Pilát Gábor: "Sose hazudj a szeretetről"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor csend Tabuk nélkül a párkapcsolatról szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sikert és gazdagságot szinte mindenki vágyja, célként azonban kevesen tűzik ki maguk elé. Még kevesebben indulnak el felé, és közülük is sokan lemorzsolódnak az úton. És talán a legnehezebb helyzetben azok vannak, akik célba érnek, de menet közben nem tanulnak meg szerénynek és szegénynek lenni.

„Mi az, mi embert boldoggá tehetne?
Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön,
A telhetetlen elmerülhet benne,
S nem fogja tudni, hogy van szívöröm."

Vörösmarty Mihály

A szeretettel sincs ez másként. Kevés a vágy, hogy szeressenek, és az is kevés, ha szeretnek minket, de mi nem tanulunk meg jól szeretni, ugyanis a hamis szeretet hamis boldogságot szül.

Kevés a vágy, hogy szeressenek, és az is kevés, ha szeretnek minket, de mi nem tanulunk meg jól szeretni Forrás: Shutterstock

A szeretet önmagától való, és önmaga által sohasem változó. Mint egy kifogyhatatlan csap. Nem függ a vágyaktól, az elvárásoktól, nincs kezdete és nincs vége. Amikor kapcsolatba lépsz a szeretettel, önmagaddá válik, amikor pedig összeveszel vele, akkor ellenségeddé lesz. Csak az elméd határozza meg, hogyan érzékeled, miként értékeled, és mit jelent a te számodra.

Az igazi válaszokat csak akkor kaphatod meg, ha igazi kérdéseket teszel fel. Nem a másnak feltett kérdésekről beszélek. Akkor hazudhatnak neked, sőt, még hiszékenységgel is vádolhatnak. A magadnak feltett kérdésekről van szó, amihez kimondott szavakra sincs szükség.

Tehát csendesedj el, tedd fel magadnak az igazi kérdéseket, és türelmesen figyelj, a válaszok ott vannak benned. Mert a csend tud a legtöbbet a csendről, a szeretet tud a legtöbbet a szeretetről, és te tudsz a legtöbbet magadról. Persze amíg ezt nem a csendes elme csendjében keresed, addig esélytelenül teszed.

Pilát Gábor

"Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.