Pilát Gábor bölcsesség Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világban folyamatos fejlődésnek és történésnek lehetsz szemtanúja. Neked csak annyi a dolgod, hogy mindig készen állj rá, ugyanis a fejlődésben és a történésben te vagy önmagad egyetlen akadálya, és nem a világ.

Az út kizárólag önmagadon keresztül vezet önmagadon túlra. Amíg abban hiszel, hogy csak az egyén lehet boldog és tudatos, és amíg elutasítod a duális világon túli létezést, addig egészen biztosan a „fájdalom- és élvezetuniverzum" rabja maradsz.

Néhány csoda persze megerősíthet a hitedben, de amikor megérintetted, megízlelted és megélted a saját léteden belüli valóságot, akkor megérted, hogy nem szükséges templomok lépcsőjén térden állva kúsznod az üdvözülésért, és nincs senki, aki arra kényszeríthet, hogy arcra borulva nyerd el a könyörületet.

A fejlődésben és a történésben te vagy önmagad egyetlen akadálya, és nem a világ Forrás: Shutterstock

Sok ember mászkál az utcákon, aki a fordított keresztről is azt gondolja, hogy sátánista szimbólum. Nem az. Szent Pétert feszítették fordított keresztre, mert nem érezte méltónak magát ahhoz, hogy a Jézus Krisztuséhoz hasonló kereszten haljon meg. Vannak ugyan, akik a hollywoodi filmek hatására keresztényellenes jelképként használják a fordított keresztet, de ők nem feltétlenül és nem szükségszerűen sátánisták. A lázadó, életükkel elégedetlen, még kialakulatlan személyiségű tizenévesek nem sátánisták, bármennyire is erőlködnek, hogy sötét katonáknak tűnjenek. A legtöbbjük kinövi. Tedd te is ezt az elméddel kapcsolatban.

A lovasoktatásban a tréner azt mondja a tanulónak: „Ne a földet nézd, mert oda kerülsz!"
Egy labdarúgóedző valószínűleg azt szajkózza a focistának, hogy: „Ne oda fuss, ahol a labda volt, hanem oda, ahol a labda lesz!

Te is megtehetsz valami hasonlót a saját elméddel kapcsolatban. Nézz túl rajta, és túl fogsz jutni rajta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.