Pilát Gábor: "Így veszi kezdetét a társas magány"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor társas magány Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha van bizalom, nincs szükség bizonyítékokra, ha pedig nincs bizalom, akkor abizonyítékokból sosem lesz elég.

Akkor a két ember közti intimitás egy olyan bíró nélküli bírósági tárgyalássá alakul át, ahol az ügyész és az ügyvéd egymás vérét követelik, nehogy rossz színben tűnjenek fel megbízóik előtt.

A legtöbb dolog esetében helyes és követendő is az arany középút. A bizalom viszont nem annak a dilemmája, hogy valaki sokat akar, vagy beéri egészen kevéssel is, egyszerűen nélkülözhetetlen.

Ha nincs meg a bizalom egy párkapcsolatban, akkor a bizonyítékokból sosem lesz elég Forrás: Shutterstock

Hiányában is van élet, de ott leginkább a kétség, a gyanakvás és a nyugtalanság terem meg, ugyanis a bizalmatlanság a csalódás mellékterméke, nem pedig az ember természetes állapota. Olyan életidegen, mint az egyirányú zsákutca. Ha a bizalom köddé válik, attól még a jóképű férj és a csinos feleség továbbra is lakhatnak egy helyrajzi szám alatt, és feküdhetnek egy ágyba, azonban egyvalami bizonyossággal megszűnt létezni közöttük. A „mi" nincs többé. Jönnek a veszekedésekkel teli és ölelés nélküli esték, amikor az okostelefon az ember legjobb barátjának és társának szerepébe nő bele. Kezdetét veszi a társas magány.

Pilát Gábor

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.