel, azt viszont több kutató is állítja, hogy a szex oldja a stresszt. Így ha valaki nélkülözi a nemi érintkezést, kénytelen lesz üdvözölni a stresszt.

+1

A cikk szerint az is igaz azonban, hogy ha egy nő kevesebbet szexel, kevésbé van esélye arra, hogy húgyúti vertőzést kapjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.